Istoria postului TV Kanal D in Romania
Kanal D Romania a fost lansat de trustul media originar din Turcia, Dogan Media. Acest trust media are o televiziune cu acelasi nume Kanal D in Turcia. Kanal D Romania s-a lansat pe 1 martie 2007 cu licenta de post generalist.

Kanal D este pe locul 3 in clasamentul audientelor si a statiilor din tara noastra. Aceasta televiziune are in grila sa seriale de succes din Turcia, stiri, emisiuni locale dar si formate de emisiuni internationale adaptate publicului din tara noastra. Cele mai cunoscute productii proprii ale postului sunt: Asta-i Romania, Fan Arena sau Te vreau langa mine (a fost prezentata de Gabriela Cristea, acum la Antena Stars).

Prima emisiune de succes prezentata de Gabriela Cristea la Kanal D a fost Mireasa pentru fiul meu, un format international. Alte formate internationale au avut emisiunile: Vrei sa fii Milionar (prezentata de Virgil Iantu, mai recent Teo Trandafir), Roata Norocului ( prezentata acum de Bursucu’, in trecut a fost prezentata de Liviu Varciu). La început, Kanal D a transmis si meciuri de fotbal din campionatul national de fotbal. Cea mai mare audienta a postului au facut-o si inca o fac serialele turcesti. Primul serial turcesc difuzat de kanal D in Romania a fost 1001 de Nopti difuzat in 2008.

In prezent Kanal D difuzeaza un alt serial de mare succes in Turcia dar cu audiente bune si la noi: Ma numesc Zuleyha (2020). Audiente mari au adus si serialele Suleyman Magnificul (2011), Kosem (2017 – unde a jucat cateva episoade si o actrita de origine romana), Bahar: Viata Furata (2014), Yaman (2013). Actuale vedete ale postului Kanal D sunt: Simona Patruleasa (stiri), Cosmin Cernat (Fan Arena si Exatlon Romania), Ernest (In cautarea adevarului), Teo Trandafir (Teo Show), Andreea Mantea (Puterea Dragostei, Se striga darul), Ilinca Vandici (Bravo, ai stil!), Dan Crucer (Survivor Romania) .

Asta-i Romania (2011) este prezentata de Mihai Ghita si este o emisiune magazin cu reportaje despre viata romanilor din mediu rural. ROventura (2018) este prezentata de George Mihai si prezinta reportaje cu cele mai frumoase locuri din tara noastra. Emisiuni de succes au fost: Bravo, ai stil! (2016 – emisiune prezentata de Ilinca Vandici unde fete simple invata sa se imbrace cu stil si eleganta (acum este o noua varianta a emisiunii Bravo, ai stil! Celebrities) unde vedete din domeniul muzical sau vloggarite prezinta tinutele lor din cadrul diverselor evenimente la care participa.

Istoria postului TV Kanal D in Romania

Exatlon Romania (2018), prezentata de Cosmin Cernat, a fost o emisiune concurs filmata in Republica Dominicana unde concurentii participau la diferite probe fizice, fiind 2 echipe una formata din vedete si alta formata din sportivi obisnuiti. Aceasta emisiune a fost inlocuita in ianuarie 2020 cu emisiunea Survivor Romania, avand cu aceleasi reguli.

Acestea au fost cateva emisiuni ale postului Kanal D care nu se mai difuzeaza: Vacanta Mare (2010), WOWbiz (2013), Cash Taxi (2018). Din martie 2019 trustul Dogan Media a cumparat de asemenea postul radio Impuls FM ce are acoperire in orasele Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Sibiu, Timisoara, Tulcea, Bacau, Rasnov, Bistrita, Craiova. Dogan Media detine siteurile KanalD, Wowbiz si Kfetele, acesta din urma fiind un site dedicat publicului feminin.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU