Limitare optiuni sondaj (poll) pe Facebook
Facebook a limitat optiunea de a adauga mai mult de 2 optiuni in cadrul unui sondaj (poll) pe paginile Facebook. Aceasta limita exista doar daca adaugam un sondaj de pe o pagina Facebook, nu si de pe conturile personale.

De pe un cont personal Facebook putem adauga intr-un grup sondaje cu variante multiple de raspuns insa de pe o pagina Facebook suntem limitati sa adaugam doar doua optiuni, fara sa avem posibilitatea de a adauga 3 sau mai multe variante. Aceasta limita transforma optiunea de sondaj (poll) intr-o functie inutila, avand in vedere ca exista diverse situatii in care este necesara adaugarea mai multor optiuni.

Aceasta limita nu a existat mereu, in trecut existand posibilitatea sa adaugam mai multe variante in cadrul unei postari tip sondaj. Conform paginilor de suport Facebook, mai multi utilizatori si-au exprimat nemultumirea in ultimul an privind aceasta limita insa problema inca exista, fara sa se mentioneze motivul pentru care a fost eliminata aceasta optiune.

Limitare optiuni sondaj (poll) pe Facebook
Mai mult, de pe o pagina Facebook nu se poate adauga un sondaj din sectiunea normala Facebook ci doar din sectiunea business. Astfel, pentru a crea un sondaj (poll) trebuie sa accesam business.facebook.com, selectam pagina asociata contului nostru, urmand sa avem optiunea de a adauga sondajul, insa doar cu 2 optiuni, avand o limita de 25 de caractere pentru fiecare optiune.

Pentru a adauga un sondaj pe o pagina Facebook, trebuie sa avem rolul de admin sau editor pe pagina respectiva, doar aceste roluri avand posibilitatea sa adauge sondaje de opinie. Sondajele create pe Facebook nu pot fi promovate.

Adaugare sondaj (poll) pe o pagina Facebook

Adaugarea unui sondaj se face accesand business.facebook.com – selectam pagina administrata – in sectiunea in care adaugam postari selectam butonul de optiuni (…) – Poll – Introducem textul – introducem cele doua optiuni disponibile (in limita a 25 de caractere fiecare) – selectam perioada in care va fi activ sondajul – Share now

Daca v-ati lovit de aceasta problema, ce parere aveti si in ce masura va afecteaza? Lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII

    • Da, corect, in situatia expusa de tine.
      Insa, luam in calcul site-ul acesta, de exemplu. Vreau sa postez un sondaj de opinie privind posturi care ar fi dorite in grila Orange sau vreau sa postez un sondaj despre care este cel mai bun program introdus de Digi in ultimii 5 ani, atunci este inutil sa am doar doua optiuni.
      Pot da multe exemple si nu neaparat care sa aiba legatura cu noi, inclusiv din alte domenii. Chiar nu inteleg logica din spatele acestei decizii, de ce sa fie posibil intr-un grup Facebook si nu pe o pagina?