Orange va introduce Look 4k, Aleph News HD, Cinemaraton HD
Orange Romania a solicitat introducerea posturilor FilmBox, Cinemaraton HD si Aleph News HD pe satelit (DTH) iar pe reteaua proprie de cablu digital introducerea Da Vinci Learning, Aleph News HD, Metropola HD si Look 4k. Solicitarea a fost aprobata in unanimitate in sedinta CNA de ieri.

Pe satelit (DTH), Cinemaraton HD si Aleph News HD vor fi disponibile la Orange in pachetul World HD iar FilmBox va fi disponibil cel mai probabil in pachetul Family HD.

In ceea ce priveste reteaua proprie de televiziune digitala prin cablu, posturile Da Vinci Learning, Aleph News HD si Metropola HD (doar in Bucuresti si Ilfov) vor fi introduse in pachetul de baza Explore Easy. Aceste modificari se refera strict la reteaua proprie de cablu Orange, nu si zonelor in care este folosita infrastructura Telekom.

Orange va introduce Look 4k, Aleph News HD, Cinemaraton HD
Inca nu se cunosc detalii despre disponibilitatea programului Look 4k insa cel mai probabil va fi lasat la liber o perioada limitata de timp, urmand sa fie disponibil in viitor intr-o extraoptiune 4k. Reamintim ca Look 4k este disponibil si in grila de programe Vodafone (UPC) in extraoptiunea 4k la pretul de 2 euro pe luna, pret pentru care putem receptiona si posturile Eurosport 4k si Insight 4k.

De asemenea, Orange a solicitat extinderea retelei in 2 localitati din judetul Bacau, o localitate din judetul Botosani, o localitate din judetul Iasi si o localitate din judetul Brasov.

Aleph News HD si Metropola TV HD vor intra in grila iNES

In cadrul aceleiasi sedinte, iNES Group a solicitat introducerea posturilor Aleph News HD si Metropola HD.
Toate solicitarile mentionate in acest articol au fost aprobate.

La scurt timp dupa preluarea companiei Akta de catre Digi, Cinemaraton HD intra si in grila de programe a altui operator, pe langa Akta si Digi, unde era deja disponibil. Cinemaraton HD este un post detinut de Diplomatic Digital, o firma controlata de Akta. Diplomatic Digital detine si ComedyEst.

Inca nu avem un termen exact privind introducerea acestor posturi in grila Orange insa sunt sanse mari sa fie introduse luni, 31 august 2020.
Vom actualiza acest articol pe masura ce posturile vor fi introduse in grila, mentionand informatii despre pozitiile si frecventele canalelor TV.

Update 01.09.2020: Orange a introdus FilmBox (pozitia 504) in grila satelit, in pachetele World HD si Family HD; Cinemaraton HD (pozitia 514, pachet Local HD) si Aleph News HD (pozitia 120, pachet Local HD) au fost, de asemenea, introduse pe satelit; Pe reteaua proprie de cablu au intrat Look 4k, Da Vinci Learning, Aleph News HD, Metropola HD (doar in Ilfov si Bucuresti) pe frecventele 586 si 610 MHz;
Filmbox a intrat si in grila proprie de cablu digital Orange;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

44 COMENTARII

 1. Cinemaraton HD, Aleph News HD și Film Box, în grila Orange Tv Satelit
  Operatorul de televiziune cu plată Orange Home TV prin satelit (DTH din România) a introdus în grilă televiziunile Cinemaraton HD, Aleph News HD și, în rezoluție SD, postul tv Film Box.

 2. Conform site-ului Orange.ro , programele au intrat astfel:
  Aleph News HD-poziția 120, pachetul Local

  FilmBox-poziția 504 , pachetul World

  Cinemaraton-poziția 514 , pachetul Local

 3. Test 2 poziția 511
  Test 1 poziția 320
  Test 5 poziția 220 forum.softpedia.com/topic/1159228-orange-home-tv-76-de-canale-n-format-hd-prin-reeaua-proprie/page__st__342#entry26816624

   • Eu cred că și FilmBox va intra în World , deoarece la toți operatorii este in pachetele de baza :
    Telekom : TVM ,
    Focus: FAMILIA(desi au extraopțiune cu toate posturile FilmBox , acesta nu se află în ea)
    ,Vodafone:în pachetul de bază ,( am uitat denumirea)
    -Orange (propria infrastructură)-explore easy (sau cam așa se numește , nu știu exact)
    + că Orange are și postul FilmBox Extra HD care este mai scump ca FilmBox.
    Deci , ori e mutat și FilmBox Extra HD în Family , dar nu cred , ori va intra FilmBox în World .
    Eu totuși sper să intre în World.
    *Părere personală*

    • Vom vedea eu nu cred ca vor ramane cele 2 posturi Film Box in baza la Orange . Ori vor muta Film Box Extra in Familia HD si vor lasa Film Box in baza. Eu am informatia ca va intra in Familia HD. Vom vedea.

     • Baza e Local , nu World . World e pachetul mediu
      Eu aș vrea să intre și FilmBox în World , dar să rămână și FilmBox Extra HD.

   • Chiar dacă nu are posturi Digi , asta nu înseamnă că nu e posibil intrarea Cinemaraton .
    Dacă există voința din partea Orange și Digi , arunci poate intra și Cinemaraton la Orange.
    Pentru a intra un post nu înseamnă că deja trebuie să ai contrac pentru alte programe de la postul respectiv. Exemplu : Telekom când a introdus TDC care se zicea că intră doar la operatorii care au posturi FilmBox in grila , iar ei nu aveau la vremea respectivă posturile.
    Poate pe viitor va mai intra și alte posturi de la Digi. Poate Comedy Est HD, U TV HD , Digi 24 HD , H!T Music și 1 music