Fiberhome SR1041Y – noul router wifi 6 de la Digi
Operatorul Digi Romania (RCS & RDS) a inceput de la inceputul acestui an distribuirea unui nou router, Fiberhome SR1041Y AX1800 (574Mbps + 1202Mbps), un echipament wifi 6.

Fiberhome SR1041Y este primul echipament Fiberhome care suporta atat banda 5GHz cat si ultimul standard wireless, wifi 6. Avand in vedere ca Digi a oferit anterior un alt model 5GHz si wifi 6, Huawei HG8147X6, se pare ca furnizorul de internet nu intentioneaza sa mai distributie modele noi care suporta doar banda 2.4GHz. Totusi, in cazul unui abonament nou, nu este exclus sa primiti un model anterior doar 2.4GHz (fie nou, fie reconditionat).

In ceea ce priveste instalarea si configurarea Fiberhome SR1041Y, aceste operatiuni se fac de catre tehnicienii Digi in urma instalarii serviciilor contractate. De asemenea, daca avem nevoie de o reinstalare/reconfigurare a echipamentului, putem face o solicitare catre Digi prin mijloacele de contact (telefonic sau online).

Fiberhome SR1041Y – noul router wifi 6 de la Digi

Inca nu am reusit sa testam noul echipament oferit de Digi astfel incat nu putem mentiona functiile si optiunile disponibile pe echipament sau eventuale probleme. Ultimul model Fiberhome distribuit de Digi, HG6544, a avut cateva probleme initiale pe care le-am descris anterior, inclusiv cu functia port forwarding insa au fost rezolvate destul de repede prin update-uri firmware.

Pe acest model avem butoanele On/Off, WPS si Reset si are 4 porturi LAN. In ceea ce priveste LED-urile disponibile pe echipament, vom vedea Internet, Power, 2.4G, 5G, WPS, WAN, LAN1, LAN2, LAN3 si USB.

O diferenta semnificativa intre acest model si celelalte doua Fiberhome-uri este ca SR1041Y nu este un terminal pentru fibra optica ci un router ce nu are port de fibra. Astfel, pentru utilizarea internetului de la Digi vom avea nevoie si de un ONT ce va fi oferit tot de catre Digi.

Vom actualiza acest articol pe masura ce vom avea informatii noi despre noul model Fiberhome SR1041Y.
Daca aveti acest echipament de la Digi, ce plusuri si minusuri ati constatat? Lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

13 COMENTARII

 1. 1. Nu face port forwarding sub nicio formă, indiferent de setări sau de port, cu upgrade de soft făcut, de 3 zile fac sesizări, răspuns” o să vă sune în câteva ore un coleg…la montarea routerelor în regim mesh, bieții tehnicieni îmi spun că nici nu au auzit de noțiunea de port forwarding…
  2. E normal ca atunci când ajung în dreptul celui de-al doilea echipament , să pice traficul în 2,4G , chiar dacă el apare tot ca wifi6?
  3. Cred că o să le returnez cât de curând, am impresia că e prea experimentală chestia pentru digi și am obosit să întreb în stânga și-n dreapta…degeaba.

  • 1. Ce versiune firmware ai? Am inteles ca pe o versiune functioneaza, pe alta nu. Fa-le o sesizare online pe site-ul Digi pentru a ajunge unde trebuie.
   2. Ce echipamente folosesti? Unul inteleg ca este Fiberhome SR1041Y, al doilea care este?

 2. Nici mie nu-mi functioneaza port forwarding-ul. Pe celelalte routere imi merge perfect, insa orice i-as face nu reusesc sa-l fac sa mearga pe fiberhome.

  Hardware Version:SR1041Y_R1A
  Firmware Version:RP0100

  • Poate au un bug, asa cum au avut pe prima versiune software a Fiberhome-ului anterior, HG6544, au rezolvat prin update firmware.
   Iti recomand sa faci o sesizare online pe site-ul Digi mentionand detaliile problemei.

 3. Cum sa poate face update de firmware? Incerc sa fac port forwarding si nu merge.

  Momentan e Firmware Version:RP0100

  Model Name:SR1041Y
  Hardware Version:SR1041Y_R1A

 4. Mi-au montat si mie acest model. I se tot intrerupe wifi-ul cand ti-e lumea mai draga. Poate ar trebui facute ceva setari si apoi e posibil sa fie ok