HBO elimina HD din sigla programelor

HBO elimina HD din sigla programelor HBO 1, HBO 2, HBO 3 si Cinemax, Cinemax 2, astfel incat siglele vor fi disponibile intr-un format mai simplu, fara initialele HD.

In plus, DTVNews.hu anunta ca HBO ar urma sa opreasca transmisia SD pentru posturile HBO 1, HBO 2, HBO 3, Cinemax si Cinemax 2, astfel incat am avea posturile doar in format HD (High-Definition), HBO planificand de asemenea marirea latimii de banda video de la 7Mbps la 10Mbps.

Desi pare un pas inainte posibila eliminare a versiunilor SD, pentru unele persoane poate fi o veste proasta avand in vedere ca inca exista multi clienti abonati la serviciile de televiziune din Romania care utilizeaza decodor SD. Eliminand feed-ul separat pentru SD, solutia pentru a oferi in continuare aceste programe abonatilor care utilizeaza receptoare SD ar fi efectuarea downscaling in SD.

Posturile Cinemax HD si Cinemax 2 HD ruleaza in prezent in VBR (Variable Bit Rate) cu o medie de 7.6 Mbps si o latime de banda maxima de 12 Mbps, si ar urma sa ruleze in 9Mbps CBR (Constant Bit Rate), acesta fiind in prezent bit rate-ul pentru HBO 2 HD si HBO 3 HD. In ceea ce priveste calitatea audio, audio Dolby este disponibil momentan doar pe HBO HD.

Posturile HBO (Home Box Office) si Cinemax reprezinta o colectie de posturi premium administrate de catre WarnerMedia Entertainment, o divizie WarnerMedia care este detinuta de AT&T, cel mai mare operator de telecomunicatii din lume, o corporatie cu peste 270.000 de angajati. HBO are din 2018 peste 140 de milioane de abonati la nivel mondial si este cel mai vechi canal TV cu plata. WarnerMedia detine si alte programe TV cunoscute precum TNT, CNN, TBS, The CW, Adult Swim, Cartoon Network, Boomerang sau HLN.

Posturile HBO si Cinemax sunt disponibile cu plata (extraoptiuni) in grila tuturor operatorilor majori de televiziune din Romania.

Voi ce parere aveti despre eliminarea initialelor HD din sigla programelor HBO si de posibila eliminare a versiunilor SD?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

20 COMENTARII

  1. Arată nașpa fără siglele HD zici că mă uit la HBO SD Si Cinemax SD. Cu siglele HD era mai bn nu toți operatorii au decodoare HD mai sunt si altii care au Decodoare SD

  2. Nu stiam de ce aveam insomnii noaptea, ca aveau aia HD in sigla. Sa fim seriosi, daca-mi reduceau abonamentul sau bagau cinemax 2 hd atunci asta da era o stire

    • Daca digi va respecta si nu va face downscalade din HD atunci pachetul isi va merita bani. Dar nu se va respecta si vor face cum fac cu Epic Drama care este transmis doar hd dar digi il da sd pe cablu digital.

    • Stirea nu reprezinta o modificare importanta ci scopul este de a informa abonatii HBO care este motivul pentru care vad HBO simplu, sa nu considere ca posturile au trecut in calitate SD. Stiu ca in mod normal ar trebui sa observe cu ochiul liber, insa poate unor abonati le este util sa stie acest lucru. De asemenea, sunt mentionate si alte informatii in articol, nu doar schimbarea siglei.