Istoria programelor Eurosport 1 si Eurosport 2
Eurosport reprezinta o retea dedicata sporturilor, avand primul post de sport din afara tarii care are audio in limba romana. Eurosport s-a lansat in 1989 si are variante audio in mai multe limbi cum ar fi: franceza, italiana, germana sau spaniola.

Eurosport Romania s-a lansat in 1997 avand contracte de colaborare cu comentatori din TVR. Eurosport a fost lansat de TF1, Canal+ si Havas Images. Din 2001 a fost cumparat complet de TF1, iar din 2015 a fost cumparat de Discovery Communications.

Eurosport a optinut drepturile exclusive ale Jocurilor Olimpice de iarna si vara pentru Europa (fara Rusia). In perioada (2018-2024) Eurosport are drepturi de transmisie pentru aproape toate sporturile, cum ar fi: fotbal, volei, Jocurile Olimpice, toate sporturile de iarna. Eurosport transmite si competitii sportive precum:

  • Snooker, un sport cu audiente apreciabile atat la noi in tara cat si in Europa. Cel mai cunosc sportiv din snooker este Ronnie O’Sullivan;
  • Ciclism, cele mai urmarite competitii de ciclism sunt: Turul Frantei, Vuelta (Turul Spaniei) si Turul Italiei.

Din 2013 Eurosport detine drepturile pentru transmiterea campionatului Angliei (in exclusivitate pentru Romania). Eurosport a lansat si variante HD atat pentru Eurosport International (Orange DTH) cat si pentru varianta autohtona Eurosport Romania.

In 2005 se lanseaza Eurosport 2. Pe acest post se transmit in mare parte aceleasi sporturi ca pe Eurosport. Eurosport 2 are variante audio pentru mai multe limbi cum ar fi: engleza, suedeza, franceza, romana, germana, spaniola sau maghiara. Sporturi transmise de Eurosport 2 sunt: badminton, tenis de masa, rugby, hochei pe iarba si sporturi extreme. Eurosport 2 are de asemenea varianta HD.

In Romania exista si Eurosport 2 Wimbledon (este doar in perioada turneului de tenis si este exclusiv pentru tara noastra). In trecut, Eurosport a avut pentru alte tari (nu si pentru Romania) un canal de stiri denumit Eurosport News. In tara noastra Eurosport News era difuzat in cursul noptii in locul postului Eurosport 2. Avea buletine de stiri cu o durata de 15 -30 de minute. Eurosport News a fost lansat in anul 2000 si a fost inchis in 2018.

Istoria programelor Eurosport 1 si Eurosport 2

Un alt post tv infiintat de Eurosport (Discovery Network Northern Europe) a fost postul Eurosport DK, acesta a fost un post exclusiv pentru Danemarca, fiind inlocuit de Eurosport 2 in 2016.

In ianuarie 2020 a fost lansat si postul TV Eurosport 4K. Acesta este disponibil in retelele de cablu RCS & RDS (Digi) pozitia 201 si se afla in pachetul Digi 4K alaturi de postul detinut de aceasta companie, Digi 4K. Acest pachet costa 5 lei.

In reteaua Vodafone (pozitia 201) in momentul scrierii acestui articol Eurosport 4K este liber pentru vizonare (nefiind inclus in niciun pachet). Eurosport are si o platforma online unde sunt transmise competitii sportive in direct dar si inregistrate. Aceasta platforma online se numeste Eurosport Play, este o platforma cu abonament, se poate receptiona pe PC, laptop, telefoane mobile sau televizoare smart.

Posturile Eurosport 1,2 SD si HD se pot receptiona in toate retelele de cablu IPTV si DTH din Romania exceptie facand reteaua Telekom. Telekom a scos posturile detinute de compania Discovery printre acestea numarandu-se si posturile Eurosport 1, 2. Aceste modificari s-au produs la inceputul anului 2020, posturile fiind inlocuite cu alte posturi de acelasi profil (Look sport 2, 3).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.