Regina Charlotte: o poveste Bridgerton – sezonul 2 nu este imposibil

Regina Charlotte (o poveste Bridgetown) este un serial lansat pe Netflix pe data de 4 mai 2023, notat cu 7,1 pe Imdb. Mini-seria a fost apreciata de critici si are cota de popularitate 541 pe Imdb, iar acest succes ne face sa ne intrebam daca si cand va urma cel de-al doilea sezon.

Shonda Rimes, creatoarea acestei productii, a afirmat recent ca este deschisa ideii de a crea un al doilea sezon, chiar daca mini-seria a fost gandita initial ca de sine statatoare. Shonda Rimes este scenarista, producator de televiziune si scriitoare, cunoscuta pentru serialele Anatomia lui Grey (2005- prezent), Scandal (2012-2018), How to get away with Murder (2014- 2020), Bridgetown (2020- prezent), Inventing Anna (2022).

Subiectul mini-seriei Regina Charlotte (o poveste Bridgetown) este casatoria aranjata dintre printesa de origine germana Charlotte si George al Angliei. Cele doua personaje fictionale sunt inspirate din persoane reale: Printesa Sophie Charlotte of Mecklenburg-Strelitz, care a devenit Regina Charlotte, respectiv Regele George al III-lea. Izvoarele istorice atesta o casnicie longeviva a celor doi, cu un numar mare de copii, dar si problemele de sanatate mentala ale Regelui George al III-lea.

Mini-seria se concentreaza pe Regina Charlotte ca prima regina de culoare a Angliei (Printesa Sophie Charlotte era urmasa Margaritei de Castro y Sousa, care avea la randul ei stramosi de culoare) si pe eforturile acesteia de a asigura o casnicie bazata pe iubire, o familie numeroasa si, in acelasi timp, o conducere ferma a Angliei.

Regina Charlotte: o poveste Bridgerton – sezonul 2 nu este imposibil

Genul mini-seriei este drama istorica, film de epoca si serial american. Mini-seria a fost filmata in Londra, Marea Britanie si se concentreaza pe doua povesti paralele, care se petrec in perioade diferite: prima incepand in 1761, cand printesa Charlotte se casatoreste cu Regele George, ocazie cu care afla despre problemele acestuia de sanatate mentala.

A doua poveste se petrece in anul 1814, in Bridgetown-ul din prezent, cand moartea Charlottei Augusta of Wales la 21 de ani, in timpul nasterii primului copil, lasa casa regala fara descendenti. Cu aceasta ocazie, Regina Charlotte este pusa in situatia de a le cere propriilor copii descendenti roiali si legali care sa asigure succesiunea la tron.

Din distributie fac parte: India Amarteifio in rolul tinerei Regine Charlotte (Sex Education- 2019, Doctor Who- 2015, In numele legii- 2017, Tunelul- 2017/2018), Corey Mylchreest in rolul tanarului Rege George al III-lea (Sandman- 2022, Mars- 2021, Elevator Pitch), Golda Rosheuvel (Regina Charlotte la maturitate), Adjoa Andoh in rolul Lady Danbury, personaj inspirat din Juliane von Schwellenberg, confidenta Reginei Charlotte.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU