IDA TV devine Sens TV

In sedinta CNA de astazi, 5 decembrie, societatea SC Designery Media SRL Bucuresti a  cerut modificarea licentei audiovizuale a canalului IDA TV, a numelui, logoului, actionariatului, structurii de programe si a sediului social. Cu alte cuvinte, IDA TV se va numi Sens TV si va fi disponibil doar in varianta HD.

Actionarul principal va fi Tufeanu Richard Constantin care preia toate actiunile de la Ghyamat Oana si Iacob Cristian Laurentiu. Studiourile vor fi situate in Casa Presei Libere unde sunt si studiourile televiziunii Simfonica TV. Sens TV va pastra tematica postului IDA TV, adica va difuza programe de design-arhitectura, licenta va ramane nationala/internationala.

Prezent online in sedinta CNA, Richard Constantin a declarat ca a fost nevoit sa schimbe rapid sediul social pentru ca expirase contractul de acomodat iar firma risca sa ramana  inactiva. Richard Constantin nu a precizat de ce schimba numele postului in Sens TV.

Structura de programe va ramane la fel:

 • Productie Proprie 70%
 • Producti audiovizuale ale altori producatori 30%

IDA TV devine Sens TV

Orarul de difuzare va fi de 24 de ore pe zi, 10 ore reluari pe zi de luni pana vineri iar sambata si duminica vor fi 13 ore de reluari. Consiliul National al Audiovizualului a aprobat in unanimitate aceste modificari. IDA TV s-a lansat in 2014 iar in 2020 a intrat in lista must carry.

IDA TV este singurul post de televiziune autohton care difuzeaza reportaje si documentare cu si despre casa si gradina. In acest moment, IDA TV se afla in grilele de baza ale operatorilor Vodafone, Orange si Digi (la acest operator din urma, doar in judetele cu etnici maghiari).

In sedinta CNA de astazi nu s-a specificat data de cand IDA TV isi va schimba identitatea. In tara noastra mai este disponibil un post international care are aceeasi tematica, HGTV. Reamintim ca Richard Constantin Tufeanu a cerut licenta pentru postul Simfonica TV in decembrie 2020 iar in noiembrie 2022 a intrat in grila IPTV INES in format HD. INES este singurul operator care are in grila Simfonica TV.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

10 COMENTARII

 1. Multumiti-va cu Tvr Folclor si Prima History la Digi plus inlocuirea lui Super One cu un alt program nu mai visati progrme de la SPI ca nu vor intra poza aia este un fake de zile mari

  • Cum Televiziunea Română are inițialele TVR… la fel IDA înseamnă Interior Design Arhitectură.
   E un nume corect în ton cu contentul pe care îl oferă, dar puțini știu ce înseamnă IDA.
   Sens TV chiar nu are nici un sens.