Nicolae Popescu – Un hoț cibernetic român căutat de FBI.

Hackerii români au avut mereu un impact major asupra securității informaticii la nivel mondial. Indiferent că aceștia au fost hoți sau hackeri în adevăratul sens al cuvântului, România se clasifică printre primele locuri privind securitatea cibernetică.

Ceea ce este și mai rău este faptul că numărul escrocheriilor pe internet a luat amploare iar acești „hackeri” nu fac decât să distrugă imaginea anumitor site-uri sau a băncilor.

Nicolae Popescu este pe locul 3 pe lista de urmăriți penal publicată pe site-ul FBI pentru infracționalități pe internet. El este acuzat de complicitate la comiterea infracțiunii de transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte și uz de fals și trafic cu mărci înregistrate false; Infracțiune de transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte și uz de fals, trafic cu mărci înregistrate false.

nicolae popescu cautat de FBI

Nicolae Popescu nu este un Hacker ci este un escroc pe internet. Un astfel de hoț n-ar trebui numit hacker însă, asta se datorează faptului că toate infracțiunile de pe internet sunt băgate în aceeași categorie.  Ce făcea mai exact acest Popescu (sunt convins că nu este numele lui real dar fie…)? El și echipa lui puneau autoturisme sau produse scumpe pe site-uri de licitații. Aceste produse nu existau în realitate. Cel care câștiga licitația primea factura (falsă, bineînțeles) și instrucțiunile pentru a efectua transferul bancar. Banii ajungeau într-un cont creat cu identitate falsă, după care erau transferați în conturile acestor infractori.

Nu se știe exact ce prejudiciu a adus Nicolae Popescu însă, având în vedere că recompensa este de 1 milion de euro, atunci cu siguranță sumele furate sunt mult mai mari.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU