Melos TV, Disco Mix HD, Apollonia TV si Atomic Academy la Orange
Noile canale intrate anul acesta in lista must carry au inceput sa fie introduse de catre cablisti. Dupa ce ieri, 2 martie, operatorul de cablu Orange Romania Communications a introdus posturile Disco Mix HD, Apollonia TV si TeleMoldova Plus pe frecventa 650 MHz, a venit randul companiei Orange Romania (pe infrastructura proprie de cablu digital) sa faca cateva modificari in acest sens.

Iata care sunt modificarile efectuate de Orange Romania. Ieri, operatorul si-a redus numarul de canale in format HD, inlocuind  4 canale HD cu variantele lor SD, pentru a nu fi nevoiti sa activeze o noua frecventa digitala. Canalele HD inlocuite cu variantele SD sunt: Bucuresti TV, Metropola TV, A7 TV si Party Mix HD.

Prin aceasta mutare s-a facut loc pe frecventele deja existente pentru alte 5 canale, acestea sunt posturile noi intrate in grila Orange Romania: Disco Mix HD (frecventa 762 MHz), Alfa Omega TV HD (a inlocuit varianta SD a postului, frecventa este 626 MHz), Apollonia TV (frecventa 626 MHz), Melos TV (frecventa 666 MHz) si Atomic Academy (frecventa 754).

Pentru a receptiona aceste canale, abonatii Orange Romania vor fi nevoiti sa inchida si sa redeschida receptoarele digitale iar daca au smart cam-uri, abonatii vor fi nevoiti sa faca o noua cautare a canalelor sau sa faca o cautare manuala a frecventelor de mai sus.

Melos TV, Disco Mix HD, Apollonia TV si Atomic Academy la Orange

Posturile Disco Mix HD si Atomic Academy au licenta tematica – muzica usoara. Apollonia TV este un post cu licenta tematica generalista si anul acesta si-a schimbat zona de difuzare din regional in national. Melos TV este un post national cu licenta tematica – folclor.

La fratele mai mic al companiei Orange Romania lipsesc canalele Melos TV si Atomic Academy. Pentru moment nu stim daca acestea doua vor intra si la Orange Romania Communications.

Orange Romania este singurul cablist important care a introdus Melos TV. Reamintim ca ieri a fost ultima zi in care cablistii erau obligati sa intre in legalitate in vederea introducerii noilor canale din lista must carry. Tot ieri, Consiliul National al Audiovizualului a prelungit termenul de intrare in legalitate a cablistilor cu 14 zile. Noul termen este 15 martie. Singurii operatori mari care nu au introdus noile canale din lista must carry sunt Digi si Vodafone.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

56 COMENTARII

 1. Hai vă rog frumos puneți ATOMIC ACADEMY TV PRIMA HISTORY TV TVR SPORT TVR FOLCLOR PRIMA COMEDY CINEMARATON HD TURDA TV RAI UNO ROMÂNIA HD REALITATEA HD JOB TV LA VODAFONE DIGITAL

 2. Vodafone bagă in ultimul moment Disco mix TV, in schimb Apollonia, Agro tv, și alte posturi bisericoase le-a băgat în grilă în secunda doi. In schimb la bani, au făcut cablul 70 ron

 3. Numai televizuini una si una! Sunt pline grilele cablistilor de tomberoane tv. Cand draq o sa faca „curat” si or sa dispara toate jenele astea media?

  Frate, nu esti competitiv? Nu te ridici la un minim standard profesional? Out!

  Dar CNA-ul nostru (cu membrii lor cu rang de Ministriî) exista doar pentru trambulina Politicului, nu si pt ce naiba ar trebuii sa-si justifice existenta!

  De exemplu: pt o frecventa radio sa emiti mono si cu un sunet din anii 50′ , nu-ti va da licenta CNA si autorizatie ANCOM(sti) nici in ruptul capului, dar pt o televizuina cu emisie de „vhs” si sunet de galena, CNA nu are nici o problema.

  Niciodata nu am fost adeptul „mult si prost”, ci, mai bine ceva mai putine tv dar calitative (tehnic). Care e noima sa umplii o grila cu atatea mizerii?

  Trebuie urgent reglementat acest fapt. CNa si ANCOM sa-si justifice existenta si salariile incasate (oricum uriase)!

  • De la anul, orice post liber la retransmisie trebuie preluat obligatoriu de cabliști minim 12 luni, deci doar cine nu vrea să aibă televiziune n-o să aibă. :))))) Pe NextGen mai există și Info TV România, o ciorbă cu muzică și mult scris pe sus, jos tip teletext, nu știu cum de nu e must-carry, pt. că 1. mi-e greu să cred că cineva plătește pt. așa ceva și că n-ar fi liber la retransmisie, 2. avem Melos TV cu 7 privitori și Atomic Academy cu 1 privitor – audiență 0,00004% în tabelul CNA, deci INFO TV ROMÂNIA n-a prins must-carry, având sub 1 privitor?

 4. Cam nasol cu Orange ăsta pe partea de cablu fibră optică proprie să reducă nr de canale HD .În loc să crească nr de canale HD iei îl scad. Puteau să activeze o nouă frecvență pentru noile canale introduse din lista must curry. De ce nu renunță la canale care sunt de două ori în grilă și să lase variantele HD ale acestor canale și aici mă refer la PRO TV SD ANTENA 1SD ANTENA STARS SD HAPPY CHANEL SD ZU TV SD TVR1SD TVR 2 SD PRIMA TV SD ETNO TV SD TARAF TV SD