Focus Sat – amendata de CNA pentru nerespectarea principiului must carry

In acest material vom detalia cele mai interesante subiecte discutate in sedintele CNA din zilele de 8 si 9 august.

Posturile Radio Trinitas din Botosani, Bechet, Hateg, Calafat, Moldova Noua, Radio ZU din Mahmudia, Ploiesti, Constanta, Eforie Nord, Slobozia, Oradea, Focsani si Radio RFI din Cluj au obtinut prelungirea licentelor pe inca 9 ani.
Etno TV si Taraf TV s-au mutat intr-o locatie noua.

Operatorul de televiziune prin satelit Focus Sat a primit o amenda in valoare de 10.000 de lei pentru ca nu respecta principiul must carry. Focus Sat are in grila de canale foarte putine canale din lista must carry fata de cate canale ar fi trebuit sa aiba. In grila Focus Sat nu sunt prezente canalele TVR Cultural, TVR Info, Euronews Romania, H!t Music Channel sau Magic TV.

In data de 4 mai, CNA a somat Focus Sat pentru nerespectarea listei must Carry dandu-le termen de 30 de zile sa intre in legalitate. La acea somatie reprezentantii Focus Sat au raspuns ca nu pot introduce canalele din lista must carry pentru ca aceste canale nu asigura posibilitatea de preluare a semnalului (un raspuns asemanator a oferit si Digi).

Un inspector CNA care se ocupa de cazul Focus Sat a declarat ca, detinatorul operatorului Focus Sat, Canal+, nu mai are un reprezentant de legatura cu CNA-ul. Razvan Popescu, membru CNA, a propus amenda de 10.000 de lei care a fost aprobata in unamimitate.

Focus Sat – amendata de CNA pentru nerespectarea principiului must carry

In sedinta CNA din 8 august, postul de televiziune TVR Cultural a primit o somatie publica pentru ca in data de 19.07.2023 a difuzat piesa de teatru Livada de visini, in cadrul acestei piesei de teatru TVR Cultural a incalcat prevederile art. 3 alineatul 2 din legea 504/2002 care prevede: totii operatori media au obligatia sa prezinte informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor si sa favorizeze libera formare a opinilor.

In sedinta CNA din 9 august, CNA a amendat Realitatea Plus cu suma de 20.000 de lei pentru editia din 23.05.2023 a emisiunii Romania Suverana si cu o amenda de 10.000 mii de lei pentru editia din 10.07.2023 a aceleiasi emisiuni.

Tot in sedinta CNA din 9 august, Antena Holding SA a preluat actiunile posturilor Antena de la societatea Antena Group. Antena Holding SA este detinuta in proportie de 83% de Voiculescu Camelia Rodica (51%) si Corina Mirela (49%). Antena Group detine licentele TV ale posturilor Antena 1, Antena Stars, Zu TV, Antena International, Happy Channel si serviciul media Antena Play.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII