Linkpress TV si IDA TV in grila Digi
In grila de programe Digi pe cablu digital au intrat deja in cateva zone posturile Linkpress TV si IDA TV in cursul zilei de azi. Sunt asteptate sa intre in toate zonele in perioada urmatoarel

Linkpress TV si IDA TV sunt in lista de programe must carry a anului 2020 iar Digi introduce de asemenea posturile in grila. Aceste programe au fost introduse de ceva timp in grilele altor operatori dupa cum urmeaza:

-Vodafone (UPC): Linkpress TV si IDA TV in noiembrie 2018;
-Telekom: martie 2020;
-Akta: martie 2020;
-NextGen: IDA TV in februarie 2020 si Linkpress TV in martie 2020;
-iNES: Linkpress TV in martie 2020 iar IDA TV era deja in grila din 2018;

Posturile vor fi introduse treptat astazi si maine, pana atunci exista posibilitatea sa nu fie receptionate decat daca scanam selectand la operator Altii. Linkpress TV a fost introdus in unele zone pe frecventa 506MHz iar IDA TV pe frecventa 394MHz, insa frecventele pot sa difere in functie de zona. Vom actualiza acest articol pe masura ce programele vor intra in fiecare judet si vom avea frecventele pentru fiecare zona:

 • Alba: Linkpress TV 506 MHz; IDA TV 394 MHz;
 • Neamt: Linkpress TV 498 MHz; IDA TV 370 MHz;
 • Arges: Linkpress TV 498 MHz; IDA TV 402 MHz;
 • Teleorman: Linkpress TV 498 MHz; IDA TV 402 MHz;
 • Bihor: Linkpress TV 506 MHz; IDA TV 362 MHz;
 • Mehedinti: Linkpress TV 498 MHz; IDA TV 362 MHz;
 • Timis: Linkpress TV 506 MHz; IDA TV 370 MHz;
 • Ilfov/Bucuresti: Linkpress TV 506 MHz; IDA TV 394 MHz;
 • Dolj: Linkpress TV 498 MHz; IDA TV 362 MHz;
 • Prahova: Linkpress TV 498 MHz; IDA TV 426 MHz;
 • Galati: Linkpress TV 498 MHz; IDA TV 346 MHz;
 • Braila: Linkpress TV 498 MHz; IDA TV 346 MHz;
 • Iasi: Linkpress TV 498 MHz; IDA TV 322 MHz;
 • Gorj;
 • Brasov;
 • Maramures;
 • Mures;
 • Mehedinti;
 • Calarasi;

Linkpress TV este o televiziune generalista. Desi Dragos Vasilescu, directorul Linkpress mentiona in fata membrilor CNA in 2015 ca sunt in discutii cu operatorii UPC si RCS – RDS, postul intra in grila Digi dupa 5 ani. IDA TV este o televiziune de arhitectura si design care activeaza de 4 ani pe piata din Romania.

Reamintim ca Digi (RCS & RDS) a introdus in grila in ultimele doua luni, doua programe Maria TV (fiind primul operator care introduce acest program in grila) si TV5 Monde HD. Maria TV a fost introdus pe cablu digital iar TV5 Monde HD pe satelit (pe cablu este doar TV5 Monde SD).

Desi aceste 2 posturi nu sunt cele mai apreciate si dorite de abonatii Digi, orice program nou este binevenit in grila, prima jumatate a acestui an fiind promitatoare pentru abonatii RCS – RDS.

Recent, Digi a introdus posturi noi pe aplicatia Digi Online (VH1, Nicktoons si Nick Jr.) insa nu au facut si modificari in grila de programe, ultimul post fiind TV5 Monde HD, introdus in grila DTH.

Voi ce parere aveti despre aceste noi posturi din grila de cablu digital RCS – RDS? Lasati un comentariu in sectiunea de mai jos.

Update 19.06.2020: Linkpress TV si IDA TV ar trebui sa intre astazi in NIT, IDA TV dupa Canal 33 si Linkpress TV dupa IDA; Posturile au intrat in NIT si ar trebui sa fie disponibile tuturor abonatilor Digi; Daca nu se receptioneaza, este recomandata o rescanare/setare implicita;

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

115 COMENTARII

 1. Buna ziua..scz revin Ida Tv si-a rezolvat problema cel putin la mine la Ploiesti..sunet si imagine perfecte..lInk Press Tv inca se aude foarte foarte prost..

 2. Linkpress tv, au muzica buna. Nu este atât de comercială, uneori concurează cu Magic tv.
  Muzica country-rock, cum erea pe CMT.
  Cate un film retro, bunicel. Parca este peste Tvr3.
  Mie partea cu sunetul pare un fel de sabotaj al operatorului, tocmai sa taie din entuziasmul telespectatorilor.
  Oare cei ce lucreaza la ei, nu verifică cum se aude postul tv la operator/i?

   • Oare posturile obligatorii nu ar trebui sa îndeplineasca niste conditii minime in privinta continutului si a semnalului? Imaginea si mai ales sunetul.sumt de toata jena, nu mai zic de continut.
    Greu, greu cu digi.

 3. Bună ziua, aceste două programe pe care doriți să le introduceți în grilă eu cred că nu și au rostul, ar trebui ceva ce oferă mai mult interes!!!!!

 4. nu sunt bine pregatite cele 2 canale, ida se aude bine dar sunetul este in urma iar link press tv are un fel de distorsiune/bazait, are momente cand sare piesa cu cateva minute in urma.

 5. Câtă „opulența” din partea DIGI. In timp ce Vodafone bagă 4HDuri si un 4k, după 2 luni de urgenta si una de alertă DIGI ne bagă „must carry”. Asa oferta chiar s-a meritat „așteptarea”.

  • Oare cele 2 posturi tv intra in extra 1 sau in extra 2….
   Nici nu ne puteam aștepta la altceva de la digi, iar link press, are un sonor de calitate îndoielnică.
   Acum din ce inteleg, asteptam 1 iulie, sa speram ca pe cel.de anul asta.

 6. Problema este ca nu aveam programe de știri. Dar Digi uita ca nu are un program pentru copii la calitate HD, am ajuns în 2020 și ei se uita tot la mizeriile care ke baga pe gât. Degeaba le baga. Eu am canale care doar am văzut ca sunt, dar cine dracu le urmărește. Mai ales când ai copii nu mai stai digi ar trebui sa forțeze mai mult cu canale utile și în calitate HD, decât toate mizeriile în calitate proastă. Dar oare 0e când canale HD pentru copii. Ma uitam ca boomerang este luat HD dar transmis sd, ca sunt proști oameni. Digi sa nu uite ca online ia amploare, iar omul când se satura renunță la tv și plătește un abonament la iptv sau netflix

  • Buna ziua,
   NIT (Network Information Table) ofera informatii continand detaliile tehnice ale posturilor TV ale unui anumit operator, in tabela respectiva sunt facute modificarile de Digi. Daca posturile nu sunt introduse in NIT de Digi, atunci nu vor aparea la scanarea cu operatorul Digi.

 7. Buna dimineata Linkpress Tv si Ida Tv la Ploiesti pe decodoare in Nit inca nu au intrat am dat acum la ora 07:40 setare implicita..stie cineva cand intra si pe decodoare ?? si daca intra cumva si Animal planet SD SI HD si sau alte posturi ?? Va multumesc

 8. Salutare lume !
  de la Timișoara vă transmit că, DIGI (rds-rcs) au introdus canalele IDA Tv și Link Press

  cele două canale au fost introduse pe următoarele frecvențe :
  canalul IDA Tv a fost introdus pe frecvența 370000 6900 64
  iar,canalul Link Press Tv a fost introdus pe frecvența 506000 6900 256
  ..
  numai bine vă doresc … vizionare plăcută..

 9. LINKPRESS TV a intrat astazi 18.06.2020 in grila digitala DIGI pe frecventa 498000 la Drobeta Turnu Severin. Tot astazi a intrat si IDATV pe frecventa 362000 tot la Drobeta Turnu Severin. pana la aceasta ora nu au intrat inca in NIT. Aceste 2 canale se regasesc momentan doar la scanare dupa alti operatori.