Orange – cea mai mare acoperire mobila conform Speedtest
Orange a fost desemnata de Ookla reteaua cu cea mai mare acoperire de mobil si cea mai buna viteza de internet conform rezultatelor Speedtest Intelligence obtinute pentru operatorii din Romania in prima jumatate (Q1-Q2) a anului 2020.

Orange Romania a primit urmatoarele certificari Ookla Speedtest Awards:
-Fastest 2020;
-Coverage 2020;
-Best Mobile Network 2020;

Astfel, conform Ookla, Orange este cea mai buna retea mobila din tara, oferind cel mai rapid internet mobil si cea mai extinsa acoperire.

Cea mai rapida retea mobila (Fastest mobile network)
Orange a fost desemnata cea mai rapida retea mobila din tara, obtinand un punctaj de 48.74 (viteze download medii 62.78 Mbps si viteze upload medii 17.88 Mbps). A fost urmata de Vodafone (punctaj 33), Telekom (punctaj 25.53) si Digi Romania (punctaj 18.59).

Cea mai buna acoperire (Best mobile coverage)
La categoria cea mai buna acoperire, Orange a castigat cu un punctaj general de 631 de puncte, 99.70% din abonatii verificati avand acoperire si 90.80% din abonatii verificati avand acoperire 4G. A fost urmata de Digi (punctaj 537), Telekom (punctaj 499) si Vodafone (punctaj 497). Digi este in continuare operatorul cu cele mai multe numere mobile portate din alta retea.

De asemenea, in judetele Bacau, Calarasi, Cluj, Ialomita si Galati, utilizatorii Orange Romania beneficiaza de cel mai rapid internet fix.

Orange – cea mai mare acoperire mobila conform Speedtest
Daca sunteti interesati si de masuratorile efectuate de o alta organizatie (Open Signal), gasiti aici rezultatele pentru primele doua trimestre ale anului 2020.

Orange Romania ramane unul dintre cei mai importanti operatori de telefonie mobila si internet mobil, oferind servicii de mare viteza pe retelele 4G, 4G+ si 5G. De asemenea, Orange a inceput de aproximativ un an extinderea retelei proprii fixe, in paralel fiind utilizata in paralel reteaua inchiriata Telekom.

Voi ce parere aveti despre rezultatele obtinute de Orange si de ceilalti operatori in cadrul Ookla Speedtest Awards? Lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  1. Intre telekom și digi, am dubii ca testele sunt corecte. DIGI în ultimul timp a băgat bani masiv în rețeaua lor 4g și peste tot unde am fost la mine a batut în teste telekom

    • Depinde de esantionul folosit pentru masuratori, daca vei compara rezultatele mai multor organizatii vei vedea ca rezultatele difera, uneori semnificativ.