Nefunctionare competitii M4 Sport la Digi (RCS – RDS)

Nefunctionare competitii M4 Sport la Digi (RCS – RDS) – in prezent in reteaua Digi (RCS – RDS) nu se pot viziona anumite competitii difuzate pe programul maghiar M4 Sport.

In reteaua Digi nu se pot viziona in prezent anumite competitii difuzate pe programul M4 Sport, Formula 1, Liga Campionilor, Europa League si alte competitii care sunt disponibile inclusiv pe programele Digi Sport. Alte competitii precum preliminariile Campionatului European, Campionatul Ungariei si partide de atletism sunt disponibile pe M4 Sport si in reteaua RCS – RDS.

Motivul nefunctionarii anumitor competitii pe postul M4 Sport reprezinta o decizie a celor de la Digi, probabil motivul fiind acela de a obliga abonatii sai sa urmareasca aceste partide pe posturile proprii Digi Sport.

Conform deciziei CNA din 06 august 2019: „Referitor la retransmisia canalelor publice din Ungaria: M1, M2, M4, M5, Duna şi Duna World:
În data de 31.07.2019 Fondul pentru Sprijinirea Serviciilor Media şi Gestionarea Bunurilor (MTVA, H-1037 Budapest, Kunigunda utja 64) a transmis Autorizaţia generală temporară pentru retransmisia în mod simultan, neschimbat şi integral pe teritoriul României a canalelor publice din Ungaria: M1, M2, M4, M5, Duna şi Duna World, înregistrată la CNA cu nr. 8239/31.07.2019.

Prin aceasta, informează Consiliul Naţional al Audiovizualului din România că în perioada 1 septembrie 2019 – 31 august 2020, MTVA autorizează temporar operatorii de satelit, de reţele de televiziune prin internet (IPTV) şi furnizorii de servicii media prin cablu, care îşi desfăşoară activitatea în mod legal pe teritoriul României, să retransmită publicului, în mod simultan, neschimbat şi integral, conţinutul canalelor publice din Ungaria, menţionate mai sus, care pot fi retransmise în mod legal în afara teritoriului Ungariei. Autorizaţia rămâne în vigoare până pe data de 31 august 2020.”

Nefunctionare competitii M4 Sport la Digi (RCS – RDS)

Astfel, posturile M1, M2, M4, M5, Duna si Duna World au liber sa retransmita continutul pe teritoriul Romaniei in perioada 01 septembrie 2019 – 31 august 2020. Unul din motivele invocate de catre clientii Digi privind dorinta de a urmari M4 Sport reprezinta calitatea superioara a transmisiilor, fapt confirmat de cativa abonati Digi. Voi ce parere aveti despre blocarea anumitor competitii pe M4 Sport in reteaua Digi (RCS – RDS)?

Update 01.10.2019: M4 Sport au achizitionat drepturile de retransmisie pe teritoriul Romaniei pentru competitiile: Preliminariile Campionatului European de Fotbal 2020, Olimpiada de la Tokyo 2020; Pentru alte competitii precum Formula 1, Champions League nu au dreptul sa retransmita in Romania, conform informatiilor oferite de catre MTVA;

Update 19.08.2020: MTVA prelungeste acordul de autorizare al operatorilor din Romania de retransmisie a continutului canalelor M1, M2, M4, M5, Duna si Duna World in perioada 1 septembrie 2020 – 31 august 2021; Acordul anterior era valabil pana la 31 august 2020; Decizia a fost tranmisa catre CNA in cursul zilei de ieri.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

31 COMENTARII

 1. MTVA prelungeste acordul de autorizare al operatorilor din Romania de retransmisie a continutului canalelor M1, M2, M4, M5, Duna si Duna World in perioada 1 septembrie 2020 – 31 august 2021; Acordul anterior era valabil pana la 31 august 2020; Decizia a fost tranmisa catre CNA in cursul zilei de ieri.

  • Pentru că nu locuiesc în toată țara oameni de etnie maghiară! Programele maghiare sunt în principal aduse în România doar pentru că în Transilvania sunt mulți maghiari.

 2. Gorila am citit articolul oficial emis de către cei de la MTVA in legătura cu competițiile sportive ce sunt transmise și pe teritoriul româniei. Au informat că în afara de competițiile sportive ce sunt transmise în prezent în plus vor fi transmise preliminariile campionatului european de fotbal, C.M de fotbal dar și olimpiada din Tokio din 2020. În plus chiar și pe posturile MTVA au informat aceste noutăți atunci când au fost difuzate știri. In stiri nu au spus nimic despre retransmisia postului M4 Sport 24/24 zi de zi.

  • David eu am citit ,ce au transmis cei se la CNA catre societatile de cablu si este pus si de Robert in material. Si anume ca M4 a cumparat drepturile de transmisie a competitiilor si pe teritoriul Romaniei din septembrie pana in mai 2020. Pentru ce competiti nu au scris in comunicat. Mai multe nu stiu sa iti spun.

   • E vorba doar de următoarele trei competiții sportive care vor fi transmise în plus față de cele care erau transmise în prezent:Preliminariile campionatului european de fotbal, C.M de fotbal din 2020,olimpiada de la Tokio din 2020.Cei de la MTVA au specificat într-un comunicat oficial,în plus au menționat și in emisiunile de știri.Nu au cumpărat dreptul de a retransmite și pe teritoriul româniei pentru alte competiții sportive Formula1, C.L sau alte competiții sportive care până acum erau codate la noi.Nu e exclus ca in viitor să nu mai achiziționeze, și alte competiții sportive pe care să îl transmită și la noi .M-am interesat chiar astăzi de la un site oficial care primește informații oficiale direct de la surse.In plus acel site a și publicat comunicatul dat de cei de la MTVA in care au specificat că în afara țării vor fi transmise preliminariile campionatului european de fotbal, C.E de fotbal,olimpiada din 2020.Nu au specificat că postul M4 Sport va fi disponibil la operatorii de cablu 24/24 .Am luat legătura si cu MTVA ( M4 Sport ) sper ca voi primi un răspuns concret de la ei desi mi se pare ciudat faptul că aici pe Mediamax vorbim despre preluarea postului M4 Sport integral daca am inteles eu bine,stire care nu a aparut deloc pe nici un alt site,ziar cea ce e cu semn de întrebare.

     • Ok.Am văzut că ai actualizat însă în 2020 va fi difuzat Campionatul european de fotbal, și nu cel mondial dacă poți să corectezi.Si eu scriind acele mesaj cu telefonul din greșeală am menționat în mesaj la început că vor difuza campionatul mondial desi va fi organizat C.E.de fotbal.

 3. Sunt total dezamăgită de serviciile RCS .Nu pot sa inteleg de ce Formula 1 daca e transmisa pe postul Duna se poate vedeaiar când e pe M4sport nu.Oricum nu mă uit pe Digi Sport pentru că calitatea e mai slabă,comentatorii nu îmi plac și prefer să mă uit pe postul nemțesc.Procedand așa ,RCS poate să piardă din clienți,eu deja caut un alt furnizor !Este o bătaie de joc pe seama clienților.Cum alte rețele au rezolvat problema,iar voi nu?Sa nu vă treziți că veți pierde pe piața românească!!!O zi buna!

 4. Rcs Rds fac multe abuzuri în fața abonaților săi din păcate! CNA face că nu vede și dacă totuși vede le dă o amendă modică!
  CNA ar trebui să meargă până la suspendarea autorizației să mai emite pe teritoriul României ! Dar trăim în România si legile nu sunt respectate!
  În Brașov refuză un canal din Ardeal ” ERDELY TV” dar în schimb avem canale regionale din Bărăgan și Oltenia! Bătaie de joc!