Metronom: un film despre adolescentii care nu aveau TikTok

Lansat in anul 2022, filmul Metronom, notat cu 6,8 pe Imdb, este disponibil pe Netflix Romania. Numele filmului este dat de emisiunea muzicala cu acelasi nume produsa de Cornel Chirac, pe care adolescentii Romaniei anului 1972 o ascultau pe postul de radio Romania Libera. Atat emisiunea, cat si postul de radio erau interzise oficial, asa ca ascultarea Metronomului se facea clandestin si era pedepsita de fortele legii din acea vreme.

Metronom este o drama care nu transmite sentimentul de nostalgie fata de comunism. Regia si scenariul apartin lui Alexandru Belc, cunoscut si pentru filmele documentare Cinema, mon amour (regizor, 2015) si 8 Martie (regizor, 2012), dar si pentru filmul artistic 4 luni, 3 saptamani si 2 zile (scenarist, 2007). Filmul Metronom, cu durata de 93 de minute, a fost produs de Viorel Chesaru, Cătălin Mitulescu, Emmanuel Quillet, Ruxandra Slotea, Martine Vidalenc si distribuit de Strada Film.

Alexandru Belc a primit premiul pentru regie Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes pentru Metronom. Pelicula a mai castigat premii la Festivalul de Film Ierusalim (2022), Festivalul de Film International Crima si Pedeapsa (2022) si Festivalul International de Film Gijon (2022).

The Upcoming a spus despre Metronom ca este un film sublim de frumos, in timp ce Hollywood Elsewhere afirma ca filmul este o drama politica aproape perfecta. Dissapointment Media ne asigura ca Metronom nu este un film pe care sa-l uiti prea curand.

Metronom: un film despre adolescentii care nu aveau TikTok

In Metronom, atractia dintre doi liceeni capata accente tragice pe masura ce sentimentele lor se intersecteaza cu interdictiile politice impuse de regimul comunist. Cand familia baiatului primeste aprobare de a parasi Romania pentru totdeauna, cei doi indragostiti stiu ca se vor desparti, insa cele cateva zile petrecute impreuna le vor influenta viata pentru totdeauna.

Din distributie fac parte actorii: Mara Bugarin (Ana), Serban Lazarovici (Sorin), Vlad Ivanov (Biris), Mihai Calin (tatal), Andreea Bibiri (mama), etc. Actrita Mara Bugarin este actualmente studenta la Teatru, iar filmul Metronom a reprezentat debutul acesteia in lungmetraje. Pentru rolul din Metronom, Mara Bugarin a fost nominalizata la Premiile Gopo pentru cea mai buna actrita in rol principal.

Pe Serban Lazarovici l-am mai vazut si in filmele Tipografic Majuscul (2020) si Babardeala cu Bucluc sau Porno Balamuc (2021). Vlad Ivanov este un actor de film si teatru apreciat in filmele Caini (2016), 4 luni, 3 saptamani si 2 zile (2007), Toni Erdmann (2016), Un pas in urma serafimilor (2017). Mihai Calin este un actor de teatru si film cunoscut pentru rolurile din Adela (2021), Umbre (2017- 2019), 5 Minute (2019), Amen (2002) si multe altele.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.