Veste buna pentru micii negustori. Facebook lanseaza si in Romania Facebook Marketplace. Aceasta este o platforma online pentru vanzari care poate fi accesata oricand din contul personal Facebook.

Facebook Marketplace deja functioneaza in alte 25 de tari si este dedicata, in principal, utilizatorilor obisnuiti Facebook.

Cel mai mare avantaj este ca profilul vanzatorilor si al cumparatorilor poate fi vizualizat, acest lucru oferind mult mai multa siguranta fata de alte platform online utilizate pentru comert.

In Facebook Marketplace putem cauta dupa nume, localitate (distanta fata de o anumita localitate, categorie si pret). Tot aici avem un buton “Free” care ne afiseaza produsele gratuite.

Singurul aspect la care ma asteptam sa fie implementat este sectiunea de comentarii a anunturilor, ma asteptam sa fie disponibila pentru a fi oferite detalii foarte usor despre produsul scos la vanzare.

Facebook Marketplace disponibil si in Romania.

Sectiunea Facebook Marketplace este disponibila si pe platformele mobile insa este nevoie sa efectuam ultimul update al aplicatiei.

Facebook Marketplace este rapid, este usor de utilizat, ofera siguranta si va avea success in Romania cu certitudine.

Facebook urmareste continuu sa integreze in platforma sa, functionalitatea celor mai utile servicii de pe internet. Scopul acestora este sa mentina utilizatorul cat mai mult conectat pe reteaua de socializare. Platforma de vanzari online, implementata acum si in Romania are ca scop vinzarea de produse noi sau second hand, fiind destinata tuturor utilizatorilor.

Facebook Marketplace disponibil si in Romania. Aceasta platforma este asemanatoare platformelor de vanzare online (OLX, Okazii, etc) si se pare ca pe viitor va permite chiar promovarea anunturilor de vanzare.

Daca dorim, avem si o optiune prin care putem cauta articole/produse dintr-o anumita localitate si la o anumita distanta de acea localitate.

Platforma Facebook Marketplace este interesanta prin simplitatea sa si prin faptul ca putem vedea si contacta vanzatorii/cumparatorii, acest lucru reducand tepele.

Cum activez Facebook Marketplace pe PC daca nu il am activat din oficiu?

Exista posibilitatea sa nu aveti activata aplicatia Facebook Marketplace, sa nu o aveti disponibila in stanga pe PC si sa nu o puteti accesa nici daca o accesati dintr-un link extern. In cazul acesta, trebuie sa urmati acesti pasi pentru activarea aplicatiei Facebook Marketplace:

In bara de cautare Facebook, unde cautati persoane, tastati Markeplace si selectati optiunea Marketplace – App. O accesati, selectati butonul Go to App, in stanga unde apare o persoana pe fundal selectati Connect, o sa va apara un mesaj de confirmare unde trebuie sa selectati Allow dupa care ar trebui sa va apara Marketplace in stanga.

Update 13.10.2018: In acest moment avem urmatoarele categorii in Facebook Marketplace:

  • All marketplace;
  • Vehicles;
  • Home & garden;
  • Housing;
  • Entertainment;
  • Clothing & accesories;
  • Family;
  • Electronics;
  • Hobbies;
  • Classifieds;

Eu personal nu am folosit Facebook Marketplace pana in momentul acesta, ce pot spune ca ma deranjeaza este ca imi apar notificari uneori pe mobil, desi eu nu folosesc sectiunea Facebook Marketplace.

Voi ati folosit Facebook Marketplace? Daca da, ce ati constatat ca ar trebui imbunatatit si ce probleme ati avut?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

14 COMENTARII