Info TV Romania HD – televiziune noua tematic-muzicala
In cursul sedintei CNA de astazi a fost aprobata solicitarea venita din partea SC Biff Expert Group SRL pentru acordarea unei licente audiovizuale a serviciului de programe Info TV Romania HD.

Formatul de principiu al noii televiziuni este tematic-muzica si informatii, urmand sa emita in format HD (nu a fost mentionat format de difuzare SD). Postul emite online in format fullHD din 2021 pe infotvromania.ro din 1 martie 2021.
Zona de difuzare este nationala iar conform proiectului va fi asigurata de INES GROUP. Sediul televiziunii va fi in Targoviste.

Structura serviciului de programe este alcatuita in proportie de 50% din productii proprii iar 50% vor fi productiile altor producatori.

Televiziunea va difuza videoclipuri muzicale, un format carton (unde vor fi afise din zona cultural-scena si educativa, book news vor rula in bucla non stop) si informatii in format scroll.

Info TV Romania va fi primul post din Romania care va implementa mecanismul Alerta Rapire Copil, printr-un parteneriat cu Politia Romana, pentru a gasi copiii disparuti sau rapiti. Mediatizarea acestor alerte se va face in partea dreapta – sus.

Acest subiect a mai fost discutat in cadrul sedintei CNA din 22 februarie insa s-a votat amanarea unei decizii pentru a se lamuri formatul postului care in acel moment era un hibrid intre un post de muzica si unul de informatii.

Reprezentantul postului, Lupu Stefanis, a mentionat in sedinta CNA din 22 februarie ca lansarea televiziunii se face in contextul in care partile de cultura si educatie sunt foarte neglijata si se doreste ca aceste aspecte sa fie sustinute.

Info TV Romania HD – televiziune noua tematic-muzicala

Fiind intrebat de membrii CNA de unde sunt preluate videoclipurile de muzica, reprezentantul postului a mentionat ca sunt semnate contracte cu case de productie precum CAT Music, Sony Music, Roton Music si alte doua. Stirile sunt preluate de la Agerpres.

Tot pe 22 februarie, Lupu Stefanis a fost intrebat de Dorina Rusu (membra CNA), daca sunt pregatiti pentru o licenta nationala si daca nu ar fi fost mai bine sa se inceapa cu o licenta locala. Reprezentantul postului a fost intrebat si daca exista contract de retransmitere cu alti operatori in afara de INES, raspunzand ca nu se pot purta discutii cu RCS & RDS si Vodafone cat timp nu se acorda inca o licenta audiovizuala.

In cursul sedintei CNA de astazi, 8 martie, a fost rediscutat subiectul acordarii licentei audiovizuale Info TV Romania HD iar membrii CNA au aprobat aceasta solicitare.

Actionarul unic al societatii Biff Expert Group este Lupu Stefanis, profesor de teatru.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

6 COMENTARII

  1. Cam cat de **** tre’ sa fii sa lansezi o televiziune cu denumirea Info TV si care sa aiba tematica preponderent muzicala!?!?!?!? Pe de alta parte cam acesta este maximum posibil pentru „specialistii” in branding de la noi…..

    „…reprezentantul postului a mentionat ca sunt semnate contracte cu case de productie precum CAT Music, Sony Music, Roton Music…” – E clara treaba, aceleasi ****** comerciale care sunt difuzate in bucla pe restul canalelor de muzica si radiouri prezente in spatiul mioritic.

  2. Cum să lansezi un post cu știri și cu muzică ? Ce legătură au una cu cealaltă ? Dacă era radio mai înțelegeam , dar așa ?

    O să fie și ăsta un proiect mort din start . Am un presentiment să o să fie prezent și la Digi