Jednotka HD – disponibil regional in grila Digi
Televiziunea slovaca Jednotka HD a fost introdus ieri in grila de programe Digi (RCS & RDS) in anumite regiuni din vestul si centrul tarii precum judetele Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Brasov si Satu Mare, conform informatiilor primite de la cititorii media-max.ro. Postul era in grila in format SD insa nu functiona de cateva saptamani.

Jednotka HD este o televiziune slovaca generalista, numita in trecut STV1. A fost lansata in 1993 de grupul STV (care a ajuns sa opereze 3 televiziuni in acea perioada), grup infiintat in Cehoslovacia anului 1991.

In prezent, Jednotka HD este un program detinut de RTVS (Radio and Television of Slovakia), o televiziune finantata de stat cu sediul in Bratislava. In prezent, RTVS detine alte doua televiziuni, pe langa Jednotka:

  • Dvojka – difuzeaza documentare, uneori transmisii sportive
  • Trojka – difuzeaza competitii sportive

De-a lungul timpului, Jednotka a difuzat seriale atat produse de ei cat si productiile altor furnizori, precum: Doctor Martin, The Nest, Inspector Max, Colonnade, Gas Station, Sergeant Topinka, Secret lives, The District, Die Bergretter, Hercule Poirot, Victoria, Les Chamois si multe altele.

Jednotka HD – disponibil regional in grila Digi
Digi (RCS & RDS) a introdus in grila de programe recent mai multe televiziuni in format HD, printre care Prima TV HD, Sport Extra HD, Look Sport+ HD si Look Sport 3 HD.

Reamintim ca in sedinta CNA din 03.12.2020 a fost discutata decizia finala a Curtii de Apel privind obligativitatea cablistilor de a retransmite atat pe analogic cat si pe digital doua televiziuni locale si doua televiziuni regionale.

In urma sedintei s-a ajuns la concluzia ca trebuie sa se astepte primirea motivarii iar ulterior membri CNA vor trebui sa discute cu operatorii de televiziune prin cablu pentru a ajunge la cea mai buna solutie.

Lucian Mihai, reprezentantul RCS – RDS, a declarat ca, din punct de vedere tehnic, va fi foarte dificil sa implementeze aceasta solutie deoarece in prezent exista un singur headent pentru conexiunile digitale.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

21 COMENTARII

  1. Foarte frumos,dar în estul țării puteți să băgați în grila de cablu și ceva programe din R.Moldova cum ar fi Jurnal TV, Moldova 1sau Moldova 2,sau multe altele…. Vă mulțumesc !

    • Posturile din Moldova nu pot intra in ro pentru ca trebuie sa plateasca drepturi de retransmisie a programelor si pentru tara noastra. Acum cativa ani Jurnal tv platise aceste drepturi si pentru ro insa aceste drepturi au expirat si jurnal tv nu a mai dorit sa mai plateasca.