Windows 10 își merită numele?

Din punctul meu de vedere, nu. Clar nu. De ce spun asta? Păi e simplu: Microsoft a creat Windows 7 care a avut un succes enorm (după cum bine știți, Windows 7 este cel mai folosit sistem de operare la momentul actual), după care au creat Windows 8 (care spre deosebire de 7, acesta a fost un eșec, utilizatorii ajungând să-l urască), după acest eșec, a urmat Windows 8.1 (care a avut sarcina de a continua ceea ce a început Windows 8, adică să fie tot un eșec).

Microsoft nu putea numi acest nou sistem de operare Windows 8.2 fiindcă nimeni nu l-ar fi cumpărat. Numele îl dădea de gol. De ce ai mai cumpăra un produs dacă știi că face parte dintr-un lot de produse proaste?

Așa că Microsoft l-a numit Windows 10 deși toată lumea se aștepta la Windows 9. Așa cum am spus și aici, cel mai probabil este o strategie de marketing.

Dacă se numea Windows 9, lumea se aștepta la îmbunătățiri, dar dacă se numește Windows 10, deja dă impresia ca s-au făcut schimbări majore. De fapt, asta a dorit și Microsoft, să dea impresia, că va lansa un sistem de operare nou, complex dar totodată simplu, care să nu dea mari bătăi de cap utilizatorilor.

windows 10 - este noul sistem de operare prezentat de microsoft in data de 30 septembrie.

Chiar de la acest nou sistem de operare, s-a implementat și funcția de a putea fi instalat atât pe dispozitivele mobile cât și pe Desktop-uri. Deci, aici este încă o metodă de a atrage utilizatori către Windows Phone. Având un sistem de operare pe PC cu care n-am obișnuit, ne dorim să avem și pe telefon sau tabletă același sistem, nu?

În plus, pe Windows 10, aplicațiile dezvoltate pentru sistemul de operare (pe PC) vor fi funcționale și pe sistemele de operare pentru mobil. Deci aceeași aplicație va funcționat atât pe PC cât și pe tabletă.

Problema e că, cu aceste noi sisteme de operare, în loc să se aducă telefonul sau tableta spre funcționarea unui desktop, se aduce desktop-ul spre funcționarea unor tablete. Nu vreau ca desktop-ul meu să funcționeze precum o tableta. Adică limitat.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.