Localitati cu clienti Akta migrati pe infrastructura Digi
Deoarece am primit mai multe solicitari in acest sens, in acest articol vom actualiza lista localitatilor in care clientii Akta au fost trecuti pe infrastructura de fibra optica Digi (RCS & RDS).

Daca sunteti dintr-o localitate care este trecuta in lista de mai jos dar inca sunteti client Akta, probabil veti fi trecuti curand pe reteaua Digi. Conform angajamentelor trimise de Digi catre Consiliul Concurentei, Digi a informat autoritatea nationala mentionata anterior ca va trece clientii Akta pe infrastructura de fibra optica RCS – RDS dupa cum urmeaza:

 • dupa un an de la autorizarea tranzactiei Akta – Digi, 35% din clientii Akta vor fi trecuti pe infrastructura Digi
 • dupa 2 ani, 65% din clientii Akta vor fi migrati pe reteaua Digi
 • dupa 3 ani, 95% din clientii Akta vor beneficia de noua retea Digi

Localitati cu clienti Akta migrati pe infrastructura Digi

In urma trecerii pe fibra optica, serviciile ar trebui sa fie de o calitate superioara iar viteza la internet mai mare. De asemenea, in urma semnarii contractului cu Digi, exista posibilitatea ca pretul pachetului sa fie mai mic (depinzand tipul abonamentului avut anterior la Akta).

Asadar, daca te intrebai in ce localitati au fost trecuti clienti Akta pe reteaua Digi, acestea sunt judetele si localitatile pentru care am avut cel putin o confirmare din partea abonatilor Akta privind trecerea pe infrastructura de fibra optica Digi (RCS – RDS):

 • Arges (Negrasi)
 • Buzau
 • Dambovita
 • Dolj (Dabuleni)
 • Galati
 • Giurgiu (Dragiceanu, Ogrezeni, Oncesti, Baneasa, Slobozia, Cartojani, Roata de Jos, Mihai Bravu, Crevedia, Sadina, Marsa)
 • Gorj (Licurici, Ceauru, Negomir, Borascu, Bolbosi, Cilnic, Plopsoru, Telesti, Motru)
 • Vrancea (Odobesti, Nanesti, Blidari (Carligele), Faraoanele, Budesti,Bontesti, Carligele)
 • Ialomita (Rasi, Salcioara)

Vom actualiza lista de mai sus pe masura ce vom avea informatii suplimentare privind trecerile pe reteaua Digi. Daca ati fost abonati Akta si s-a efectuat trecerea pe reteaua Digi, lasati un comentariu mai jos mentionand acest lucru si localitatea, urmand sa actualizam articolul.

De asemenea, daca ati fost trecuti pe reteaua Digi ce parere aveti de calitatea serviciilor si de viteza serviciului de internet?

Update 08.02.2021: RCS – RDS va prelua a doua transa majora de abonati Akta, notificand CNA privind inceperea operarii unui numar de 71 de retele Akta (aceste retele fac referire la 71 de localitati);

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

112 COMENTARII

  • Acolo vedeti daca digi are retea fixa. Cautati judetul si localitatea care va intereseaza si vedeti ce servicii digi sunt disponibile pentru localitatea selectata

 1. In localitatile Negomir si Borascu, toate satele apartinatoare acestor comune, partial au fost migrati clientii Akta, pe FTTH DIGI. Mă numar printre acesti clienti, dar repet, aceasta trecere nu e facuta la toata lumea, este facuta in mare parte celor ce au solicitat acest lucru!

 2. RCS – RDS va prelua a doua transa majora de abonati Akta, notificand CNA privind inceperea operarii unui numar de 71 de retele Akta (aceste retele fac referire la 71 de localitati).

 3. Pe judetu Buzau com Vintila-Voda nu se stie nimic daca au urcat macar pana la jumatatea drumului sau nu au facut nimic ????
  Asteptam cu rabdare sa ajunga si la noi mai ales ca avem canale care se vad foarte urat si internet de 10 mbs .
  Dorim detali referitor la infrastrucutra daca se poate sa stim si noi cum merge treaba ???

 4. Astăzi au venit și la mine și mi-au făcut trecerea de pe rețeaua AKTA pe cea de la DIGI în com.Bălesti sat CEAURU județul Gorj și pe procesul de instalare mi-au spus că voi mai plăti 8,15lei pe materiale pe următoarea factură ,vreau să spun că am făcut nenumărate sesizări la relații cu clienți să vină mai repede să mi facă trecerea la rețeaua lor astfel nu cred că veneau

 5. Am trecut pe reteau digi au instalat post telefonic, dar de aproape o luna de zile de la data cererii depusa online nu s-a facut portarea. Am facut numeroase sesizari, dar gegeaba. Totodata dupa trcerea pe reteaua digi am primit factura cu costuri suplimentare la instalare, in conditiile in care pe devizul de lucrari pentru instalare costurile sunt 0 lei. Sunt complet dezamagit. Cred ca s-au intins cat nu-i tine plapuma.

  • Se platesc materialele utilizate la instalare insa normal ar fi fost sa le aveti trecute si in procesul verbal de instalare.
   Cat despre portare, probabil este o problema cu cererea de portare, posibil ca datele trecute in cerere sa fie incorecte, altfel nu ar trebui sa fie un motiv pentru care sa dureze asa de mult. Ati sunat la relatii cu clientii sa va verifice pe loc cererea de portare?

 6. Din cat am cautat si la ei pe site la harta de acoperire vad ca cei de la digi sau axat foarte mult pe judetul giurgiu din cate vad la trecerea abonatilor de la akta la ei in proportie de 60-80 la suta e rezolvat judetul sau miscat foarte bine pe judetul Giurgiu

 7. Buna seara
  aceasta programare este bataie de joc la adresa consumatorilor
  trecerea s-a facut doar la incasarea valorii abonamentului si la proliferarea de minciuni la aparitia defectelor , Sunt la DIGI dar vad canalul AKTA
  Este defecta reteaua internet de aproape doua zile si la fiecare 4 ore se actualizeaza termenul de remediere .
  Incerc sa aflu daca cumva e aceiasi situatie si la Bucesti – Galati dar e secretomanie totala la DIGI

 8. Și în județul Iași au trecut la Digi (acum aproximativ 2 săptămâni au umblat pentru contracte, și oficial am contractul cu cei de la RCS-RDS). Din spusele acelor persoane ce umblau din poartă în poartă pentru contracte cam în 1-2 luni ziceau că se începe cu înlocuirea fibrei. Iar ca IP primesc de la Digi de aproximativ 2 luni. (cred că mai toate localitățile de lângă municipiul Pașcani mai exact, eu fiind din Stolniceni-Prăjescu)

 9. In satul Cartojani si comuna Roata de jos jud giurgiu au inceput lucrarile de o saptamana 👍 vad ca lucreaza de zor pe stalpi si pe ploaie si pe soare :))

 10. In comuna Licurici din judetul Gorj, s-a inceput trecerea clientilor de pe infrastructura Akta, pe cea de FTTH, a celor de la Digi, informatia o am de la unchiul meu ce locuieste in satul Frumusei din aceasta comuna!

 11. Bucsani județul dambovita sunt client akta preluat de digi este fibra optica montata și platesc de 3 luni televiziunea și am făcut și cerere de urgentare da niki un răspuns

 12. De aia nu mai pot ăia de la relații clienți de voi.Ei vin acolo ca să ia salariu,nu ca să-și facă treaba și ei știu că nu poate să-i controleze ca lumea cineva

  • Ce treaba au cei de la relatii cu clientii cu echipele din teren si trecerile pe fibra optica? Ei doar ofera informatii si redirectioneaza solicitarile catre departamentele abilitate. Nu vine agentul din call center sa lucreze in teren, nu este o firma cu 5 angajati in care directorul tehnic face instalari.

   • Cei de la relații clienți trebuie să dea mai departe la tehnic,altfel stai ca prostu si aștepți echipa,cum am asteptat eu.Prima sesizare făcută cu 3săptămâni in urmă era si închisă,nefiind rezolvată.A trebuit să mai sun de 2 ori,ca să rezolv.

    • Asta am scris si eu, treaba celor de la relatii cu clientii este inregistreze sesizari catre departamentele abilitate, ceea ce fac.
     De fiecare data cand sunam si reclamam ceva, ni se ofera inclusiv numarul inregistrarii, fara sa-l cerem. Asta s-a intamplat de fiecare data cand am sunat la ei.
     De aceea nu inteleg comentariul initial „De aia nu mai pot ăia de la relații clienți de voi.” Asa ca intreb din nou, ce treaba au cei de la relatii cu clientii cu trecerile pe fibra, in afara de sesizarile pe care le inregistreaza in acest sens?

 13. În comuna Glodeni, județul Dâmbovița, eu am văzut mașina de la Digi / RCS & RDS că angajații lucrează pe toate străzile, dar sunt toți abonați de la AKTA din Glodeni care au fost trecuți la Digi?

 14. Sunt client Digi de 4 ani, la televiziune nu sunt probleme dar la net și telefonie de vreo 7/8 luni sunt probleme de semnal, vorbesc de netul prin cablu și la telefoane se închide când stai de vorbă la el, menționez că locuiesc în municipiu, am făcut 2 reclamații și au zis că mă sună ei, bineînțeles că nu m-au sunat.

 15. Bună ziua, sunt din Darasti Vlașca județul Giurgiu au venit cei de la Digi am semnat contractul, am solicitat și conexiunea la internet dar nu s-a întâmplat nimic de 1 lună. Tot pe Akta funcționează

  • O instalare se poate face in maxim 90 de zile sau mai putin. In comuna dvs Digi are retea de fibra optica. Puteti suna la Relatii Clientii si sa solicitati urgentarea treceri dvs pe reteaua lor. Teoretic acolo unde au deja instalata fibra optica trecerea se face rapid.

 16. Comuna Negrași, Județul Argeș este acum pe fibră. A trebuit să mă duc la bunica sa rezolv rețeaua că Dorel de la DiGI doar a tras fibra și a conectat-o in router fara sa îl puna in priza și fără să testeze cablul și telefonul

 17. Mogosesti, Giurgiu, comuna Adunatii Copaceni. De 2 luniplatim factura la Digi, nu a venit nimeni pt schimbarea infrastructurii. In schimb serviciile se intrerup cam in fiecare zi. Pierd o gramada de timp apeland centrala, nimeni nu se sinchiseste sa se deplaseze la locatie. Serviciul de internet e oprit zile intregi! Cand ca prinminune se restabileste ptcateva ore sau chiar minute, viteza de upload este de 0.1-0.3 mbps.

  Este incalificabila atitudinea acestei companii fata de abonatii din zona rurala.
  Mi s a spus chiar ca e riscul meu ca ma bazez pe serviciul de net pt a lycra de acasa. In contectul pandemic , nu este alegerea noastra!
  Iar termenul de 3 ani pt trecerea doar a 95% din abonati pe noua infrastructura mi se pare aberant si incalificabil. Solicitam mai multa transparenta , sa stim exact data pt fiecare localité si fiecare strada. Cata rabdare ni se cere? Ar trebui sa putem alege alt furnizor, ce se intampla seamana f bine cu un MONOPOL

  • In Adunatii Copaceni Digi are retea fibra optica. Ati facut cerere pentru a fi trecuta pe reteaua lor? Din cate am inteles acolo unde digi are retea instalata si abonatii akta nu au fost trecuti din varii motive, acestia trebuie sa solicite trecerea pe reteaua digi.

 18. Bună ziua. Am deja contract cu dumneavoastră la digi satelit. Am fost să plătesc factura și surpriză că am de plată coblu și net. Păi de unde… intreb… PĂI știți noi am preluat de la AKTA SERVICIILE…. Dar pe mine cine m_a întrebat… nu am un contract semnat…. Nu am fost întrebat. Nu am o ofertă…. Nimic. Vreau un răspuns.

  • Buna ziua,
   Noi nu suntem de la Digi, puteti suna la relatii cu clientii la numarul 0314004414 pentru a discuta cu un operator in acest sens.
   Insa, daca ambele servicii sunt la aceeasi adresa, va recomand sa reziliati unul dintre ele.

 19. de pe 2 08.2020 am făcut contract ptr. tv. la Digi și nici pana astăzi nu a venit nimeni, am închis orange tv și acum stam fără nici o televiziune, dc se întâmplă asta, și vreau sa știu unde pot depune o sesizare pe aceasta tema.

  • Probabil este o problema legata de instalare, fie o problema de retea, fie o problema cu echipamentele necesare instalarii. La Digi ati sunat pentru a solicita urgentarea instalarii?

 20. Sunt din com. Bălești sat Ceauru Jud. Gorj nu am fost trecut pe infrastructura DIGI deși a venit la mine o doamnă de la DIGI si a făcut share location si mi-a făcut o poză cu telefonul la cartea de identitate si nu au venit să mă treacă pe infrastructura DIGI.

  • In Balanesti Digi are retea fibra optica, instalarea se face in maxim 90 de zile de la vizita agentului de teren. Poate dura si mai putin de 90 de zile. Sunati si intrebati la Relatii Clientii.