Orange va renunta la retelele 2G si 3G
Reprezentantii Orange au anuntat printr-un comunicat de presa retragerea retelelor 2G si 3G din Europa, intr-un proces de transformare a retelei mobile. Vom explica aici ce tari vor fi afectate si cum se va renunta la cele doua retele. In functie de tara, o retea va fi inchisa pana in 2025 si cealalta pana in 2030.

Operatorul anunta ca va efectua modificarile gradual, pentru a imbunatati calitatea serviciilor iar impactul asupra clientilor va fi minim. Orange va renunta la 2G si 3G in doua faze, dupa cum urmeaza:

 • in Franta unde acoperirea 3G nationala este mai mare decat acoperirea 2G, Orange va renunta la reteaua 2G pana in 2025 in timp ce se va renunta la 3G pana in 2028
 • in alte tari precum Belgia, Luxemburg, Polonia, Slovacia, Spania si Romania, reteaua 3G va fi inchisa pana in 2025 iar reteaua 2G se va inchide pana in 2030, in functie de planurile fiecarei retele locale

Grupul Orange anunta ca oprirea retelelor 2G si 3G va permite operatorului sa optimizeze managementul retelei si sa aduca un upgrade la tehnologii moderne, sigure si eficiente energetic precum 4G si 5G. Frecventele radio utilizate de 2G si 3G vor fi folosite pentru a imbunatati capacitatea retelelor 4G si 5G atat in zonele urbane cat si in cele rurale.

Orange va renunta la retelele 2G si 3G

Abonatii mobili vor beneficia de o calitate superioara in apeluri folosind VoLTE, latenta scazuta si securitate imbunatatita, fara a fi afectati din punct de vedere financiar prin marirea pretului abonamentelor.

Reprezentantii Orange anunta ca acest pas de a renunta la retelele 2G si 3G reprezinta un pas major pentru a se pozitiona ca lider in domeniul telecomunicatiilor din Europa si pentru a oferi clientilor cea mai buna experienta de conectivitate.

Asadar, in Romania Orange va renunta la 3G pana in 2025 si la 2G pana in 2030, desi aceasta din urma ar putea fi inchisa si mai devreme (chiar si pana in 2028).

Reamintim ca Digi si Telekom au renuntat deja la reteaua 3G impreuna cu multi alti operatori atat din Europa cat si din SUA sau alte tari.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

6 COMENTARII

 1. Nu mi-ati mai aprobat commentariul pentru ca am dreptatea. Nu se spune degeaba ca adevarul doare si starneste ura/ rautate…CE NU FACE OMUL PENTRU BANII PUNE TOT rahatul FALS banul sa iasă 😉🙂

  • Nu este nimic fals. In stirea pusa de Robert spune clar ca se va renunta si la reteaua 2G in 2025 dar se vede ca nu le aveti cu limbile straine. Pe scurt nu este nimic fals.

 2. Spre deosebire de dvs Eu urmaresc surse originale/comunicate officiale din Romania ce Nu e nevoie sa traduc nimik. Eu sunt din si traiesc in Romania poate in alte tari orange e cum spuneti dvs. La mine in Romania nu spune nimik de 2G. La dvs in alta tara unde trebuie tradus textul in limba romana aveti dreptate e Ok 😉 In concluzie ramane fake news stirea dvs🤤🤤

  httpswww.orange.ro/tehnologii/3g/?ref=newsroom.orange.ro

 3. Orange Renunt doar la 3G Nu si la 2G!!!!
  Digi si Telekom ce au renuntat de anul trecut la 3G Au semnal pe 2G si ramane valabil si pentru orange!!!!

  Iar umblati cu fake news????

  • „For the other countries – Belgium, Luxembourg, Poland, Romania, Slovakia and Spain – 3G will be switched off by 2025 and the remaining legacy technologies (2G) will be phased out by 2030 depending on each subsidiary’s specific plans (1) .”

   Folosesti si tu Google Translate daca nu te descurci.