Negocieri drepturi competitii sportive
In acest articol vom mentiona informatii despre negocierile drepturilor competitiilor sportive care prezinta cel mai mare interes in Romania, daca au inceput negocierile, cine detine anumite drepturi si orice alte informatii despre acest subiect ce pot fi discutate inclusiv in sectiunea de comentarii.

In aceasta vara expira mai multe contracte ale celor mai importante campionate / competitii internationale de fotbal, dupa cum urmeaza.

Superliga 1 – difuzata de Digi Sport, Orange Sport si Prima Sport. Actualul contract expira in aceasta vara. Liga Profesionista de Fotbal a vandut drepturile catre EAD Interactive, cei care detineau aceste drepturi inca de acum 5 ani. EAD a cumparat drepturile pe 3 ani, 2024-2027. EAD inca nu a pornit o negociere cu canalele de sport dar exista zvonuri conform carora aceste drepturi vor fi cedate tot catre cele 3 entitati de sport de pe piata media din tara noastra, Digi Sport, Orange Sport si Prima Sport.

Liga a 2-a – difuzata de Digi Sport, Prima Sport si Metropola TV, negocierile nu au inceput. UEFA Champions League – competitie difuzata de Prima Sport si Digi Sport, negocierile nu au inceput.
UEFA Europa League – competitie difuzata de Pro Arena si Voyo, negocierile nu au inceput.

UEFA Conference League – competitie difuzata de Pro Arena si Voyo, negocierile nu au inceput.
Supercupa Europei – competitie difuzata de Digi Sport si Prima Sport, negocierile nu au inceput.

La Liga – competitie difuzata de Digi Sport, Orange Sport si Prima Sport. Digi Sport pierde in aceasta vara drepturile. Prima Sport si Orange Sport mai transmit si sezoanele 20242025 si 2025-2026.

La Liga 2 – competitie transmisa de Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport. Digi pierde drepturile in aceasta vara. Orange Sport si Prima Sport mai transmit aceasta competitie inca 2 sezoane.

Negocieri drepturi competitii sportive

Ligue 1 – competitie transmisa de Prima Sport, Orange Sport si Digi Sport. Exista zvonuri ca Apple TV (o platforma de streaming care nu este disponibila in tara noastra) doreste sa cumpere drepturile internationale pentru Campionatul Frantei, vom vedea ce se va intampla.

Seria A, Bundesliga, UEFA Youth League – competitii transmise de Digi Sport, Orange Sport si Prima Sport, negocierile nu au inceput.

FA Cup – competitie transmisa de Pro Arena si Voyo, negocierile nu au inceput.
Cupa Romaniei, Supercupa Romaniei, Supercupa Germaniei – competitii transmise de Digi Sport si Prima Sport, negocierile nu au inceput.

Scottish Premiership, EFL Cup, Scottish Cup – competitii transmise exclusiv de Digi Sport, negocierile nu au inceput.
SuperLiga Turciei, Saudi Professional League – competitii difuzate exclusiv de Prima Sport, negocierile nu au inceput.

Eredivizie Liga, Endesa, Copa del Rey – competitii difuzate de Sport Extra, negocierile nu au inceput.
NBA – competitie difuzata exclusiv pe Orange Sport, negocierile nu au inceput.

Wimbledon – competitie transmisa exclusiv pe Eurosport, negocierile nu au inceput. Formula 1 si Moto GP – competitii transmise de Digi Sport si Prima Sport, nu se cunosc detalii.

In acest material nu au fost incluse competitiile sportive ce sunt transmise exclusiv pe platformele de streaming din Romania, ca Antena Play. In aceasta vara (in august) vom afla daca toate competitiile prezentate in acest articol vor mai fi transmise de canalele de sport din tara noastra.

Costul drepturilor competitiilor sportive prezentate in acest material ar putea fi impartite intre 4 canale sportive importante pentru ca pe piata media din Romania mai apare un canal de sport, TVR Sport.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

26 COMENTARII

 1. Gorila știi cumva ce se aude prin targ cu licitația pentru cupele europene?Văd că termenul pentru depunărea ofertelor a expirat.La UCL nu cred că sunt surprize.La EL și ECL în afară de Media Pro mai este cineva interesat?Poate Intact știu și eu.Că Digisport nu cred că vor sau cine știe.

 2. Interesant! Digi Sport are doar meciurile scoțiene în exclusivitate. În rest, Prima Sport au tot ce se poate, iar Orange Sport au exclusivitate pe NBA.

  Dacă o luăm așa, la orange e cea mai mare gamă de competiții acoperite. Mai e și FightBox care transmite lupte, inclusiv din România.

  • Doamne ferește! Vrei ca majoritatea abonaților din România să rămână fără competiții sceptice, doar că Focus să transmită celor 200.000 de clienți, dacă-i mai au și pe ăia, pe un singur canal? Mai bine nu!

    • Focus Sat să scoată bagi și să preia Prima Sport. Când și-au lăsat abonații fără niciun post sportiv în grilă unde le era capul? De ce să rămâne milioane de clienți fără competiții sportive doar ca 3 abonații Focus să le vadă? Ce să fac? Să reziliez contractul cu operatorul meu, ca să plătesc triplu pentru a mă muta la Focus, unde, având doar un post, vor transmite competițiile într-un mod jalnic?

     Nu că m-am învățat cu binele. Sunt la Vodafone(deocamdată, mă gândesc să trec la Orange) și plătesc în plus pentru extraopțiunea Sport, deci nu e normal așa ceva.

     • 1 Sa nu uitam ca atat DTH cat si CATV sunt niste afaceri pe care patronii lor le conduc cum cred de cuvinta. Abonatii pot pedepsi acea firma de cablu sau DTH doar plecand de la ei. 2 In Romania Canal + nu va investi niciodata in canal de sport pentru ca nu renteaza. Piata de DTH in ro este in scadere ca numar de clienti. 3 In materie de sport ce ofera acum Focus Sat este tot ce poate oferi deci nu se vor arunca sa investeasca in achizitii scumpe de competitii pentru ca stiu ca nu pot sa isi scoata bani. 4 Un bun competitor daca vor dori bine inteles pot deveni cei de la TVR Sport, care ar putea lua Moto GP Campionatele de fotbal ale Belgiei Turciei Olandei si astfel ar mai elibera din grilele super aglomerate ale celor de la Digi si Prima Sport.