Kil Boksoon – de ce este parentingul mai dificil decat meseria de asasin? (Netflix, 2023)

Kil Boksoon este un thriller incitant, incadrat ca film din categoria crime si actiune, A fost regizat de Byun Sung-hyun si o are in rolul principal pe Jeon Do-yeon, artista laureata la Cannes in 2007 pentru Cea mai buna actrita. Jeon Do-yeon este prima actrita coreeana care a castigat un premiu pentru actorie la celebrul festival european de film.

Din distributie fac parte urmartorii actori: Jeon Do-yeon (Kil Bok-soon), Sul Kyung-gu (Cha Min Kyu), Esom, Koo Kyo-hwan, Kim Seung-o (Sergeant Shin), Lee Yeon (Kim Yeong-ji), Choi Byung-mo, Kim Ki-cheon, Park Kwang-jae. Pelicula a fost nominalizata la Baeksang Arts Awards in 2023, unde Jeon Do-yeon a fost nominalizata pentru pentru Best Actress, iar Lee Yeon pentru Best Supporting Actress. Directorul si scenaristul filmului Kil Boksoon este Sung-hyun Byun.

Filmul dureaza 2 ore si 16 minute si are un indice de popularitate de 427 pe Imdb, fiind notat cu 6,6 pe platforma mentionata. Limbile vorbite in film sunt limba coreeana si limba japoneza.

Kil Boksoon – de ce este parentingul mai dificil decat meseria de asasin?

Din sinopsis aflam ca personajul principal este o asasina de nota 10, mama singura a unei fiice adolescente, careia parentingul i se pare mai dificil decat meseria in care exceleaza. Pe parcursul actiunii aflam mai multe despre motivele acestei impresii, dar si despre subiecte la fel de interesante, precum: lumea organizatiilor de asasini, competitia interna din aceste organizatii, istoricul personal al personajului principal, dar si lumea adolescentilor coreeni din zilele de azi.

In ciuda meseriei sale, Kil Boksoon are dificultati similare cu cele ale celorlalti parinti atunci cand vine vorba despre relationarea cu fiica sa adolescenta. Actiunea si replicile amuzante dintre mama si fiica ce crede ca parintele lucreaza intr-un domeniu respectabil sunt antrenante si pline de umor. Descoperiti in acest film cum jongleaza o mama iubitoare cu indatoririle unei meserii periculoase si totodata cu crizele de identitate ale unicei sale fiice. Ce solutie va gasi ea pentru a-si tine mica familie unita in ciuda tuturor pericolelor?

Filmul a fost apreciat de 93% dintre utilizatorii Google, probabil si datorita distributiei foarte valoroase. Astfel, actrita Jeon Do-yeon a primit foarte multe distinctii pentru calitatea jocului actoricesc, printre care: Premiul Blue Dragon, Grand Bell Awards for Best Actress, Premiul Filmului Asiatic, Premiul Baeksang Art, Ordinul Artelor si Literelor. Aceasta a mai jucat si in filmele: Myliang (2007), Scandal (2003), The Housemaid (2010, o nominalizare la Cannes), Memories of the Sword (2015), A Man and a Woman (2016).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.