Functia FastScan va fi disponibila clientilor Focus Sat

Functia FastScan va fi disponibila clientilor Focus Sat alaturi de clientii altor companii detinute de catre M7, precum FreeSat in Cehia si Slovacia si UPC Direct in Ungaria, scopul FastScan fiind sa simplifice cautarea programelor.

Ce este FastScan?

FastScan este o functie implementata in firmware-ul anumitor tipuri de decodoare pentru a mentine lista actualizata de programe in receptoarele clientilor. Receptoarele care detin functia FastScan vor avea mereu o lista actualizata de programe fara a fi nevoie de rescanarea programelor sau de alte interventii ale utilizatorilor.  De fiecare data cand decodorul este oprit/pornit, lista de programe este verificata si actualizata.

Pana in prezent, utilizatorii serviciul de televiziune prin satelit Skylink beneficiau de functia FastScan. Urmeaza sa beneficieze de FastScan si clientii grupului M7, mai exact ale companiilor Freesat (Cehia si Slovacia), UPC Direct (Ungaria) si Focus Sat (Romania).

Prima versiune FastScan pentru clientii Focus Sat a fost lansata acum o saptamana. A aparut initial pe satelitul Astra 3B  (23.5° E) fiind urmata de 2 TP-uri pe Thor 6 (0.8° W). FastScan pentru noile platforme va fi disponibil dupa ce noua versiune va fi suportata. Clientii cu receptoare pe care ruleaza sistemul de operare Enigma 2 ca utilizeaza imaginea Open PLI 7.1 vor avea prioritate. Receptoarele acestor utilizatori suporta FastScan de pe 24 iulie pe satelitul Thor 6. In acest sens trebuie sa instalam update-ul din Meniu – Setari – Software update.

Update-ul imaginii software este relativ simpla insa utilizatorii atehnici pot intampina dificultati, motiv pentru care este recomandat sa contactam providerul sau un specialist pentru aceasta operatiune.

Mai jos regasim parametrii tehnici pentru transponderele cu functia FastScan:

Satelit: Thor 6 (0,8° W)
Frecventa: 11,727 GHz
Polarizare: Verticala
SR: 28000
FEC: 7/8
Standard: DVB-S
Modulare: QPSK

freeSAT Cehia
FastScan data pid: 82

freeSAT Cehia
FastScan data pid: 83

UPC Direct Ungaria
FastScan data pid: 81

Focus Sat Romania
FastScan data pid: 84

Reamintim ca M7 a achizitionat divizia DTH a grupului Liberty Global din 4 tari ale Europei de Est pentru aproximativ 180 milioane de euro. Sursa: Parabola.cz;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU

  1. […] modificari vor trebui sa rescaneze programele, daca folosesc un receptor personal fara functia FastScan. Se va incerca efectuarea acestor modificari asa incat sa nu fie nevoie de mai multe […]