Recuperare mesaje text dupa ce au fost sterse.

Multi utilizatori ai site-ului ne-au intrebat daca se poate ca ei sa-si recupereze mesajele din telefon dupa ce au fost sterse. Sincer sa fiu, nu am incercat niciodata sa recuperez mesajele fiindca folosesc din ce in ce mai putin sms-urile.

In urma mesajelor primite de la utilizatori am incercat totusi sa recuperez 2 mesaje sterse intentionat de mine dar nu am reusit. Aplicatiile din Google Play ce ar trebui sa recupereze mesajele text prin aceeasi metoda prin care se recupereaza imaginile (o mare parte din ele), nu functioneaza asa cum promit. Ba mai mult decat atat, unele dintre aplicatiile testate de mine au cu totul alte functii fata de cea pentru care a fost conceputa aplicatia. Raman la ideea ca un backup periodic este mult mai bun decat orice tentativa de a recupera datele din telefon.

Recuperare mesaje text dupa ce au fost sterse.
Cea mai buna metoda de backup pentru Android mi se pare cea de la Google ce muta fisierele in Google Drive. Din pacate, am observat ca nu toate telefoanele fac backup la sms-uri in Google Drive.

In mod normal, de la Android 8.1 in sus, aceasta functie este disponibila. Pentru a o verifica sau activa trebuie sa mergem la Setari – Backup  si ultimul camp este cel de SMS-uri.
Backup sms in Google DriveRecuperare mesaje text dupa ce au fost sterse.
Ultimul backup al mesajelor mele a fost facut in data de 26 martie iar la o resetare sau o inlocuire a telefonului, voi fi intrebat la inregistrarea contului de gmail daca doresc o restaurare completa a backup-urilor. Totusi aceasta functie nu poate face backup si la mesajele multimedia (mms-uri). Cel mai probabil Google va dezvolta si perfectiona in continuare functia de backup (ar fi cazul) pentru telefoanele mobile cu Android.

In cazul in care nu detineti un Android capabil sa faca backup in Google Drive sau detineti un alt sistem de operare, in magazinele de aplicatii se regasesc aplicatii pentru backup.

Pentru sms-uri am testat aplicatia SMS Backup & Restore si a parut ca functioneaza destul de bine. Cu ajutorul acestei aplicatii puteti chiar sa migrati mesajele de pe un telefon pe altul, fara a pierde vreunul dintre ele.

Sunt zeci de aplicatii gratuite ce pot face un backup complet si curat pentru datele din  telefonul nostru. Unele permit setarea la un anumit interval de timp, altele necesita activarea manuala a acestuia. Fiecare trebuie sa testeze aplicatia ce i se potriveste cel mai bine.

Revenind la subiectul principal, aparent este mult mai dificil sa recuperezi un mesaj text decat o imagine sau un document text din memoria telefonului dupa ce au fost sterse. Ideal ar fi sa avem mereu un backup complet al telefonului, pe un card sd sau pe un stick de memorie pentru situatii cand telefonul se defecteaza iremediabil.

Daca aveti probleme sau ati intampinat probleme cu backupurile sau cu mesajele text, nu ezitati sa le impartasiti cu noi printr-un comentariu postat mai jos si vom incerca sa va oferim ajutorul nostru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

15 COMENTARII

  1. Buna dimineața, numele meu este Mihai și vaș ruga dacă credeți că mă puteți ajuta cu recuperarea tuturor mesajelor de la acest Nr de telefon?
    Vă mulțumesc MIHAI.P

    • Buna Mariska,
      Mesajele SMS nu se pot recupera in cazul in care nu ati activat in prealabil functia de backup pentru SMS-uri sau daca nu ai avut instalata o aplicatie care sa iti faca backup.

    • Daca ati avut un telefon simplu (non-smartphone) si ati avut contactele salvate pe telefon, acestea s-au sters dupa resetarea telefonului, ramaneau doar daca erau salvate pe cartela SIM.