TV AS devine televiziune nationala
Televiziunea din Tarnaveni TV AS are de astazi licenta audiovizuala cu zona de difuzare nationala, solicitarea venita din partea Adler Trading SRL fiind aprobata in sedinta CNA.

TV AS a fost introdusa in unele regiuni din grila digitala de cablu RCS & RDS (Digi), iar din martie 2021 este disponibila in grila operatorului in toata tara.

Ioan Sita, reprezentantul postului, a mentionat ca programul se receptioneaza de mai mult de jumatate de an in reteaua RCS RDS in toata tara iar in Vodafone in judetele Alba si Cluj. Programul este tematic si functioneaza de foarte mult timp, obtinand prima licenta dupa Revolutie de program local pe cablu.

Dorina Rusu, membra CNA, a intrebat care este contributia postului pentru a putea primi licenta audiovizuala, primind raspuns ca programul nu este „parazitat” de muzica comerciala si s-au promovat foarte multe ansambluri comunale si spectacole populare.

TV AS devine televiziune nationala

Reprezentantul postului a mentionat ca va fi preluat in toata tara inclusiv de Orange, fiind deja la nivel national in grila digitala RCS & RDS (Digi).
Rasvan Popescu, membru CNA, a intrebat daca se vor produce modificari in programul postului dupa trecerea la zona de difuzare nationala, primind raspuns ca se doreste promovarea culturii romanesti in toata tara.

Solicitarea venita din partea Adler Trading pentru modificarea zonei de difuzare in nationala a fost aprobata in unanimitate.

TVSudEst va emite in format HD

Tot in cursul sedintei CNA de astazi, TV Sat 2002 a solicitat modificarea licentei audiovizuale a serviciului de programe TVSudEst din Rm. Sarat. Formatul de difuzare va fi SD si HD (pana in prezent era doar SD) iar denumirea serviciului de programe devine TVSudEstHD.

Zona de difuzare este regionala (BUcuresti si alte 10 judete: Buzau, Prahova, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Vrancea si Galati) si ramane nemodificata iar formatul de principiu este generalist.

Solicitarea a fost aprobata.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

11 COMENTARII

 1. Mi se pare corect dar daca tot schimba legea ar fi bine sa fie actualizată lista must carry din 6 in 6 luni din o data pe an cum e acuma si sa bage programe de calitate nu pentru cantitate

  • Razvan ai dreptate insa nu poti decide care post tv este de calitate si care nu pana nu se lanseaza. Toate canalele tv care sunt noi inainte sa intre in must carry isi platesc locul in grila unui cablist. Si atunci acesta este si motivul pentru care lista must carry se schimba doar o data pe an. Aceasta lista da posibilitatea ca acel canal nou intrat sa fie urmarit de toti abonatii si de ce nu acel canal sa isi scoata banii investiti in programe si alte cheltuieli. Daca s-ar modifica lista must carry din 6 in 6 luni cum propui tu atunci acel canal nu isi va scoate banii investiti ca nu are timp. Asa cum propune CNA mi se pare cel mai corect. Pentru ca in anul acela de gratie cat stai in must carry esti obligat sa vii cu programe de calitate care sa atraga audienta ca altfel la anul vei fi scos de cablisti daca nu faci cel putin 1,5 audienta.

 2. Sincer, nu stiu pe ce criterii ajung asemena televiziuni de garsoniera cu acoperire si grila de interes local sa primeasca licenta nationala din partea CNA. Asta in conditiile in care nu vin cu absolut nou pe piata, iar audienta lor se rezuma la maxim 2 scari de bloc. Iar la o asemenea audienta nu stiu din ce traiesc aceste televiziuni.

  Cel mai probabil sunt un paravan pentru o masinarie de spalat banii, iar in anii electrorali aceste televiziuni se transforma in ventilatoare de rahat pentru rafuieli politice (exemplu fostul GiGa TV).

  Trist este faptul ca asemenea „televiziuni” ajung sa intre fie incluse in lista must carry si sa alcatuiasca pachetul de baza din grila providerilor de la noi, pentru ca sunt sanse destul de mari ca anul viitor acest TV AS sa intre in must carry.

  P.S. – Intre timp a mai rasarit o televiziune fantoma pe numele ei INFOTV ROMÂNIA (cu o grila de programe asemenatoare cu a fostului TVR Info) care sa lauda cu faptul ca au transmisie 4K si care a solicitat licenta CNA. Facem pariu ca daca primesc licenta, anul viitor intra si asta in must carry !!!

  • CNA doreste sa schimbe legea must carry in bine zic eu. Nu vor mai fi preluate de cablisi toate canalele din acea lista, decat cele care trec de un anumit barem de rating. Canalele care au 0,001 % in audiente vor putea fi scoase din grila de catre cablist.

   • Nici la momentul actula cablistii nu sunt obligati sa preia in totalitate lista must carry asa cum este publicata ea de catra CNA la inceputul fiecarui an. Si cu toata acestea cca 90% din canalele care alcatuiesc grila de baza sunt de umplutura.

    Acest CNA ar face bine sa revizuiasca din temelii criteriile care stau la baza acordarii licentelor TV, iar in cazul posturilor care au pretentii de must carry legislatia sa fie si mai drastica.

    Adica vrei must carry?

    In cazul televiziunilor: Obligatoriu transmisie minim 720p reali, un buget anual de minim 1 milion euro, 50% din spatiul de emisie sa fie continut original propriu fara inregistrari, reluari, redifuzari puse in bucla.

    In cazul cablistilor: Obligativitatea retransmiterii tot in 720p, pentru ca la ora actuala avem destul de multe situatii in care posturi TV marcate ca fiind HD sunt retransmise de cablisti in SD.

    • Remus haide sa recunoastem, cablistilor le convine sa preia toata lista must carry pentru ca nu-i costa niciun ban, decat costurile de mentenanta a unei frecvente iar cu aceste canale tv isi fac norma minima de canale ce poate contine un pachet. Adica daca scot sa zicem posturile Disocovery din grila cablistii, tu ca abonat nu poti sa spui nimic pentru ca ei respecta contractul semnat cu tine, in contract este scris nr minim de canale pe care le contine acel pachet, nu si ce canale sa contina acel pachet. Deci posturile must carry ii salveaza pe cablisti pentru ca daca am scoate lista must carry , cablistii nu ar indeplini nr minim al pachetelor scrise in contract. Cel mai bine ar fi pentru abonati ca toti cablistii sa scrie in contract ca pentru suma de 26 lei iti oferim canalele x y z nu un nr minim de canale iar lista must carry sa fie oferita ca bonus. Parerea mea.