Misterele Aurului Dacic – serie romaneasca pe History Channel
Postul de televiziune History Channel va lansa o serie documentara autohtona. Serialul documentar se va numi Misterul Aurului Dacic si va fi difuzat din 31 octombrie, de la ora 21.

Serialul documentar va fi prezentat de Paul Ipate si Simina Cernat. In urma cu 2000 de ani, romanii au cucerit Dacia iar prin aceste locuri au gasit foarte mult aur, aproape pe tot teritoriul Daciei, prin rauri, chiar si prin varfurile impadurite ale muntilor. Paul Ipate, alaturi de Simina Cernat, isi propun sa mearga prin locurile unde acum 2000 de ani a fost gasit aur si sa vorbeasca cu diversi localnici care stiu povestile adevarate ale acelor locuri povestite din mosi stramosi.

Paul Ipate si Simina Cernat vor intra in grote, vor vizita vestitele rauri, paduri, mine adanci abandonate si pe munti, locuri unde s-a gasit aur. Cei doi cercetasi vor fi ghidati de cea mai inalta si performanta tehnologie cu infrarosu. Locurile vizitate de cei doi prezentatori au cea mai mare rezerva de aur din Europa.

In aceste locuri in care in acest moment traiesc romani s-au gasit: aur, monede, artefacte, bijuterii si comori dacice pe care istoricii locurilor le-au studiat cu atentie si cu care cei doi cercetasi vor discuta incercand sa afle raspunsurile la cele mai interesante intrebari si anume: cum au calatorit 160 de tone de aur pe o distanta de peste 1000 de km acum 2000 de ani?.

Misterele Aurului Dacic – serie romaneasca pe History Channel

In cadrul serialului documentar Misterele Aurului Dacic vor fi difuzate reconstituiri istorice despre mitologia si evenimentele din perioada Daciei Antice.

Paul Ipate este de profesie actor. A jucat in diverse filme si seriale printre care Morometii 2 sau Las Fierbinti. Paul este casatorit cu Catalina Grama (Jojo), componenta grupului Divertis.

Simina Cernat este o adevarata aventuriera calatorind prin Asia. In 2018 a publicat cartea Samsara. In aceasta carte, autoarea a scris toate aventurile traite in Asia timp de patru ani.

History Channel apartine companiei A&E Television Network si se afla in grilele de baza ale celor mai mari operatori de cablu, iptv si dth din tara. Postul de televiziune are licenta tematica documentara.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.