Internetul cântărește cât o căpșună.

Am vizionat recent o emisiune în urma căreia am aflat o informație destul de interesantă. Se pare că datele (fișierele, muzica, filmele etc) au greutate proprie. Astfel, matematicianul John Kubiatowicz, de la Universitatea din California a descoperit că un dispozitiv de citit cărți electronice (eBook) cântărește mai mult atunci când are memoria plină de cărți.

internetul cantareste cat o capsunaÎn urma acestei descoperiri s-a calculat și masa tuturor informațiilor de pe internet. Acestea nu cântăresc nici mai mult, nici mai puțin de 50 de grame. Cât o căpșună mai exact.

 

Această informație a fost publicată pentru prima dată de realizatorii unei emisiuni online. Aceștia susțin că funcționarea internetului (nu greutatea datelor) cântărește 50 de g. Ei mai susțin că 50 de g este de fapt greutatea tuturor electronilor de energie electrică necesară pentru a funcționa toate cele 100 de milioane de servere conectate la internet (din lumea întreagă).

Chiar dacă nu se poate calcula exact mărimea datelor de pe internet, CEO  (Google) a estimat totuși că internetul conține  5 milioane de terabytes.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.