Mari evadari cu Morgan Freeman pe History Channel
Postul de televiziune History Channel aduce in luna martie un documentar interesant ce va fi impartit in 8 episoade, acest documentar se numeste Mari evadari si va fi prezentat de Morgan Freeman.

Serialul documentar Mari evadari va incepe din 7 martie, de la ora 21 si va fi difuzat in fiecare zi de luni. Acest serial va aduce in fata noastra cele mai interesante 8 evadari din diferite inchisori petrecute de-a lungul timpului. Celebrul actor Morgan Freeman ne va dezvalui pas cu pas cum s-au desfasurat cele 8 evadari.

Morgan Freeman a fost ales sa prezinte acesta serie de documentare datorita experientei sale din filmul Inghisoarea Ingerilor (1984). In documentarul Mari evadari vom vedea cum a fost posibil ca diferiti detinuti sa evadeze din cele mai dure inchisori cum ar fi: Alcatraz, Danemora sau Pittsburg.

Intr-un episod vom vedea si asculta cum s-a petrecut o evadare celebra din al Doilea Razboi Mondial. Aceasta evadare a fost efectuata din lagarul Stalag Luft III, unul dintre cele mai bine pazite lagare aflate in Germania. Pe baza acestei evadari s-a realizat filmul Marea Evadare (1963).

In alt episod, Morgan Freeman ne va da detalii despre evadarea membrilor Armatei Republicane Irlandeze din inchisoarea din Belfast, Marea Britanie, inchisoare numita Labirintul.

In primul episod este prezentata inchisoarea Alcatraz, situata intre ape si considerata o inchisoare de maxima securitate a Americii. In 1962, patru detinuti (Allen West, Frank Morris, John Anglin si Clarence Anglin) au reusit sa evadeze din Alcatraz. Din aceasta poveste s-a facut filmul Evadare din Alcatraz.

Episodul 2: Evadare din North Chountri, spune povestea de evadare a doi detinuti (Richard Matt si David Sweat) care au evadat din inchisoarea Dannemora din New York. Pentru a evada, cei doi detinuti au folosit trucuri de inginerie si manipulare psihologica. Matt si David au reusit sa evadeze cu ajutorul lui Joyce Mitchel, care le-a dat unelte pentru a evada.

Episodul 3: El Chapo – 21 martie, ora 21. Episodul spune povestea unuia dintre cei mai cunoscuti traficanti de droguri, El Chapo, care a condus cartelul Sinaola. El Chapo a fost inchis pentru prima data in 2001 iar dupa 8 ani a evadat din inchisoarea Jalisco. Dupa un timp a fost prins iar a doua evadare l-a facut faimos. El Chapo a fost din nou prins si transferat in inchisoarea Colorado.

Episodul 4: Cucerirea Zidului – 28 martie, ora 21. In acest episod vom vedea povestea a 6 detinuti care au evadat in 1997 din penitenciarul Pittsburg. Banda Pittsburg Six, condusa de Nuno Pontes, si-au facut drum spre libertate pe sub zidul inchisorii.

Mari evadari cu Morgan Freeman pe History Channel

Episodul 5: Scapand din mainile lui Hitler – 4 aprilie, de la ora 21. Roger Bushell a pus la cale o evadare in masa din cel mai sigur lagar nazist facut de Hitler in cel de al Doilea Razboi Mondial. In acest lagar erau inchisi detinutii care mai evadasera din alte lagare. Lagarul era inconjurat cu 2 linii de sarma ghimpata si era pazit de spioni germani. Bushell dorea sa evadeze alaturi de 200 de persoane sperand sa perturbe fortele germane de pe front. Din cei 200 de detinuti, doar 3 au reusit sa se elibereze, restul au fost ucisi.

Episodul 6: Evadare din Belfast – 11 aprilie, ora 21. Labirintul, o inchisoare din Irlanda de Nord, tinea inchisi 40 de soldati ai Armatei Republicane Irlandeze care erau acuzati de asasinare in masa in perioada The Troubles intre 1968-1998. Cei 40 de detinuti au scapat ascunzandu-se intr-un camion de alimente. Multi au fost prinsi imediat, altii dupa cativa ani iar altii nu au mai fost vazuti.

Episodul 7: Evadare din Elmira – 18 aprilie, ora 21. Timothy Vail si Timothy Morgan, doi criminali, au evadat din inchisoarea Elmira din New York, inalta de 12 metri. Cei doi au luat unelte din magazia inchisorii si timp de cateva luni au sapat un tunel prin tavanul celulei lor pentru a ajunge pe acoperisul inchisorii.

Episodul 8: Zborul Asasinului – 2 mai, ora 21. In acest episod, Morgan Freeman viziteaza penitenciarul Brushy Montain din Tennessee, unde era incarcerat James Earl Ray, cel care l-a asasinat pe Martin Luther King Jr. Ray a fost maestru in evadari. El si alti 6 detinuti au escaladat zidul inchisorii cu ajutorul unei scari facute din conducte de instalatii sanitare. Dupa 3 zile, Ray a fost prins si a primit pana la 100 de ani de detentie.

Fiecare episod al documentarului Mari evadari are durata de 60 minute.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII