Nasul TV isi va opri emisia 10 minute

Consiliul National al Audiovizualului intrunit in sedinta din 6 septembrie 2023 a dat postului de televiziune Nasul TV cea mai aspra sanctiune pe care acest post a primito vreodata de cand s-a lansat. CNA-ul obliga Nasul TV sa isi intrerupa emisia timp de 10 minute in data de 13 septembrie, intre orele 19-19:10 si sa difuzeze in aceste 10 minute pe post textul cu sanctionarea primita de la CNA.

Daca va intrebati de ce a fost sanctionat postul Nasul TV, aflati ca aceasta sanctiune este cauzata de editia emisiunii Sa vorbim despre tine difuzata pe 5 mai anul acesta. In aceasta editie, invitatul Sacha Stone a prezentat teorii conspirationiste despre muntii Bucegi. Acesta a spus ca in munti Bucegi ar exista tunele care duc in alte continente si ca in aceste tunele s-ar fi gasit si tehnologie extraterestra, aceasta tehnologie ar schimba sensul lumii.

Editia din 5 mai a emisiunii Sa vorbim despre tine a fost analizata de Consiliul National al Audiovizualului in data de 23 august 2023, atunci CNA-ul a decis sa amane luarea unei decizii pentru a le permite celor de la Nasul TV sa aduca dovezi in legatura cu spusele invitatului. Cum aceste dovezi nu au fost aduse timp de 14 zile, atunci CNA-ul a fost nevoit sa dea aceasta sanctiune de intrerupere a emisiei timp de 10 minute.

Nasul TV isi va opri emisia 10 minute

Nasul TV a incalcat prevederile articolului 3 alineatul 2 din Legea audiovizuala 504 din 2002 care spune ca toti furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa asigure informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor si sa favorizeze libera formare a opiniilor.

Tot in sedinta CNA din 6 septembrie, consiliul a decis sa sanctioneze cu somatie publica 5 posturi de stiri centrale (Romania TV, Digi 24, Antena 3 CNN, B1 TV si Realitatea Plus) pentru modul in care au prezentat in cadrul stirilor din data de 28.08.2023 inmormantarea victimelor accidentului rutier din satul 2 Mai, judetul Constanta.

Romania TV a primit somatie publica pentru ca a prezentat imagini nebruiate in care capacul sicriului era desfacut, in acest scriu aflandu-se o victima a acelui accident. Romania TV nu a respectat prevederile art. 41, litera b din Codul de reglementare a continutului audiovizual . Acel articol prevede ca Furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza imagini ale persoanelor fara discernamant sau decedate fara acordul familiei.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII