Gtop – Brânză bună în burduf de câine

Gtop.ro era la un moment dat unul dintre cele mai bune sisteme de monitorizare a traficului din România. Din păcate, pentru el și pentru utilizatorii acestuia, sistemul de statistici a început să nu mai funcționeze atât de bine. Neavând administratori care să-și dea interesul, Gtop a căpătat de-a lungul timpului din ce în ce mai multe probleme.

De ce era atât de bun?

Sincer, preferam Gtop chiar și în defavoarea sistemului de monitorizare de la Google, Analytics. Felul cum erau aranjate în pagina, graficele cu vizitele, afișările și vizitele unice, vizitele pe secundă și accesul ușor la informații importante precum cele mai vizitate pagini sau paginile de pe care s-au făcut cele mai multe trimiteri, îl transformau într-un sistem practic și bine aranjat.

Aceste lucruri fac din Gtop unul dintre cele mai bune sisteme de monitorizare a traficului. Din păcate Gtop a avut probleme peste probleme care nu și-au găsit rezolvarea nici până în momentul de față.

statistici ale sistemului de monitorizare a traficului gtop
Pagină cu statistici generată de Gtop

Lipsa suportului tehnic

Da, într-adevăr, suportul tehnic lipsește cu desăvârșire iar la trimiterea unui mail sau deschiderea unui tichet ai șanse foarte mici să primești un răspuns. Nici la conturile premium situația nu stă mai bine.

Semne de revenire

Săptămâna trecută, unul dintre administratori anunța că statisticile vor fi oprite pentru a reîncepe lucrările la sistem. Statisticile au fost oprite însă nu s-a schimbat mai nimic. De atunci, nici secțiunea „ultimele vizite” nu mai funcționează.

Arenaweb nu se prezintă mai bine

Arenaweb este un forum dedicat webmaster-ilor care are aceleași probleme ca și Gtop-ul. Tot când anunța lucrări la sistemul de statistici, administratorul spunea ca va trece și forumul pe platforma Vbulletin. Până acum nici modificare, arenaweb rămânând la o versiune veche de SMF.

Chiar dacă nu prea are parte de „îngrijiri” forumul Arenaweb rămâne în continuare un forum foarte bun de pe care se pot învăța multe lucruri iar utilizatorii de acolo (cei buni, că sunt și uscăciuni) pot oferi ajutor fiecăruia care are probleme. Din fericire, forumul dispune totuși de câțiva administratori destul de buni care-și fac treaba.

Mai merită folosit Gtop?

Cu toate că are destul de multe probleme, Gtop rămâne tot unul dintre cele mai bune sisteme de monitorizare doar că acum are câteva lipsuri care, sperăm să fie rezolvate cât mai curând posibil. Deci da, Gtop mai merită folosit.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.