Festivalul international Cantecele muntilor se va vedea la TVR 1

Indragita prezentatoare a emisiunii Vedeta populara, Iuliana Tudor, nu a stat mult fara proiect TV. Iuliana Tudor revine tot la TVR cu un nou proiect si va prezenta timp de 8 saptamani un festival de muzica populara numit Festivalul cantecelor muntilor (care a avut loc in perioada 1-7 august 2023). Acest festival va fi difuzat de TVR 1 din 8 octombrie, in fiecare seara de duminica, de la ora 21.

Festivalul cantecelor muntilor este un eveniment folcloric de mare amploare ce aduna an de an 1000 de artisti. Timp de 7 zile, Sibiul devine orasul olimpic al folclorului mondial. Sibienii si telespectatorii postului TVR 1 pot urmari parada portului popular, spectacole in aer liber, animatii culturale in spatii neconventionale, ateliere de dans si evident nu pot lipsi mancarurile traditionale romanesti.

Duminica, 8 octombrie, TVR 1 va difuza spectacolul de deschidere al Festivalului Cantecelor Muntilor. Acest spectacol a fost deschis de Junii Sibiului. In editia din acest an, telespectatorii vor vedea premiere artistice muzical coregrafice. In cadrul festivalului, telespectatorii vor putea urmari ansambluri din tara si din strainatate care vor prezenta programe artistice.

Festivalul international Cantecele muntilor se va vedea la TVR 1

Organizatorii Festivalului cantecelor muntilor au pregatit pentru fiecare seara de festival cate un concept artistic diferit. Paul Surugiu (Fuego) si invitatii sai au incantat publicul sibian. Alaturi de Paul Surugiu au cantat pe scena Andreea Voica, Oana Boza Pintea si Ansamblul Timisul.

Festivalul cantecelor muntilor s-a desfasurat in Piata Mare a Sibiului unde au fost prezenti mii de spectatori seara de seara. Pe langa Piata Mare a Sibiului au mai avut loc evenimente folclorice si in locatiile: Consiliul Judetean Sibiu (unde au fost prezentate animatii culturale cu ansamblurile Monarca din Mexic si ansamblul Sonechko Ucraina), Centrul Cultural Ion Besoiu, Promenada Mall, Muzeul Astra, Piata Habermann.

Dupa cele 8 saptamani in care TVR 1 va difuza acest festival, postul va prezenta un spectacol eveniment dedicat artistei bihorene Florica Bradu. Dupa acest spectacol, TVR 1 va difuza emisiuni folclorice dedicate sarbatorilor de iarna: Iata vin colindatori! (ce va fi difuzat in Ajunul Craciunului) si un spectacol special ce va fi difuzat de Craciun. Se poate spune ca vedeta TVR Iuliana Tudor va avea un program incarcat in ultimele doua sezoane din an.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.