Ministerul Transporturilor a interzis dronele in Romania
Mai tineti minte dronele Parrot AR.Drone, ce se controlau cu ajutorul smartphone-urilor? Ei bine, datorita legii care a fost pusa in aplicare in data  de 24 ianuarie 2014 aceste drone sunt interzise in tara noastra. Bineinteles ca datorita acestei legi toate aparatele de zbor fara pilot ce sunt controlate de la distanta au fost interzise si nu numai aceste dronele Parrot. Pentru a putea utiliza totusi aceste drone este nevoie de autorizatie de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România, adică Romatsa, autorizatie ce se obtine foarte greu.

Pentru a fi mai expliciti, atunci cand ne referim la drone, nu vorbim despre aparatele de zbor militare, folosite conflictele de pe glob. Vorbim la aparate de zbor de mici dimensiuni, disponibile în magazine, ce pot fi achizitionate de catre civili în scopuri recreationale sau utilitare. Ne referim strict la acele aparate mici, cu patru sau mai multe elice ce pot contine una sau mai multe camere foto/video detasabile sau nu.

Toate dronele pot fi modificate pentru a servi in alte scopuri decat cele pentru care au fost concepute insa acest lucru se poate intampla pe toate vehicule, si nu numai pe aceste aparate de zbor de mici dimensiuni.

De ce legea asta?

Legea e prea dura sau cel putin asa pare. Adica se puteau pune unele interdictii privind utilizarea acestor drone dar sa le interzici, e prea absurd.

Probabil legea a prins viata datorita „incalcarii spatiului intim al statului”. Adica cu o drona se pot vedea numarul real de manifestanti la un protest (si nu numarul prezentat de media), pierderile CFR-ului din fiecare an sau de ce nu, autostrazile neterminate. Poate chiar videoclipul de mai jos i-au facut pe oficiali sa interzica dronele.

Ministerul Transporturilor a interzis dronele in Romania

Anonymous ameninta guvernul Romaniei dupa interzicerea dronelor

Dupa adoptarea legii care interzice orice aparat de zbor ce se controleaza de la distanta gruparea Anonymous ameninta guvernul Romaniei. Iata mesajul lor:

Noi, oamenii internetului liber, nu vom tolera niciodată cenzura şi vom expune întotdeauna nelegiuirile celor corupţi prin toate mijloacele pe care le avem. Asta include şi folosirea obiectelor zburătoare fără pilot. Nu vom tolera tentativele voastre de a ne îngrădi dreptul la informare şi la a-i informa pe alţii despre nelegiuirile voastre. Nu ne vom supune legilor impuse de către hoţii şi criminalii ce conduc această ţară. Nu suntem dispuşi să mai tolerăm această clasă politică. Nu vom lăsa ca această ţară să devină o colone a vestului şi a estului transformând-o într-un stat poliţienesc. Atât timp cât veţi continua să ne furaţi, să impuneţi legi nedrepte, să ne otrăviţi aerul şi apa, şi să vindeţi ţara asta puterilor străine, noi vom continua să expunem aceste crime cu şi fără ajutorul drone. Nu avem nevoie de permisiunea vreunei autorităţi ca să expunem o nedreptatea. Cunoaşterea este liberă! Aşteptaţi-vă la noi!

 

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU