Cum receptionezi programe TV gratuit utilizand o antena satelit (DTH)?

Deoarece am primit des intrebarea „cum receptionez gratuit programe tv utilizand o antena satelit (DTH)?”, am decis publicarea acestui articol in speranta ca va fi util persoanelor interesate de receptionarea programelor tv fara abonament.

In cazul in care avem ceva timp la dispozitie si dorim sa trecem peste comoditatea de a lasa operatorul de telecomunicatii sa se ocupe de montarea antenei / instalarea cablului tv, putem sa ne ocupam singuri de instalarea antenei.

Pentru receptionarea posturilor tv gratuit printr-o antena parabolica avem nevoie de urmatoarele:

 • antena parabolica (poate sa fie sub un metru diametru sau peste un metru);
 • LNB (una sau mai multe iesiri);
 • receptor (receiver) cumparat preferabil dintr-un magazin de specialitate (nu de la operatori precum Digi, Orange, Telekom, Focus Sat);
 • cablu tv si mufe (lungimea cablului depinde de distanta dintre antena si receiver);

Cum montam antena parabolica (DTH) pentru receptionarea gratuita a canalelor TV?

Pentru a receptiona semnal tv de la un satelit, montarea antenei se poate face prin una din urmatoarele modalitati:

 • montare fixa;
 • montare cu motor;

In cazul in care nu avem experienta in montarea unei antene, cea mai simpla metoda de montare a antenei satelit este montarea monturii cu motor H-H.

Acest motor roteste antena automat in functie de satelit-ul pe care dorim sa il prindem si de datele introduse in receptor (receiver).

Rotirea antenei este silentioasa si dureaza foarte putin (aproximativ 10-20 de secunde) in functie de distanta dintre satelitul initial si cel destinatar.

Pe un satelit pot fi transmiste necodate de la zeci la sute de posturi tv si radio.

Cat ma costa echipamentele pentru receptia gratuita a posturilor tv cu o antena parabolica?

Investitia minima in echipamente este intre 100 – 300 de euro insa nu vom mai plati niciun fel de abonament, deci investitia se amortizeaza in timp.

Cum receptionezi programe TV gratuit utilizand o antena satelit (DTH)?

Pentru receptionarea canalelor tv gratuit cu o antena parabolica avem nevoie de urmatoarele:

 • o antena satelit de minim 0.8-0.9 metri, cu cat este mai mare cu atat este mai buna; preturile pornesc de la 45 de lei si pot ajunge pana la 120 de lei;
 • un LNB universal – pretul este de aproximativ 70 de lei;
 • cablu coaxial, lungimea depinde de distanta dintre antena receiver; pretul este de aproximativ 1 leu/metru linear;
 • un receptor de satelit DVB-S2 – pretul este intre 250-300 de lei; daca avem un TV cu receptor DVB-S2, nu mai este nevoie de receptor separat, il putem folosi pe cel din TV; unele din cele mai bune receptoare sunt cele Amiko.
 • un motor H-H care permite rotirea antenei in functie de satelitul selectat din telecomanda receptorului sau a tv-ului (dupa caz) – acest motor costa in jur de 200-300 lei;

Echipamentele pot fi luate din magazinele de specialitate sau pot fi comandate online.

Dupa ce am obtinut echipamentele de mai sus, este nevoie sa instalam antena, sa efectuam cablajul necesar si sa configuram receptorul in functie de satelitul dorit. Pentru instalarea antenei si a cablurilor putem sa ne adresam unui instalator DTH in caz ca nu ne pricepem la aceste operatiuni.

Noi recomandam satelitul Hotbird Eutelsat, in general sateliti SES Astra. Multi dintre acesti sateliti detinuti de SES Astra au un semnal bun la noi in tara. O lista completa a satelitilor si a frecventelor acestora o putem gasi online. Pe acesti sateliti putem gasi mii de posturi TV si radio.

Daca aveti nelamuriri privind montaj, configurare, echipamente sau orice altceva, lasati un comentariu si vom incerca sa va ajutam.

Multumim colegului Bebe pentru efortul depus in crearea acestui articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

196 COMENTARII

 1. Buna,
  Am 2 tv-uri aproape identice dar pe unul nu receptionez posturile precum Rtl, Pro7 apar a fi codate.
  La primul tv un samsung UE55NU7172UXXH a venit un instalator(care acum nu mai raspunde la tel) pe cand sa il configurez pe al 2-lea… un samsung
  UE55NU7093UXXH mi-am dat seama ca tv-ul gaseste programele dar codate.
  Sunt setari suplimentare care le-a facut instalatorul sau nu am facut eu bine ceva bine?

  • Salut. Din cate inteleg ai TV cu DVB-S2 incorporat sau receptor? Ce satelit ai setat ? Din cate stiu aceste posturi germane sunt la liber adica free pe satelitul Hotbird 13. Tu ce satelit folosesti. Acel tehnician a folosit niste coduri in termeni populari se numesc chei , si cu acele coduri a decodat posturile, numai ca aproape in fiecare luna cheile se schimba si atunci tu ramai fara imagine la acele posturi. Pentru a le receptiona tu trebuie sa ii dai acelui tehnician alti bani pentru ati seta tv-urile cu alte coduri ,chei. Tu personal nu ai ce face ca nu sti codurile respective. Sfat muta antena pe Hotbird 13 este aproape de coordonatele satelitului dth-ului digi sau focus sat si pe acel satelit vei gasi multe posturi germane, italiene sau poti muta antena pe sateliti Astra cauta pe net coordonatele si vei sti sa setezi antena pe cei 2 sateliti. Succes.

  • Buna ziua,
   Pentru ca abonamentul Digi sa functioneze e nevoie de un receptor Digi, nu functioneaza cu alt receptor.
   Cu un receptor DVB-S2 vei putea receptiona programele necodate de pe anumiti sateliti, dar nu toate programele din grila Digi.

 2. Am abonament la Digi vreau sa pun si al 2 tv dar sa nu mai cumpăr receptorul .Inb are doua iesiri eu am cumpărat din italia un receptor tele system ts3002cu care prindeam canale romanesti.Am făcut totul receptorul e trecut pe dat thor5 6 dar nu prind decât 10 programe .Ce pot face ? Un sfat va rog.

  • Pai fara un al doilea receptor + cartela aferenta nu veti putea vedea posturile tv. Le veti avea in lista dar vor fi codate. Veti vedea cu acel receptor din Italia doar posturile free U tv Pro tv international Speranta tv

 3. buna ziua ,locuiesc in Suedia si m-ar interesa daca aici cu o asemenea antena voi prinde canalele romanesti .Am televizor Samsung Smart Full-HD,m-ai am nevoie de receptor oare .si inca o intrebare pot prinde canalele romanesti doar pe baza antenei ,sau trebuie si internet.

  • Nu stiu daca Digi Telekom sau Focus sat au receptia buna pe teritoriul Suediei. Adica daca sateliti lor au vizibilitate in Suedia. Puteti intreba la magazinele de specialitate de acolo si daca raspunsul este da atunci va puteti face un abonament la operatorul romanesc care are vizibilitate printr-o ruda de-a dvs din ro. Va poate trimite doar receptorul cu, cartela din ro iar antena o puteti lua din Suedia. Instalarea antenei o poate face numai un tehnician specializat. Nu trebuie sa lua-ti si internet pentru posturi tv din ro. Insa trebuie sa va interesati care dth din ro are vizibilitate cu satelitul pe teritoriul Suediei. Nu detin date suficente sa va spun care dth are acoperire. Sper ca ati inteles mesajul meu.

  • Buna ziua,
   Pentru receptionarea canalelor tv gratuit cu o antena parabolica avem nevoie de urmatoarele:

   -o antena satelit de minim 0.8-0.9 metri, cu cat este mai mare cu atat este mai buna; preturile pornesc de la 45 de lei si pot ajunge pana la 120 de lei;
   -un LNB universal – pretul este de aproximativ 70 de lei;
   -cablu coaxial, lungimea depinde de distanta dintre antena receiver; pretul este de aproximativ 1 leu/metru linear;
   -un receptor de satelit DVB-S2 – pretul este intre 250-300 de lei; daca avem un TV cu receptor DVB-S2, nu mai este nevoie de receptor separat, il putem folosi pe cel din TV; unele din cele mai bune receptoare sunt cele Amiko.
   -un motor H-H care permite rotirea antenei in functie de satelitul selectat din telecomanda receptorului sau a tv-ului (dupa caz) – acest motor costa in jur de 200-300 lei;

 4. Am un receptor de satelit (”Digital Satelite Receiver S 1003-RG 405 DS”) si-mi afiseaza 15 programe pe Tv, si in dreptul fiecaruia, la comutarea fiecarui canal imi afiseaza Astra 1 B (19,2 E), insa nu am semnal pe niciunul de la LNB-ul antenei de satelit, chiar daca am orientat antena pe ASTRA 1 B (19,2 E). Stiu ca acest satelit nu mai functioneaza. Nu am telecomanda acestui receiver. Cum fac sa sterg aceste programe memorate in receiver? Va multumesc!Ma poate ajuta cineva? Lasati un mesaj pe telefon si va voi suna eu. Marius-telef. 07******

  • Aveti nevoie de ajutor pentru instalarea unei antene? Ce receptor aveti, pe ce satelit l-ati configurat, ce pasi ati urmat pana acum si unde ati intampinat probleme? Oferiti cat mai multe detalii.

 5. Buna ziua.
  Am montata o antena satelit si un digital satellite receiver (globo digital) prin care nu receptionez decat cateva programe romanest si nici unul strain, la toate celelalte apare semnul $, adica sunt codate.
  Va rog sa-mi comunicati ce pot sa fac in aceasta situatie si cum se poate sa ai internet in conditiile in care in zona respectiva nu exista semnal pe nici o retea mobila (Orange,vodafone, RCS, Telekom) si nici posibilitatea ca in viitorul apropiat sa se instaleze TV prin cablu.
  Multumesc.
  Cu stimă,
  Alexandru Bălan

  • Buna ziua,
   In ceea ce priveste televiziunea, pe ce satelit sunteti?
   In privinta internetului, daca nu exista acoperire pentru serviciile prin cablu, poate va functioneaza datele mobile. Testati cartele de la operatori sa vedeti cu cine aveti semnal mai bun, eu v-as recomanda Orange sau Vodafone.

   • Antena a fost instalata de catre o persoana si setata cu aparatul pe satelitul Thor.
    In ceea ce priveste internetul, am testat datele mobile de la Orange,Vodafone, RCS, Telecom si nu merg . Pozitia este ecranata de un deal si se pare ca toate antenele sunt amplasate in aceiasi zona a orasului. Singura solutie, dar se pare, costisitoare ar fi internet prin satelit. Ramane doar varianta de TV prin satelit. Va rog sa-mi faceti o recomandare in acest sens. Firmele contactate la nivel local se ocupa doar de TV prin antena Orange, RCS…
    Multumesc.
    O zi bună.

    • Sunt cativa provideri de internet prin satelit in Romania, precum: SkyDSL, Toowaysat, Media Sat, Lamit sau Ave Concrete Media.
     Este greu sa pot recomanda un anumit furnizor deoarece numarul de abonati pentru serviciul de internet prin satelit este redus, de altfel si recenziile sunt reduse.
     Abonamentele pornesc in principiu de la 15 euro si pot ajunge pana la 100 euro pe luna, viteza este relativ redusa (poate ajunge la maxim 20-30 Mbps in principiu) iar traficul este limitat, exista o cantitate lunara de trafic de cativa GB, la fel ca la datele mobile.
     Voi publica un articol in acest sens in care voi scrie mai multe despre furnizorii disponibili, abonamente, preturi, etc.

     • In ce priveste Tv prin satelit, ce-mi recomandati pentru dotarea existentă (antena directionata pe Thor si receiverul Globo )?
      Sunt compatibile cu ceea ce exista in prezent pt. televiziunea prin satelit ?
      Va multumesc.

    • Am scris si pe 2 august. Cu receptorul de satelit al dvs singura solutie oficiala este Free Sat care ofera posibilitatea sa luati decat cartela si sa o folositi in receptorul dvs costul cartelei este 60 de lei iar incarcarea este 99 lei pe an ( o singura data pe an) Dar trebuie repozitionata antena pe alt satelit si puteti receptiona 500 posturi straine in plus. Puteti vizita saitul Free sat . ro pentru a va convinge ce va scriu aici. 2 O alta varianta ar fi daca doriti doar posturi straine cu acel receptor puteti folosi satelitul Hotbird 13 care este foarte aproape de Thor 5,6 ( foarte mici ajustari la antena si lnb) Sunt multe posturi straine pe acel satelit, nu sunt posturi romanesti. Primele 2 variante sunt pentru a folosi echipamentul dvs( antena receptor lnb) 3 Ultima varianta este sa va faceti abonament la ce dth doriti Digi Telekom Focus sat Orange si folositi doar antena si lnb-ul dvs ( receptorul vi-l dau ei cu cartela aferenta) DVS hotarati care varianta este mai buna pentru dvs. O zi buna.

  • Daca doriti mai multe posturi ro la un pret acceptabil si posturi straine va recomand FREE SAT. Se poate cumpara doar cartela daca aveti teceptor personal. Cartela o cumparati o data 60 lei si o incarcati O DATA PE AN, incarcarea costa 99 lei pe an. Puteti receptiona inca 500 de posturi in plus. Vizitati saitul FREESAT .ro pentru a va convinge.

  • Asa este softul nu aveti ce-i face, cum am mai spus nu se va duce niciodata la 0. Nu ati vazut ca si receptoarele cand incepeti cautarea posturilor va arata la unele de la 10 % in loc de la 0 puterea semnalului ( asa aratau receptoarele digi inainte). Depinde cum este facut softul.

 6. Am cumparat un motor H-H (Amiko DM3800) nou si inainte de orice altceva vreau sa setez motorul la punctul 0, fiindca punctul 0 al motorului de acum nu este cel corect, ci cu cateva grade mai incolo fata de 0 aflat in centrul scalei.

  Am urmat pasii descrisi in manual, in repetate randuri, dar nu s-a schimbat nimic:

  Reset hardware din receptor
  1. Executa comanda: Mutare la Referinta (Mutare la 0).
  2. Opriti alimentarea electrica prin deconectarea cablului coaxial.
  3. Reconectati cablul coaxial.
  4. Executati comanda: Decalare 0.
  5. Memoria va fi stearsa, receptorul rescrie tabela de sateliti la cea initiala si corecteaza decalajul la 0.

  sau

  Reset hardware din motor DiSEqC
  1. Opriti alimentarea prin deconectarea cablului coaxial.
  2. Apasati si mentineti apasate ambele butoane EST / VEST timp de 5 secunde.
  3. Reconectati cablul coaxial.
  4. LED1 si LED2 se vor aprinde timp de 5 secunde.
  5. Memoria se va sterge, receptorul va rescrie tabela initiala de sateliti si corecteaza decalajul la 0.

  Deci: deconectez cablul, apas/tin apasat timp de 5 secunde pe ambele butoane ale motorului, recablez, apas din telecomanda receptorului (Amiko Neo Combo SE) din nou Go to Reference, dar referinta nu se schimba ci se duce tot la aceiasi pozitie, 0 si ceva. In plus cele doua LED-uri de la butoanele motorului nu clipesc timp de 5 secunde asa cum scrie in manual ca ar trebui sa se intample in acest caz, ci clipesc fara a se opri dupa o anumita perioada de timp, asa la nesfarsit.

  Unde gresesc? In receptor exista cumva doua comenzi diferite ‘mutare la referinta’ si ‘decalare 0’ si eu fac vre o confuzie? Dar am incercat si varianta Reset hardware din motor DiSEqC, nu doar reset hardware din receptor, si a fost la fel, nici un rezultat. Sau e cumva softul motorului cu probleme? Din punct de vedere mecanic nu exista nici un fel de blocaj la rotirea motorului, ia comenzile din receptor (chiar daca nu se duce la fix). Am constatat si ca acest Amiko DM3800 nu are vre un orificiu pentru resetare prin apasare cu agrafa, asa cum am citit pe internet ca au unele motoare h-h pentru resetare.

  Ma puteti ajuta va rog? Multumesc.

 7. Locuiesc in Romania si doresc sa vizionez posturi de televiziune romanesti (multe) dar si posturi de televiziune germane multe, pro7, RTL, etc). Ce posibilitate exista, de ce am nevoie ? Multumesc.

  • Pentru posturi romanesti multe singura posibilitate este abonament ori pe cablu sau satelit. Pentru posturi straine aveti nevoie de antena de satelit cu motor HH de preferat un receptor un lnb si un cablu in functie de distanta dintre antena si tv-ul din casa. Cu tot cu instalare va costa pana la suma de 1000 de lei