Morometii 2 / Mihai Viteazul – de 1 decembrie la tv.
Ziua nationala a Romaniei se sarbatoreste in fiecare an pe data de 1 decembrie si marcheaza un moment istoric important pentru poporul roman, si anume Marea Unire de la 1918.  Deoarece aceasta zi este prilej de sarbatoare, pe posturile romanesti se vor difuza filme romanesti pe care le vom enumera si detalia pe parcursul acestui articol.

Amintiri din copilarie (1964) va fi difuzat de Prima TV pe 1 decembrie la ora 09:30. Filmul Amintiri din copilarie este regizat de Elisabeta Bostan si este facut dupa cartea cu acelasi nume scrisa de Ion Creanga. Filmul incepe chiar cu Ion Creanga (Stefan Ciubotarasu) care intr-o seara friguroasa de iarna incepe sa scrie intamplarile hazlii din copilaria sa. Nica a lui Stefan a Petrei (Ion Bocancea), asa cum ii spuneau satenii lui Ion Creanga, a fost un copil caruia ii place sa faca boacane, iar printre intaplarile lui haiose se regasesc scenele: la scaldat si la furat de cirese. Filmul Amintiri din copilarie a castigat 2 premii speciale in 1965 la Festivalul International pentru copii si tineret din Spania in cadrul Festivalul International al filmului La Piatra Argentina. Filmul Amintiri din copilarie are o durata de 1h si 12 minute, iar pe IMDb a primit nota 8,1.

Morometii 2 (2018) va fi difuzat la ora 16:00 pe postul de televiziune Pro Cinema. Filmul Morometii 2 este o continuare a filmului Morometii (1987) numai ca de data aceasta in prim plan este Niculae (Iosif Pastina), fiul cel mic al lui Ilie Moromete. Ordinea satului se schimba complet fata de ordinea din primul film Morometii. Anii 1945-1946 il gaseste pe Ilie Moromete (Horatiu Malaele) imbatranit dar sanatos. Tensiunile dintre Ilie si Catrina (Dana Dogaru) continua. Tensiunile dintre cei doi soti pornesc din cauza celor doi baieti pe care Ilie Moromete ii are din prima casatorie. Niculae este singurul copil care studiaza si care devine jurnalist si scriitor. Filmul Morometii 2 are o durata de 1h si 50 de minute, iar pe IMDb a obtinut nota 7,6.

Morometii 2 / Mihai Viteazul de 1 decembrie la tv.

Mihai Viteazul (1970) va fi difuzat miercuri, 30 noiembrie si joi, 1 decembrie la ora 19 pe postul de televiziune TVR 2. Prima TV va difuza si el filmul pe data de 1 si pe data de 2 decembrie la ora 19:30. Filmul Mihai Viteazul este impartit in 2 parti Calugareni si Unirea. Filmul prezinta cele mai importante momente ale domniei lui Mihai Viteazul (Amza Pelea) 1593-1601. Mihai Viteazul find primul domnitor care a infaptuit Marea Unire purtand batalii impotriva Otomanilor si a Imperiului Austriac. Filmul Mihai Viteazul a fost regizat de Sergiu Nicolaescu si are o durata de 3h si 23 de minute. Pe IMDb a primit nota 8,5.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.