Istoria Discovery Channel in Romania
Primul post tv străin cu subtitrare în limba română dar și care a marcat generații este Discovery Channel. Discovery Channel este postul principal al trustului Discovery care a difuzat de-a lungul timpului documentare fascinante, plasandu-l în sufletul româniilor iubitori de știință, indiferent de vârstă.

Discovery Channel are o istorie îndelungată. Este un post american și a apărut la 17 iunie 1985. Devenit brand național, programul a fost fondat de John Hendricks. Canalul a intrat pentru prima dată în casele din România în anul 1997. Treptat și-a câștigat un loc de frunte în sufletele românilor, difuzând o serie de documentare care au prins la publicul larg.

Canal îndrăgit, postul a difuzat documentare atât științifice cât și istorice. Printre cele mai cunoscute documentare ale Discovery Channel amintim:”Cum se fabrică?”,”Cum funcționează?”,”Dosarele FBI”,”Motociclete americane”,”Tehnici esențiale de supraviețuire”,”Top Gear”,”Vânătorii de mituri”. Discovery a difuzat în trecut și documentare despre evenimente din istoria omenirii ca ”Povești nespuse ale Titanicului” sau ”9/11”,cel din urmă prezenta filmul atentatelor teroriste din 11 Septembrie 2001.

Istoria Discovery Channel in Romania
Anul 2012 a fost anul în care postul urma să fie scos de firma Digi (RCS – RDS) din grila de programe. Motivul a fost o neînțelegere între reprezentanții celor două companii. În urma conflictului, posturile Discovery au fost scoase de Digi, care lansa propriile canale de documentare.

În urma disputei, canalul Discovery Channel a lipsit patru ani din grila Digi, timp în care s-a difuzat la Vodafone (atunci UPC), Telekom, NextGen, Akta. Postul a revenit în grilă, atât cea analogică, cât și digitală pe 30 Decembrie 2016, iar ulterior pe 20 Februarie 2020 a intrat și varianta HD.

 

O altă dispută,în România este cea cu Telekom, motiv pentru care cele două companii au întrerupt colaborarea. Puțini își amintesc faptul că Discovery Channel a avut o echipă în prestigiosul Tur al Franței iar cel care a concurat a fost multiplul câștigător Lance Armstrong.

Astăzi documentarele Discovery sunt extrem de criticate datorită faptului că nu mai sunt atât de spectaculoase ca în trecut, fiind considerate mai mult ”Reality Show” decât documentare. Postul a difuzat recent un documentar despre acest temut Coronavirus, documentar care prezenta un istoric al epidemiei cu care ne confruntăm, numit Pandemia: COVID-19. Discovery Channel este recepționat în rețelele Digi, Vodafone, Orange și AKTA.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  1. No offense, dar Discovery e o gluma fata de ce a fost… Politica postului e aranjata doar pentru „chestii” materiale, si nu gandirea cum era la inceput.
    Pacat… Iar Nat. Geografic incepe sa-i calce pe urme. Documentarele vor fi inlocuite treptat cu „stiinta prostiei” , „stiinta mancarii” , „doctor pol”, si alte porcarii

  2. Să le fie rușine ambelor companii pentru că nu au facut nimic ca abonatul să nu sufere si ele nu se mai satură si visează doar bani. Si nu spun să îmi lase la liber ci contra cost pachet suplimentar dar foamea de bani si de calicie nu mai are limite. RUȘINE TELEKOM ROMÂNIA RUȘINE DISCOVERY ROMÂNIA sunteti jalnici nu vă vedeți decât propriile interese.