Filme de Paste Pro TV, Antena 1 si TVR 1
Cum ne apropiem de Sfintele Sarbatori Pascale Ortodoxe, vom face o mica incursiune prin programul televiziunilor pentru a va oferi cateva recomandari despre filmele biblice ce vor fi dfuzate pe posturile TV din tara.

Iisus din Nazaret (1977) – joi si vineri de la ora 00:00, sambata de la ora 13 si 15:15 – Pro TV. Filmul Iisus din Nazaret revine la Pro TV dupa ce in ultimii 6 ani a fost difuzat de Antena 1. Pro TV a impartit filmul in cinci parti. In acest film, crestinii vor vedea toate evenimentele importante din Noul Testament de la Nasterea lui Iisus Hristos pana la Invierea Sa din Morti. Iisus din Nazaret are durata de sase ore si 22 de minute, pe IMDb a obtinut nota 8,5.

The Final Inquiry / Miracolul din Nazaret (2006) – 12 aprilie, ora 00:00 la Antena 1. Actiunea filmului Miracolul din Nazaret se petrece in anul 35 cand au loc o serie de fenomene ciudate, cutremure si intunecarea cerului. Aceste evenimente il determina pe regele Tiberius sa convoace astrologii, care ii spun ca lumea se va schimba si ca un nou regat se va ridica in est.

Tiberius il trimite pe Tito Valerio (Daniele Liotti), un anchetator roman, sa cerceteze daca este adevarat ce se spune despre Iisus din Nazaret, ca va deveni noul rege. Tito ajunge in Ierusalim si se indragosteste de o tanara care este ucisa de tatal sau pentru ca nu este de acord cu relatia ei cu Tito.

Tito se intalneste cu Iisus, pe care il roaga sa o invie pe tanara. Vestea despre invierea tinerei il face pe regele Tiberius sa declare crestinismul religia oficiala insa Tiberius este ucis de Caligula. Filmul Miracolul din Nazaret are durata de o ora si 56 de minute, pe IMDb a obtinut nota 5,2.

Filme de Paste Pro TV, Antena 1 si TVR 1

Ben – Hur (2016) – 14 aprilie, ora 20:30 la Antena 1. Ben – Hur (Jack Huston) este un print evreu, printul Ierusalimului, si este vandut ca sclav romanilor. Ben – Hur ajunge la o familie romana si copilareste cu fratele sau roman Messala Severus (Toby Kebbell).

In adolescenta Messela se inroleaza in armata romana iar Ben – Hur se indragosteste in secret de o sclava. Viata lui Ben Hur se desfasoara in paralel cu viata si crucificarea lui Iisus din Nazaret. Ben – Hur se intoarce in Ierusalim exact in perioada in care Iisus este rastignit.
Filmul are durata de doua ore si 3 minute, pe IMDb a obtinut nota 5,7.

Son of God / Fiul lui Dumnezeu (2014) – 15 aprilie, ora 13:30, la Antena 1. Acest film spune povestea lui Iisus de la nasterea sa pana in adolescenta, pana cand devine cunoscut prin faptele sale. Filmul are durata de doua ore si 18 minute, pe IMDb a obtinut nota 5,7.

Maria di Nazaret / Maria din Nazaret (2012) – 14 si 15 aprilie, de la ora 21, la TVR 1. Acest film spune povestea mamei lui Iisus Hristos. Maria din Nazaret are durata de o ora si 40 de minute, pe IMDb a obtinut nota 6,3.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII