Modificari importante in grila Digi satelit

Operatorul de televiziune prin satelit Digi a facut in cursul zilei de ieri, 4 septembrie, cateva modificari importante de grila . In acest material vom detalia aceste modificari.

Prima modificare facuta de Digi a fost reasezarea canalelor TV. Numerotarea posturilor a ramas la fel, adica de la pozitia numarul 1 in sus. Canalele au fost asezate tematic asa cum cere legea CNA. Noua grila Digi DTH incepe cu grupul tematic de canale de sport urmat de grupul de canale generaliste si asa mai departe. Gruparea si asezarea canalelor in grila este asemanatoare cu cea din grila digitale de cablu anuntata si facuta de Digi in noiembrie anul trecut.

Digi a introdus si cateva canale de interes general dar au si scos doua posturi HD. Canalele HD eliminate din grila DTH Digi sunt Eurosport 1 HD si Eurosport 2 HD. Canalele introduse de Digi in grila DTH sunt: TVR 3 (pozitia 15 pe receptorul HD si TP-ul 11996), Antena 1 HD (pozitia 19 receptor HD, TP-ul 11996), Metropola TV (pozitia 26 receptor HD si TP 1292), Kanal D2 SD (pozitia 27, TP 11843) – aceste canale sunt incluse la categoria de canale generaliste, TVR Info (pozitia 30 pe receptoare HD, TP 11823), TVR Info HD (a fost inclus in categoria canale de stiri), TVR Cultural HD (TP 11823), TV5 Europe SD (TP 12643), TV5 Monde SD a fost inclus la categoria tematica posturi internationale. In grila este si varianta HD a postului TV5 Monde (pozitia 118, TP 12643).

Modificari importante in grila Digi satelit

Digi a obtinut din partea CNA avize pe  5 septembrie si 4 octombrie. In acele avize au fost anuntate aceste schimbari. Cu toate ca in avizul din 5 septembrie erau trecute si canalele  BBC Earth SD/HD ca facand parte din noua grila de programe, acestea nu au mai intrat pentru ca reprezentantii Digi s-au razgandit si in sedinta CNA din 4 octombrie au anuntat CNA-ul ca scot aceste canale din noua grila.

Reamintim ca acum cateva zile Digi a introdus in grila de cablu digital din anumite regiuni Canal 33 HD, care a inlocuit versiunea SD. O alta noutate o reprezinta faptul ca operatorul se pregateste sa introduca varianta HD a canalului Trinitas. Conform avizului CNA din 4 octombrie, Trinitas TV HD va intra dupa Atomic Academy, care se afla pe pozitia 205. Cu alte cuvinte, Trinitas TV HD va intra pe pozitia 206.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

40 COMENTARII

  1. S-au razgandit cei de la digi,nu vor bbc earth pe satelit,ce dracu ,astia daca ar avea grila orange,ar fi m ai scump ab ca la orange,nu stiu ce tot il lauzi Gorila ,tu tot gresesti fata de abonatii digi tv satelit,ca sunt rauplatnici,da ce sursa ti a dato,aia care ti a spus anul trecut ca intra canale noi in grila digitala, de restante la decodoare care le CUMPERI de la ei+antena,ceea ce il face automat cel m ai scump sv de televiziune din Romania,dupa ines,la grila pe care o au,Nuu

        • Aceasta pozitie 206 este valabila pentru zonele in care nu sunt canalele maghiare in grila. In zonele in care sunt canalele maghiare postul Trinitas tv HD va intra pe pozitia 230.

          • Erdely tv= Transilvania tv din cate stiu deci este un post regional. Trinitas HD este un post national care va fi pozitionat ultimul in grila nationala adica dupa Atomic Academy ( el era ultimul in grila nationala). Dupa Trinitas tv HD vor incepe canalele regionale si locale pentru fiecare zona in parte. La Timisoara Atomic Academy este tot pe 229 deci Trinitas TV HD va fi pe 230. In avizul CNA scria clar. Trinitas TV HD va intra dupa Atomic Academy. Deci poti face singur un calcul care este pozitia postului Trinitas TV HD in functie de pozitia actuala a postului Atomic Academi din grila. Respect si onoare