Netflix adauga o noua varianta a romanului Persuasiune
Pentru pasionatii filmelor romantice, platforma de streaming Netflix pune la dispozitie un film remarcabil numit Persuasion / Persuasiune (2022). Acest film a intrat pe Netflix pe 15 iulie si este o ecranizare a romanului cu acelasi nume scris de Jane Austen. Cartea Persuasion a fost publicata in 1817 dupa 6 luni de la disparitia in nefiinta a scriitoarei.

Atat filmul cat si romanul ne prezinta o plimbare prin secolul al XIX-lea in care vom descoperi mentalitatea si prejudecatile acelor vremuri. Eroina filmului Persuasiune este o tanara de 27 de ani pe nume Anne Elliot (Dakota Jonshon) care, impreuna cu familia sa, se muta in casa unui amiral si a sotiei lui pentru a scapa de datorii.

Anne va ramane uimita cand va descoperi ca ea si familia ei stau in casa sorei fostului iubit al Annei. Fostul iubit al Annei este Frederick Wentworth (Cosmo Jarvis) care acum este capitan in marina. Intre cei doi tineri era o dragoste nebuna cu 6 ani in urma, intrerupta brutal de catre familia Annei, care il considera pe tanarul Frederick nedemn de fata lor.

Anne si Frederick vor incerca sa reia relatia, mai ales ca flacara iubirii dintre cei doi tineri se va reaprinde insa nici de data aceasta cei doi nu vor putea fi pe deplin fericiti, tot din cauza familiei Annei si a unui tanar bogat care se indragosteste nebuneste de Anne.

Netflix adauga o noua varianta a romanului Persuasiune

Cartea Persuasiune a mai fost ecranizata de 2 ori in 2015 si in 2017. Actrita principala din filmul Persuasiune din 2017, Sally Hawkins a castigat premiul Golden Nymph iar pelicula a fost nominalizata la BAFTA la categoria regie.

Despre aceasta noua pelicula facuta dupa romanul lui Jane Austen, criticii au spus ca nuanteaza mai mult contrastul dintre firea sensibila si deschisa a Annei si a familiei sale care este o familie cu apucaturi meschine.

Filmul Persuasiune lansat anul acesta este cea mai libertina varianta fata de sursa initiala. Filmul are durata de o ora si 57 de minute, pe IMDb a obtinut nota 5,7.

Actrita Dakota Johnson are 32 de ani si a mai jucat in Fifty Shades si Suspiria.
Netflix este una dintre cele mai populare platforme din lume, alaturi de HBO Max sau Disney+.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.