Etno TV – licenta 4k si profil generalist
Reprezentantii Etno TV au solicitat catre CNA modificari importante ale licentei audiovizuale, printre care putem mentiona modificarea formatului de difuzare in SD / HD / 4k (pana in prezent era doar SD / HD), a profilului (postul va fi generalist, pana in prezent a fost tematic – folcloric) a denumirii si a siglei.

Reprezentantul Etno TV, Rares Gardus, a mentionat ca se doreste difuzarea de filme romanesti si de productii proprii. Reprezentantul postului a mentionat ca nu se doreste transformarea televiziunii in una de scandal ci doar pentru a informa abonatii si pentru a atrage interes in special din mediul online.

Desi licenta a fost modificata in SD / HD / 4k, reprezentantul postului a mentionat ca acest lucru nu inseamna neaparat ca vor incepe sa emita 4k doar ca productiile vor fi filmate intr-o calitate mai buna.

Reamintim ca in luna august a acestui an, a fost solicitata modificarea actionariatului Etno TV dupa cum urmeaza:

 • Silviu Prigoana a vandut procentul de 80%
 • Prigoana Honorius-Adrian a primit 40%
 • Gardus Rares Alexandru a avut procentul redus de la 20% la 10%
 • Planning Media Trust SRL a primit 50%

De asemenea, valabilitatea licentei audiovizuale Etno TV a fost prelungita cu 9 ani in luna iulie 2021. La acea data, nu au fost solicitate alte modificari.

Etno TV – licenta 4k si profil generalist

Vom actualiza acest articol atunci cand televiziunea va incepe emisia in format 4k si atunci cand va fi preluata in grilele operatorilor de telecomunicatii. Momentan, Etno TV este disponibil in grilele operatorilor dupa cum urmeaza:

 • Digi (cablu digital si DTH): Etno TV SD;
 • Vodafone: Etno TV SD/HD;
 • Telekom (cablu digital, IPTV si DTH): Etno TV SD;
 • Orange (cablu digital infrastructura proprie): Etno TV HD;
 • Orange (cablu digital infrastructura Telekom si DTH): Etno TV SD;
 • Focus Sat: Etno TV SD;

Voi ce parere aveti despre Etno TV si cum considerati ca se va schimba postul dupa trecerea la profilul generalist?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

18 COMENTARII

 1. Se lucrează la relansarea Etno TV ca post generalist.
  Marius Huc și-a dat demisia de la Realitatea Plus pentru director de programe la Etno TV. Tot de la Realitatea Plus și-a mai dat demisia și Ramona Solomon, cea care prezenta vremea și emisiunea Săptămâna de Vreme. La Etno TV va prezenta meteo și o emisiune legată de meteo și agricultură.
  De asemenea, Dana Chera-Grecu (ex-Antena 3 și Medika TV) va realiza un talk-show social și politic de două ori pe săptămână care va fi difuzat între orele 20 și 22 și o emisiune de weekend în care va fi un proiect de suflet.

  Sursă: Pagina de media

 2. Cu un film sau două românești pe săptămână nu poți spune ca e televiziune generalista. Unde sunt serialele, emisiunile, etc. Așa si digi 24 difuzează câte un film romanesc si ce e televiziune generalistă, e de stiri.