Misiune periculoasa / Operatiunea Mogadishu – filme Warner TV
Postul de televiziune Warner TV va difuza la sfarsitul lunii octombrie si inceputul lui noiembrie doua filme de exceptie, captivante, pline de actiune si cu o distributie remarcabila. In acest material vom detalia aceste productii cinematografice.

Hamburger Hill / Misiune sinucigasa (1987) – 25 octombrie, ora 21 si 20 noiembrie, ora 21. Aceasta productie cinematografica relateaza cea mai sangeroasa batalie data de armata americana in Razboiul din Vietnam.

O divizie a armatei americane doreste sa preia zona Dog AP Bia din valea A Shau. Aceasta batalie a avut loc pe 10 mai 1969. Locul unde s-a desfasurat batalia a fost poreclit Dealul Hamburger pentru ca acel loc a fost transformat intr-o masa de sange.

Filmul Misiune sinucigasa a fost realizat de regizorul John Irvin iar din distributia filmului fac parte actori precum Dylan McDermott (Adam Frantz), Don Cheadle (Johnny Washburn), Anthony Barrile (Michael Boatman) si altii. Misiune sangeroasa are durata de o ora si 50 de minute, pe IMDb a obtinut nota 6,7.

Black Hawk Down / Operatiunea Mogadishu (2001) – 2 noiembrie, ora 21 si 27 noiembrie, ora 21. Acest film este realizat dupa o intamplare adevarata plina de eroism a unui grup de soldati americani care au fost trimisi in 1993 in Mogadishu, Somalia. Misiunea acestor soldati era aceea de a mentine pacea. Pentru mentinerea pacii, soldatii americani trebuiau sa rapeasca doi adjuncti ai unei capetenii locale paramilitare conduse de Mohamed Farrah Aidid. Acesta a declansat razboiul civil in Somalia.

Misiune periculoasa / Operatiunea Mogadishu – filme Warner TV

In 1993, in Somalia era un mare haos cu o conducere de tip feudal in care clanurile se duelau intre ele. Aceste probleme au durat foarte multi ani si nu au facut altceva decat sa produca foamete in randul populatiei. Misiunea soldatilor americani trimisi in Somalia se complica luand o intorsatura neasteptata, transformandu-se in cel mai mare schimb de focuri din istoria armatei americane de la Vietnam incoace.

Filmul Operatiunea Mogadishu a castigat numeroase premii printre care amintim: Oscar pentru montaj si sunet si nominalizari la premiile BAFTA. Filmul a fost considerat unul dintre cele mai bune 10 filme ale anului 2001.

Pelicula Operatiunea Mogadishu are durata de doua ore si 24 de minute iar pe IMDb a obtinut nota 7,7.

Postul de televiziune Warner TV apartine companiei Discovery Warner Bros si are licenta tematica de filme si seriale. Warner TV este in grilele de baza ale marilor cablisti din tara.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.