Magazin Electronice – Raspberry Pi lanseaza propria linie de periferice.

Un magazin electronice trebuie neaparat sa contina articole de la Raspberry Pi. A trecut ceva timp de cand cei de acolo au lansat produse dintr-o gama ceva mai diferita decat piese electronice brute si destinate proiectarii avansate. In acest articol este vorba despre un eveniment relativ minor din lumea celor de la Raspberry Pi.

Deci, intr-un mod de zile mari, in functie de ecran sau sursa, Fundatia Raspberry Pi a anuntat pe 2 aprilie deschiderea vanzarilor pentru noile periferice originale Raspberry Pi. Mouse-ul si tastatura vor fi puse in vanzare pentru pretul de 9 euro respectiv 20 euro.

Periferice originale marca Pi – Magazin Electronice

Mouse-ul dispune de trei butoane, este un mouse optic clasic. In prezent, inca nu este disponibil pe Amazon, dar ne asteptam ca acesta sa fie disponibil in aproximativ 2 saptamani. Probabil pentru pretul de 10 dolari.

Mai mult decat atat, tehnologia folosita pare sa fie aceea a LED-urilor optice, spre deosebire de tehnologia laser, cea de-a doua avand avantajul de a fi utilizabila fara probleme pe suprafetele reflectorizante. Evident pretul este ceva mai diferit.

Magazin Electronice – Raspberry Pi

Nu este surprinzator faptul ca fundatia Raspberry Pi a ales sa ofere un produs ieftin si nu unul extrem performant. O alegere destul de consistenta avand in vedere ca mouse-ul nu este destinat unei game de jocuri precum sunt acele periferice performante cu tehnologie laser.

Trecand peste acest aspect, trebuie remarcate doua puncte mai importante.

In primul rand, alegerea facuta de fundatie pentru a pastra un design simplist pentru acest mouse. Doar trei butoane, click stanga, click dreapta si scroll. Scroll-ul central este fizic nu cu touch-screen. Pe scurt, nimic deosebit.

Din pacate, acest mouse nu se poate conecta nici prin bluetooth. Alegerea fundatiei de a fabrica un mouse cu fir este una putin dezamagitoare si probabil isi are motivele in faptul ca voiau ca pretul sa fie unul redus.

Tastatura originala Raspberry Pi

S-a pastrat combinatia de culori dintre alb si rosu. Tastatura este disponibila in 6 limbi, engleza US, UK, franceza, italiana, spaniola si germana.

Magazin Electronice – Raspberry Pi

La fel ca la mouse, tastatura nu este inca disponibila pe Amazon si ne asteptam ca in urmatoarea saptamana sa se poata gasi pentru a fi cumparata la pretul de 20 de dolari.

Aceeasi strategie a fost aplicata si in cazul tastaturii. Fara prea multe surprize. Are totusi avantajul de a fi simplista si eleganta. Tastatura dispune de 79 de butoane functionale. Ii lipseste keypad-ul numeric, lucru ce ar putea crea putina confuzie la inceput dar evident este un detaliu de costuri.

Toate perifericele care urmeaza sa intre in vanzare sunt 100% compatibile cu Raspberry Pi 3. Si le vei putea gasi in orice Magazin Electronice.

Acestea sunt noile periferice de la Raspberry Pi. Abia asteptam sa le cumparam!

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.