Ordine programe TV in lista Digi – RCS RDS
Avand in vedere nelamuririle primite de la cativa abonati Digi (RCS – RDS), in acest articol vom explica de ce avem o anumita ordine in lista de programe si cum putem face sa avem ordinea stabilita de Digi.

Daca avem un decodor de la Digi, atunci lista va avea o ordine predefinita de Digi, mai jos mentionam primele 9 programe din lista pentru a ne face o idee despre primele pozitii:

 1. TVR1
 2. TVR2
 3. TVR1 HD
 4. Pro TV
 5. Pro TV HD

Daca avem un TV cu DVB-C inclus (cu sau fara smartcam Digi), ordinea programelor in lista va depinde de operatorul selectat in urma scanarii programelor. Daca la scanare a fost selectat operatorul Digi, atunci ordinea programelor va fi aceeasi de mai sus, la fel ca pe receptor.

Daca avem un TV cu DVB-C inclus si la scanare a fost selectat ca operator Altii, atunci lista de programe va fi intr-o alta ordine, un exemplu fiind:

 1. Pro TV HD
 2. Pro X HD
 3. Pro 2 HD
 4. Nat Geo Wild HD
 5. Nasul TV

In cazul televizoarelor la care nu a fost selectat deloc operatorul la scanare iar la prima setare a fost selectata o optiune gresit (de exemplu, tara), ordinea listei de programe poate fi, de asemenea, total diferita. In acest caz, putem face o revenire la setarile din fabrica selectand corect fiecare optiune, in mod special regiunea (tara) si operatorul. Un astfel de exemplu de ordine este:

 1. Film Now
 2. Fishing & Hunting
 3. HBO
 4. HBO2

Ordine programe TV in lista Digi – RCS RDS

Daca folosim un TV cu DVB-C si dorim sa avem ordinea programelor stabilita de Digi, este necesar sa scanam automat programele selectand Digi ca operator.

Pe langa ordinea stabilita de operator/TV, majoritatea televizoarelor si a decodoarelor au optiunea de a alege o lista favorita unde putem adauga canalele TV in ordinea dorita de noi.

Voi ce programe aveti pe primele 5 pozitii si ce optiune ati selectat la scanare?
Gasiti aici toate programele disponibile atat in grila de cablu digitala cat si in grila satelit Digi.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

117 COMENTARII

 1. Salut! Aveti idee de ce dupa oprirea tv grila se schimba iar default? Asta se intimpla de citeva zile, pina acum au ramas la fel cum le pusesem cu chan sort. In fiecare zi import lista. Tv este marca samsung

   • Salut! Era activa actualizarea in mod stand-by, probabil in timpul unei actualizari software, nereusita, a trecut in acest mod. As mai avea o intrebare daca imi poti raspunde: am trecut de o luna si ceva de la operatorul Vodafone la Digi si mi se pare ca posturile HD nu se vad chiar HD, in chan sort, in lista Upc posturile hd erau marcate HD iar restul SD, acum importind grila Digi, tot, mai putin 3 (cele UHD care sint platite separat) este SD. Vreo idee, asa sunt transmise? Am instalat router ZTE, iar smartcardul este doar de forma vad, ori cu el ori fara se prind toate posturile. Multumesc!

 2. Salut,
  Am incercat si eu ChanSort, l-am luat de pe ****** si mi-a simplificat viata.
  Mersi mult Gorila.

  Mentionez ca la unele televizoare (sau probabil in functie de cum s-a facut cautarea) cumva sunt doua liste, una de canale analog si una digitale, eu acum tot testez in tot felul dar cred ca cel mai bine sa nu se mai scaneze alea analogice.
  Pareri?

 3. Salut!

  Pot sa resetez cumva numerele pentru lista de canale favorite? Sa zicem ca selectez 5 canale pentru lista de favorite (care in lista normala se afla pe pozitiile 5, 10, 12, 17, 20). Atunci cand folosesc lista de canale favorite se pastreaza ordinea enuntata mai sus si sare de la 5 la 10 si tot asa. Pot cumva sa reincep numerotarea de la 1 si sa fie 1, 2, 3, 4, 5 pentru lista de favorite?

  Multumesc!

   • Da, asa se intampla.
    Cum as putea sa ordonez lista de canale dupa cum vreau si sa schimb si numerele lor? Varianta cu stick usb este singura? Din ce am vazut, nu pot sa modific ordinea canalelor manual din setarile televizorului.

    • Pentru a va face lista de canale cum doriti pe un tv cea mai sigura varianta ramane stick-ul si un programul de calculator cu care sa va puteti asaeza grila cum vreti. Sunt multe astfel de programe pe net.

 4. Consider că ar fi ideal să existe setare pentru organizarea canalelor în grilă în ordine alfabetică. O asemenea modalitate ar ușura efectiv modul de căutare.

 5. Hello,

  Azi am instalat serviciile TV de la Digi.

  Eu am 4 televizoare, iar doar pe unul (Samsung SmartTv) sunt in ordinea TVR1/TVR2/TVR1HD/PĂroTv/ProTvHD etc.

  Pe altul (Philips LED Smart 3D Ambilight, dar semi-smart, fara sistem Android, mai vechiut putin), posturile sunt haotic aranjate.

  Pe celalelate doua (SmartTech si StarLight, mici si ieftine), tot haotice, la fel la ambele, dar diferite de Philips.

  Am sunat la Digi si mi s-a spus ca tine de TV si nu prea am ce face.

  Daca iau CI de la ei, se poate rezolva aceasta problmea ? Baiatul de la suport tehnic mi-a zis ca nu prea am ce face, doar sa schimb TV-urile sau sa le aranjez in ordine manual, pentru ca TV-urile le pun in ordinea frecventei si daca nu am setare sa schimb asta (si nu am…), nu prea am ce face…

  Aveti vreo idee ?

  Multumesc.

  • Exista o solutie. Cumparati un stick il introduceti in cele 3 tv-uri pe rand . Intrati in meniul tv-urilor setari-setari generale- copiere lista canale pe usb asteptati cateva minute pana se copiaza lista. Dupa aceea va duceti la un calculator sau laptop si descarcati programul chansort. Introduceti stick-ul descarcati foldarul cu canalele transferate din tv in calculator. Si cu acel program aranjati canalele cum doriti. Dupa ce le-ati aranjat le puneti intr-un folder si il copiati pe stick. Introduceti stick-ul in tv-uri Meniu – Setari – Setari generale -copiere lista canale- copiere pe tv asteptati cateva minute sa se copieze lista de pe stick. Dupa tv-ul va cere sa il stingeti ( depinde de tv multe tv-uri nu cer asta) , il inchideti si dupa il reapindeti asteptati cateva secunde dupa care tv-ul va da modul de aranjare a canalelor preluat de pe stick.

   • Hello,

    Multumesc frumos, este o idee foarte buna, dar la mine nu a functionat deoarece, cele doua TV-uri mici nu au aceasta optiune, iar pe Philips canalele nu au functionat dupa copiere (toata procedura a mers, a dat mesaj la final ca totul e ok, dar era un singur canal).

    La cele mici nu ma asteptam neaparat sa mearga, dar la Philips credeam ca va functiona. Mai am un Samsung Smart unde canalele sunt aranjate cum trebuie, am copiat de acolo si am incercat sa pun fisierul pe Philips, se pare ca nu sunt compatibile (arata si deferit fisierele, deci probabil e normal).

    De la Samsung la Samsung vad pe youtube ca functioneaza.

    Multam de idee, nu stiam ca se poate face asa ceva, totusi.

    • Atunci singura solutie ramasa este sa aranjati dvs manual canalele asa cum doriti ( acest lucru se poate face doar pe tv-urile no name). Pe Philips nu se poate aranja manual grila .

  • Analog s-au digital? Si in ce judet va intereseaza? In majoritatea judetelor N24 Plus este pe pozitia 133 digital iar pe analog pozitia difera insa este pe la finele grilei adica pozitia 44 . Daca ne spuneti in ce judet stati va vom scrie exact pozitia postului din grila acelui judet.

 6. DIGI este un ***** , o gasca mizerabila de idioti ce nu au lucreaza pentru interesul cetateanului ci politicului criminal eu si USA. Toate programele jegoase si idioate folosesc Limba criminala englezeasca sau gunoiul de Limba ungureasca-******. Lingai de ***** ue si america. AFARA DIN TARA GUNOAIELOR:

  Comentariu moderat

 7. Digi a complicat prea mult comenzile tv. Era mult mai simplu ca programele sa poata fi asezate in ordine alfabetica, pt ca orice om sa gaseasca rapid ceea ce cauta, fara sa isi noteze codurile. Dezordinea din programe nu prea ma convinge ca cei le da Digi stiu ce fac.

  • Cum adica? Va referiti la faptul ca atunci cand va faceti o lista cu canalele favorite acestea nu apa numerotate la rand ( 1,2, 3) ci apar cu numere pe sarite adica (1,4,8) ? Dati mai multe detalii pentru a va ajuta.

  • Ce aveti cablu sau DTH? Hora tv se receptioneaza doar pe cablu digital si dth. Pentru a receptiona postul va trebuie un tv cu DVBC sau receptor digi cablu de la Digi. Daca aveti DTH si nu receptionati postul sunati la Relatii Clientii.

  • In pachetul de baza cablu analog digi are 54 posturi 21 sau 26 lei. In pachetul baza digital peste 170 canale costa 25 sau 30 lei. Daca aveti un tv cu DVBC incorporat puteti receptiona grila analoga si cea digitala platind doar 21 sau 26 lei. Pretul difera in functie de zona unde locuiti urban rural. Daca vreti DTH pachetele sunt Popular 15 lei Baza 25 lei.

 8. Primesc același mesaj și cu țara nordică ,, Informațiile despre țara nevalidate. Resetați informațiile, și încercați din nou.,,, De unde resetez informațiile??? Mulțumesc. Tv. Samsung, import canale.

  • Trebuie sa refaceti prima instalare a tv-ului. Incercati atunci cu Germania la tara. Am si eu un Samsung si cu Romania la toate setarile nu am avut probleme la import lista canale. Daca cautati canalele cu Altii la provider tv-ul nu va da posibilitatea sa va aranjati canale din telecomanda? Am vazut tv-uri Samsung care iti dau posibiliatea sa iti aranjezi posturile din telecomanda cum doresti.

 9. Am un tv. Samsung, din 2012, după editare canale când vreu să importe lista de canale apare mesajul ,,informații despre țara nevalidate ,, și nu face transferul. Ce să fac??? Mulțumesc

  • Pe tv-urile Samsung se aranjeaza canalele in felul urmator: 1 Introduceti un Stick in tv. 2 Meniu- Canal- Transfer lista canale -export pe usb- copiati lista pe usb. 3 Instalati pe calculator unul din programele ( ChanSort sau Samschanneleditor se gasesc pe internet)4 se deschide fiserul de pe stick si se aranjeaza lista programelor tv cum doriti. 5 Se copiaza pe stick noul fisier cu noua lista de canale creata. 6 Reintroduceti stickul in tv .7 Meniu- Canal- Transfer lista canale- Import de pe USB.8 Dupa ce se va copia noua lista in tv acesta se va inchide singur si va reporni cu noua lista de canale salvata in tv. 2 Chestii de tinut minte. USB-ul trebuie sa fie gol cand il introduceti in tv. 2 Dupa ce ati copiat lista noua de canale in tv trebuie sa mai faceti ceva : Meniu- Canal- Reglaj Automat- Reglaj Automat in mod de asteptare dati pe Dezactivat. Daca este pe dezactivat atunci cand va intra in grila un nou canal tv-ul va pastra lista facuta de dvs. Daca este pe Activat , cand va intra un nou canal in lista tv-ul va sterge lista dvs si va reveni la lista initiala.

 10. Buna ziua !De 4 zile nu mai avem programul de desene animate pt copii,nick junior ,plus foarte mult programe care lipsesc. Vecii le au noi nu le avem .Sper sa rezolvam astazi .Multumesc!

  • Pentru a aranja canalele cum doriti :Meniu- Setari- Canal- Mod instalare canal selectati cablu. La scanare canal aveti 2 variante de regula UPC sau ALTII Selectati Altii ( daca reteaua este digi sau nextgen de exemplu). Dupa terminarea scanarii complete a grilei va duceti la Editare canale si va faceti lista canale Favorite.

    • Nu inteleg cum sa intre 2 posturi pe o pozitie . Va mai dau o varianta de aranjare a canalelor tv. 1 Porniti tv-ul si introduceti un stick in tv.2 in meniul tv-ului prin zona canale o sa aveti functia Transfer lista pe stick sau USB difera denumirile. ( este posibil sa va apara acest mesaj pe tv imediat dupa ce introduceti stick-ul in tv) si dati ok asteptati cateva secunde sa se copieze canalele pe stick. 3 Aprindeti un PC introduceti stick-ul in pc copiati lista in pc descarcati de pe internet un program numit ChanSort. 4 Cu acel program aranjati canalele din acea lista copiata cum doriti.4 Dupa ce ati terminat de aranjat lista o copiati pe stick si il introduceti in tv. Dati din meniul tv-ului Import from USB si astepati cateva secunde ca tv-ul sa copieze lista. Atentie cand introduceti stick-ul in tv pentru prima data , stick-ul trebuie sa fie gol.

     • Am găsit cum sa ordonez posturile am întrat în setari la canale si acolo am avut mutare canal si am făcut grila cum am vrut

 11. buna ziua . Am achizitionat un TV schnaider anul acesta 80cm si nu pot aranja programele in ordinea dorita sau sa fac o lista favorite
  multumesc

  • Daca dati cautarea posturilor cu Altii la provaider veti putea aranja posturile cum doriti. Daca la cautarea posturilor la provider dati cu Digi atunci faceti lista de posturi favorite. Dvs decideti.

 12. Buna seara,
  Am un receiver HUMAX+DIGI cu telcomanda HUMAXRM-G01.
  Am conectat prin cablu euroscart receiverul la TV.
  Am scanat canalele.
  Apoi din lista tv am facut 2 liste favorit1 si favorit2.
  Prima lista de favorit am facut-o selectand programele pe care le-am dorit din lista
  TV in lista de favorite si apoi am dat mutare canale in lista favorit 1
  Apoi am luat programele din lista favorit,le-am selectat si mutat in locul unde am dorit.
  In varianta 2 la lista a doua de favorite am selectat si mutat pe rand in ordinea in care am dorit programele.
  Problema este ca de exemplu TVR1 este pe pozitia 1
  TVR2 este pe pozitia 2 ,problema este de exemplu TVR3 este al 131 sau pe acolo.
  Il mut cu telecomanda si il pozitionez in pozitia 3 din grila.La rulare programe cu plus apare
  TVR1 pe canal1,TVR2 in pozitia 2 calal2,TVR3 apare ca si canal pe 3 dar la scris canalul are numar 131 e deranjant se intampla si la alte canale care le aduci din pozitie superioara la numere mai mici.Se fixeaza in lista dar cu numar canal din locul de unde l-ai mutat.
  Nu se poate schimba numarul.
  Am vazut un tutorial pe youtube foarte bun legat de liste.Dar si realizatorul acelui tutorial se plangea de faptul ca nu poti redenumi numarul canalului din liste favorite.
  Rog ajutor pe aceasta tema.
  Multumesc.
  Cu respect,

  • Apasati butonul Meniu- Lista Canale va duceti cu sageata de sus sau jos de pe telecomanda pe canalul pe care doriti sa il mutati apasati butonul ok si va apare o lista cu mai multe variante Vizualizare, Mutare si altele. Dati cu sageata pe MUTARE si dupa va apare o fereastra numita EDITARE NUMAR si acolo scrieti numarul pe care doriti sa mutati postul. Exemplu TVR 1 scrieti in fereastra Editare Numar nr 1 si apasati ok si tvr 1 se va muta pe pozitia 1.

 13. Salut! Am șters din greșeală pro tv si alte canale de pe lista de canale digitale, iar acum le mai am doar pe lista de analogice. Ce pot face ca sa le repun in lista? Pe un tv teletech.

  • Sunt 2 metode: Ori cu ajutorul unui stick si al unui program pe care il instalezi in calculator . 2 Daca faci cautarea posturilor pe tv cu ALTII la provider si nu Digi.

    • Dupa ce dati cautare totala a grilei introduceti stickul in tv si undeva prin meniul tv-ului este functia transfer lista canale pe sick sau ceva de genu. Dupa aceea pe calculator instalati un soft (chanSort) special ce va ajuta sa va aranjati canalele cum doriti. Dupa ce aranjati canalele cum doriti pe calculator cu acel soft , copiati noua lista pe stick si il introduceti in tv si dati din meniul tv-ului copiere lista canale de pe stick.

 14. Vă rog să aduceţi în grilă canalul Discovery Science.

  În afară de DaVinci, este singurul canal corect de ştiinţă şi educaţie, restul din grupul Discovery au dat-o pe pawn shop-uri, extratereştri antici, fantome, telepatie şi pseudoştiinţă.

  Mulţumesc!

  • Da pentru ca aceste televizoare nu au digi la cautare ci upc si altele. Si daca dati cautare cu altii la cautare veti gasi lista in ordine alfabetica si dupa o puteti ordona cum doriti.

 15. Bună ziua! Mă scuzați ca va deranjez, as dori sa va întreb de ce nu avem toate programele pe care le-am avut la akta. Programele etno tv,favorit și antena stars. Ce trebuie sa facem?

 16. Buna ziua,
  Ma puteti ajuta pentru un Televizor LED Diamant, 80 cm, 32HL4300H/A, HD, Clasa A, cum sa procedez sa setez o lista de 9 programe favorite pe pozitiile 1-9? Pentru mama mea…

 17. Bună ziua ar trebui pus programul Aleph News HD la Digi în zona programelor de știri si TVR 2 HD lângă TVR 1 HD și din Look Plus în Look Sport+ tot la Digi ar trebui să actualizeze numele

 18. 1.protv
  2.antena1
  3.digi24
  4.alephtv
  5.realitateatv
  Le pot aranja doar in favorite,posturile noi apar doar la general automat, fără scanare,pe un Philips tv.La alte tv trebuie scanate mereu pt a găsi posturi noi, nașpa.

  • Din cate stiu tv Philips ar trebui sa aiba o functie de actualizare a grilei, si daca o activezi posturile noi ar trebui sa intre singure. Este pe la cautare aceasta functie de actualizare a grilei.

 19. Salut. Eu, cu smartcam, și ca mulți alții, îmi rearanjez canalele după preferințe, și le schimb poziția, dar, dacă este nevoie de reactualizare lista, totul din listă revine la cum a fost inițial. Și atunci trebuie din nou să le rearanjez cum vreau. Nu exista vreo metodă, vreo variantă cu care să păstrezi ordinea preferata, dar sa faci și update la lista de canale, fără a fi nevoie de a adăuga la favorite?

    • Mersi. Insa eu stiam ca daca alegi digi la cautare nu poti pune posturile in ordinea dorita decat cu ajutorul unui stick, descarci lista pe stick o aranjezi cum vrei cu un program pe calculator si dupa o recopiezi in tv. Daca ai la cautare ALTII da merge sa le pui cum vrei direct cu tv-ul.

     • Ai opțiune la Samsung, pt că nu folosesc decodor digi, am meniul tvului doar, și ai opțiune la meniu, în organizare canale, și le iei de la o poziție și le pui la alta. Da se poate,dsr doar după ce s-a făcut actualizarea de căutare canale. Și pentru că nu își face actualizare automata ca la decodor, de fiecare data trebuie să îi dau eu la câteva luni o reactualizare, și atunci pierd tot ce rearanjasem înainte. Asta încerc să rezolv, să nu mai trebuiască să le refac lista de fiecare data când dau căutare noua de canale. Că durează vreo 2 ore de fiecare data.

 20. Ordinea Digi nu are nici o importanță câtă vreme fiecare dintre noi avem posibilitatea de a stabili o ordine proprie. Așadar, primele 5 programe conform ordinii mele sunt: 1.TVR1-hd, 2.TVR2-hd, 3.TVR3, 4.PROTV-hd, 5.ANTENA1-hd.

  • Asta daca iti da voie tv-ul sa muti posturile cum vrei, si aici nu ma refer la lista de favorite sau cea cu ajutorul unui stick. Unele tv-uri nu iti dau posibilitatea sa muti direct cum vrei posturile in special tv-urile no name.

  • Am vazut dupa, nu stiam sa fiu sincer, ma asteptam sa fie o aplicatie pe care o instalezi pe sistemul de operare insa am vazut ulterior ca poti utiliza si un dispozitiv extern pentru transferul listei editate de programe.

 21. La scanare cu Alti operatori apare si M2 si ATV, unguresti. Ar trebui sa le scoata de tot in zonele fara maghiari si sa le bage in NIT (scanare operator) doar in zonele maghiare. Ocupa doua pozitii degeaba in restul tarii.