Informatii MTV Romania si MTV Europe
MTV Romania a fost un canal de muzica lansat la noi in 2002 de catre firma Viacom, care a cumparat licenta postului francez de muzica MCM Romania. Prima transmisiune directa difuzata de MTV Romania a fost concertul lui Enrique Iglesias in tara noastra.

Pro TV a semnat un acord cu Viacom si a preluat licenta postului in 2007 incercand sa il relanseze, insa aceasta incercare de a relansa postul MTV Romania nu a dat rezultate si in 2019 a fost cedat catre Viacom, acestia inlocuind versiunea locala a postului cu cea Europeana in acelasi an.

Cateva emisiuni difuzate de postul MTV Romania de-a lungul timpului au fost Hitlist Romania sau Dance Star. Aceste emisiuni erau adaptate pietei locale si prezentate de artisti autohtoni, insa in formate internationale. MTV Romania a difuzat si desene animate precum The Osbournes.

MTV Romania a organizat gala industriei muzicale din Romania, desfasurandu-se an de an pana in 2007, in diferite orase, si se acordau diferite premii la categorii diverse pentru artistii de muzica din tara noastra. La inceputul anului 2019 firma Viacom preia postul MTV Romania si hotaraste sa il inlocuiasca cu versiunea europeana a postului, MTV Europe, acesta avand subtitrate mai toate emisiunile. MTV Romania a incetat emisia pe 1 martie 2019.

MTV Europe a fost lansat de firma Viacom International Media in 1987. Era singurul post muzical si cu continut comun pentru toata Europa de la lansare si pana in 1997 cand a inceput sa fie divizat (sa aiba variante locale), continutul fiind doar in limba engleza.

Primul eveniment transmis de MTV Europe a fost un concert al lui Elton John desfasurat in Olanda in 1987. MTV Europe a inceput cu show-uri preluate de pe varianta din SUA, printre acestea vom enumera 120 minutes cu Paul King (un serial din UK), The Big Picture (emisiune in care se prezentau lansari de filme), MTV Report (o emisiune cu stiri din muzica si interviuri).

Informatii MTV Romania si MTV Europe

Din 1997 MTV Europe a inceput sa se divizeze in statii locale dedicate fiecarei tari din Europa. Prima statie locala a fost cea din Germania lansata la inceputul anului 1997. Dupa au urmat alte posturi locale precum: MTV UK, MTV Italia (lansate in 1997) iar din 1998 MTV Nordik si MTV Rusia.

Pana in 2010 MTV Europe difuza in mare parte a timpului videoclipuri muzicale. Din 2010 pana in prezent acest post difuzeaza in mare parte emisiuni si documentare despre viata reala din USA preluate de pe MTV US.  Cateva emisiuni difuzate in trecut de acest post care acum sunt anulate sunt: MTV News, MTV European Top 20, MTV Live si multe alte emisiuni interesante. Cei mai cunoscuti VJ ai postului de-a lungul timpului sunt : Ray Cockes (1987-1996 European Top 20) si Simone Angel (1990-1998 Party Zone, MTV Dance).

In Romania MTV Europe este prezent in toate grilele digitale ale marilor operatori Digi, Vodafone (UPC), Telekom.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU

  1. […] detine urmatoarele posturi TV: Paramount, Comedy Channel, Nickelodeon, Nick Jr., Nicktoons si MTV Europe. Paramount Channel este un post dedicat cinefililor, difuzand productii ale casei de filme […]