Filme si seriale despre Regina Elisabeta disponibile pe HBO Max si Netflix
Avand in vedere ca Anglia trece prin momente mai putin placute din cauza faptului ca regina Elisabeta a II-a a decedat, in acest material vom detalia cele mai premiate filme si seriale ce s-au facut despre Elisabeta a II-a de-a lungul timpului. Aceste filme si seriale pot fi urmarite in acest moment fie la TV, fie pe platformele de streaming.

The Queen / Regina (2006) – disponibil pe HBO Max. Acest film a fost facut cu 10 ani inaintea serialului The Crown. The Queen a fost scris de Peter Morgan, la fel ca prestigiosul serial The Crown. Filmul a fost recompensat cu numeroase premii, printre care Oscar pentru cea mai buna actrita (Helen Mirren) dar si alte nominalizari la alte categorii.

Peter Morgan a castigat Globul de Aur cu acest film. Filmul The Queen prezinta unul dintre cele mai delicate momente prin care a trecut regina Elisabeta a II-a si anume moartea printesei Diana.

The Crown (2016), serialul este disponibil pe Netflix si este cel mai ambitios si amplu proiect unde in centrul atentiei este regina Elisabeta a II-a. Serialul The Crown a fost lanat in 2016 si prezinta cele mai multe momente din domnia suveranei. Elisabeta are cea mai lunga domnie din istoria Regatului Unit si anume 70 de ani de domnie.

Serialul The Crown a castigat numeroase premii printre care 21 de premii Emmy, BAFTA si Globul de Aur. In serial, rolul reginei Elisabeta a II-a este interpretat de actritele Claire Foy (in primele sezoane) si Olivia Colman (in al treilea si al patrulea sezon). In sezoanele 5 si 6, rolul reginei va fi interpretat de actrita Imeldei Staunton. Sezonul 5 al serialului The Cronw va intra pe platforma Netflix in noiembrie anul acesta.

Filme si seriale despre Regina Elisabeta disponibile pe HBO Max si Netflix

The King’s Speech / Discursul Regelui (2010). In acest film nu se vorbeste despre regina Elisabeta a II-a decat foarte putin atunci cand majestatea sa era o copila.

Queen Elisabeth II: The Diamond Celebration (2012). Acest documentar spune povestea reginei Elisabeta a II-a din vremea copilariei pana la inceperea domniei.

Prince Philip: An Extraordinary Life (2021). Acest documentar prezinta povestea printului Philip dar si imagini cu regina Elisabeta a II-a. Este disponibil pe Netflix.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.