Digi World difuzeaza opere dedicate actorului Ion Caramitru
Postul de televiziune Digi World va difuza astazi, 11 septembrie, de la ora 21, doua opere regizate de marele actor si regizor roman Ion Caramitru (1942-2021). Vom putea viziona operele: Cavalleria Rusticana si Pagliacci.

Opera Cavalleria Rusticana a fost premiata in 1980 de editura muzicala Sonzogno din Milano iar Pagliacci este o opera lirica in 2 acte. In aceste 2 opere regizate de Ion Caramiru ii vom vedea printre altii pe tenorii: Serban Cristache si Daniel Magdal. Posturile Digi World, Digi Life si Digi Animal World au inceput colaborarea cu Opera Nationala Bucuresti din 2018, cand au inceput sa produca si sa difuzeze o serie de documentare despre munca din spatele scenei. Aceste documentare realizate de posturile Digi au fost realizate de regizorul Mihaela Popescu.

Ion Caramitru a fost directorul Teatrului National Bucuresti si presedintele Uniunii Teatrale din Romania. In 1995, Ion Caramitru a fost decorat de regina Elisabeta a Marii Britanii cu titlul de Cavaler de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic. In 2008, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte George Enescu din Iasi.

Digi World difuzeaza opere dedicate actorului Ion Caramitru

Din 13 septembrie, Digi World va difuza in fiecare seara de luni, de la ora 21:50, sezonul 5 al documentariului Lumea la muzeu. In acest sezon vom vedea documentare facute de Digi World la Muzeul National de Istorie al Romaniei. Vor fi difuzate episoade despre: tezaurul istoric, lapidarium-ul si expozitia temporara Fragment experienta restaurarii.

In Muzeul National se afla Columna lui Traian, o reproducere facuta de mesterii de la Vatican in anii ’30 ai secolului trecut. Reprezinta o cronica in imagini a razboaielor dintre daci si romani. Copia monumentului a fost adusa in Bucuresti in 1967, dupa Al Doilea Razboi Mondial.  Mihail Kogalniceanu a fos primul parlamentar roman care a dorit sa aduca in Romania o copie a Columnei lui Traian. El a vorbit despre acest lucru in Parlamentul Romaniei in 1867. In Lapidarium sunt expuse piese foarte valoroase pentru istoria antichitatii, printre care si un sarcofag descoperit in Romula in anul 1836 de catre banul Mihalache Ghica.

In sezonul 5 al seriei Lumea la muzeu vom vedea cele 6 laboratoare de restaurare din cadrul Muzeului National de Istorie a Romaniei. In cele 6 laboratoare se restaureaza textile, pictura, carte, metale, lemn si ceramica.

Acestea sunt doar o parte din programele postului Digi World.
Postul Digi World apartine companiei Digi si se receptioneaza exclusiv in grila de baza a operatorului Digi.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.