Heartstopper (Fluturi in stomac): serialul LGTBQ+ va continua cu sezonul 3

Heartstopper (Fluturi in stomac) este o poveste de dragoste LGTBQ+ creata dupa webcomicul si romanul grafic scris de Alice Osman. Serialul urmareste relatia dintre Charlie, un baiat gay care invata la o scoala pentru baieti din Anglia, si Nick, colegul lui de clasa. Charlie nu este sigur ca Nick ii impartaseste sentimentele, insa dragostea invinge barierele de comunicare. In serial mai apar personaje transgender si cupluri de fete gay, ceea ce face ca Heartstopper sa fie un serial complex pe tema iubirii LGTBQ+.

Fluturi in Stomac a primit nota 8,7 pe Imdb si are cota de popularitate 819 in prezent. Serialul este incadrat la genurile film britanic, drama si romance. Primul sezon a fost lansat pe data de 22 aprilie 2022, iar episoadele au o durata de 26- 33 minute. Cel de-al doilea sezon va fi difuzat pe Netflix incepand cu data de 3 august 2023, iar cel de-al treilea sezon a fost confirmat oficial, fara sa cunoastem, deocamdata, data exacta a lansarii acestuia.

Producatorul serialului este Zorana Piggott, cunoscuta si pentru Intuneric (2005) sau Undergods (2020). Echipa de producatori executivi ii include pe Patrick Walters, Iain Canning, Emile Sherman, Euros Lyn, Alice Oseman, Hakan Kousetta si Jamie Laurenson.

Din distributie fac parte urmatorii actori: Kit Connor (Nick Nelson), Joe Locke (Charlie Spring), William Gao (Tao Xu, cel mai bun prieten al lui Charlie), Yasmin Finney (Elle Argent, prietena transgender a lui Charlie, Tao si Isaac), Corinna Brown (Tara Jones, prietena cu Elle), Kizzy Edgell (Darcy Olsson, iubita Tarei), Tobie Donovan (Isaac Henderson) si altii.

Heartstopper (Fluturi in stomac): serialul LGTBQ+ va continua cu sezonul 3

Kit Connor a mai jucat si in His Dark Materials (2019- 2022), Rocketman (2019), Grandpa’s Great Escape (2018). Pentru rolul din Fluturi in Stomac, Kit Connor a primit premiul Royal Television Society, precum si premiul Children’s and &Family Emmy Awards. Joe Locke a primit, pentru rolul din acest serial, un premiu din partea The Queerties (2023).

Pe actrita Yasmin Finney o mai putem vedea si in productiile Mars (2022), Doctor Who (2023), Celebrity Googlebox (2022). Sebastian Croft, actorul care il interpreteaza pe Ben, a mai aparut si in Unde este Anne Frank (2021), Dampyr (2022), Dragoste, moarte si roboti (2021).

Serialul Fluturi in Stomac a fost apreciat cu 14 premii si 22 de nominalizari, dintre care 2 nominalizari la premiile BAFTA. Dintre premiile prestigioase, mentionam Cel mai bun film LGBTQ+ din partea Dorian TV Awards, Cea mai buna drama noua din partea TV Choice Awards UK, Cel mai bun moment muzical din partea MTV Movie + TV Awards, Cel mai bun serial romance din partea Rotten Tomatoes.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.