Lista posturi radio cu acoperire nationala
In acest articol vom detalia posturile radio ce emit pe teritoriul Romaniei cu licenta nationala, urmand sa actualizam acest articol pe masura ce vor fi lansate sau inchise alte posturi.

Vom incepe cu posturile radio ale Societatii Romane de Radiodifuziune: Radio Romania Acualitati a fost infiintat in 1928 si este unul dintre cele mai vechi posturi radio din Europa. Este un canal radio generalist si are cea mai mare acoperire din tara noastra. Radio Romania Cultural a fost infiintat in 1952 si este dedicat muzicii, stirilor culturale si teatrului.

Radio Romania Antena Satelor a fost lansat in 1991 si este dedicat mediului rural, satelor din tara noastra, asemanator postului TV TVR 3. Radio Romania Muzical, lansat in 1997 este dedicat muzicii clasice si este denumit Radio Romania Muzical George Enescu.

Radio Romania International a fost infiintat in 1933 iar in 1946 apare postul radio Romania Libera. RRI este destinat comunitatii romane din Europa.
Radio Romania Regional este reteaua publica ce cuprinde posturi locale ale Societatii Romane de Radiodifuziune. Cuprinde studiouri regionale din Cluj-Napoca, Craiova, Iasi Timisoara, Constanta, Targu Mures. Primul post regional al acestei retele a fost lansat in 1939, Radio Basarabia.

Posturile radio religioase disponibile pe teritoriul Romaniei sunt:
-Radio Maria, lansat in 1983 in Italia; in Romania, Radio Maria s-a lansat in 2009;
-Radio Trinitas este un post radio ce apartine de Patriarhia Romana si a fost lansat in 1998;

Lista posturi radio cu acoperire nationala

Dance FM s-a lansat in 2011 iar acum apartine companiei Digi (RCS & RDS) pe cand Digi FM a fost lansat chiar de RCS & RDS in 2013 in locul postului Info Pro, acest post nu are acoperire nationala.

Europa FM a parut in 2000 fiind lansat de Ilie Nastase si este primul post privat din Romania. A facut parte din reteaua Lagardere pana in 2018 când a fost cumparat de Czech Media Invest. Lagardere mai are si posturile radio Virgin Radio Romania si Vibe FM. Acesta din urma nu are licenta nationala. Europa FM are si o retea de statii locale.

Itsy Bitsy este singurul post atat pentru copii cat si pentru parinti. S-a lansat in anul 2005 si datorita acestui post radio ziua copilului este considerata zi de sarbatoare nationala (zi libera legala) din anul 2016.

Kiss FM s-a lansat in 2003 si are inclusiv statii locale. Kiss FM este in locul postului Radio Contact. National FM s-a lansat in 2004 si este fondat de fratii Ioan si Viorel Micula. National FM are, de asemenea, statii locale.

Pro FM este lansat in anul 1993 de Adrian Sarbu si grupul CME. In 2014 a fost cumparat de RCS & RDS. Lista posturi radio cu acoperire nationala

Radio Guerrilla s-a lansat in 2004 de Academia Catavencu avand si acesta statii locale. Radio ZU este lansat in 2008 de Dan Voiculescu prin trustul Intact avand o retea de statii locale.

Postul Realitatea FM s-a lansat in 2007 de trustul Realitatea Catavencu, acest post nu are acoperire nationala. Virgin Radio a luat fiinta in 2017 in locul postului Radio 21. Aceasta este o lista de posturi de radio din Romania cu acoperire nationala. Daca a fost omis un post de radio, lasati un comentariu mai jos.

Rezumand, in acest moment avem urmatoarele posturi radio cu acoperire nationala in Romania: Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania Antena Satelor, Radio Romania Muzical, Romania Libera, Radio Maria, Trinitas, Digi FM, Europa FM, Itsy Bitsy, Kiss FM, National FM, Pro FM, Radio Guerrilla, Radio ZU, Virgin Radio, Radio Romania Regional, Magic FM, Rock FM;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII