Ordine programe TV in lista Digi – RCS RDS
Avand in vedere nelamuririle primite de la cativa abonati Digi (RCS – RDS), in acest articol vom explica de ce avem o anumita ordine in lista de programe si cum putem face sa avem ordinea stabilita de Digi.

Daca avem un decodor de la Digi, atunci lista va avea o ordine predefinita de Digi, mai jos mentionam primele 9 programe din lista pentru a ne face o idee despre primele pozitii:

 1. TVR1
 2. TVR2
 3. TVR1 HD
 4. Pro TV
 5. Pro TV HD

Daca avem un TV cu DVB-C inclus (cu sau fara smartcam Digi), ordinea programelor in lista va depinde de operatorul selectat in urma scanarii programelor. Daca la scanare a fost selectat operatorul Digi, atunci ordinea programelor va fi aceeasi de mai sus, la fel ca pe receptor.

Daca avem un TV cu DVB-C inclus si la scanare a fost selectat ca operator Altii, atunci lista de programe va fi intr-o alta ordine, un exemplu fiind:

 1. Pro TV HD
 2. Pro X HD
 3. Pro 2 HD
 4. Nat Geo Wild HD
 5. Nasul TV

In cazul televizoarelor la care nu a fost selectat deloc operatorul la scanare iar la prima setare a fost selectata o optiune gresit (de exemplu, tara), ordinea listei de programe poate fi, de asemenea, total diferita. In acest caz, putem face o revenire la setarile din fabrica selectand corect fiecare optiune, in mod special regiunea (tara) si operatorul. Un astfel de exemplu de ordine este:

 1. Film Now
 2. Fishing & Hunting
 3. HBO
 4. HBO2

Ordine programe TV in lista Digi – RCS RDS

Daca folosim un TV cu DVB-C si dorim sa avem ordinea programelor stabilita de Digi, este necesar sa scanam automat programele selectand Digi ca operator.

Pe langa ordinea stabilita de operator/TV, majoritatea televizoarelor si a decodoarelor au optiunea de a alege o lista favorita unde putem adauga canalele TV in ordinea dorita de noi.

Voi ce programe aveti pe primele 5 pozitii si ce optiune ati selectat la scanare?
Gasiti aici toate programele disponibile atat in grila de cablu digitala cat si in grila satelit Digi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

24 COMENTARII

 1. 1.protv
  2.antena1
  3.digi24
  4.alephtv
  5.realitateatv
  Le pot aranja doar in favorite,posturile noi apar doar la general automat, fără scanare,pe un Philips tv.La alte tv trebuie scanate mereu pt a găsi posturi noi, nașpa.

  • Din cate stiu tv Philips ar trebui sa aiba o functie de actualizare a grilei, si daca o activezi posturile noi ar trebui sa intre singure. Este pe la cautare aceasta functie de actualizare a grilei.

 2. Salut. Eu, cu smartcam, și ca mulți alții, îmi rearanjez canalele după preferințe, și le schimb poziția, dar, dacă este nevoie de reactualizare lista, totul din listă revine la cum a fost inițial. Și atunci trebuie din nou să le rearanjez cum vreau. Nu exista vreo metodă, vreo variantă cu care să păstrezi ordinea preferata, dar sa faci și update la lista de canale, fără a fi nevoie de a adăuga la favorite?

    • Mersi. Insa eu stiam ca daca alegi digi la cautare nu poti pune posturile in ordinea dorita decat cu ajutorul unui stick, descarci lista pe stick o aranjezi cum vrei cu un program pe calculator si dupa o recopiezi in tv. Daca ai la cautare ALTII da merge sa le pui cum vrei direct cu tv-ul.

     • Ai opțiune la Samsung, pt că nu folosesc decodor digi, am meniul tvului doar, și ai opțiune la meniu, în organizare canale, și le iei de la o poziție și le pui la alta. Da se poate,dsr doar după ce s-a făcut actualizarea de căutare canale. Și pentru că nu își face actualizare automata ca la decodor, de fiecare data trebuie să îi dau eu la câteva luni o reactualizare, și atunci pierd tot ce rearanjasem înainte. Asta încerc să rezolv, să nu mai trebuiască să le refac lista de fiecare data când dau căutare noua de canale. Că durează vreo 2 ore de fiecare data.

 3. Ordinea Digi nu are nici o importanță câtă vreme fiecare dintre noi avem posibilitatea de a stabili o ordine proprie. Așadar, primele 5 programe conform ordinii mele sunt: 1.TVR1-hd, 2.TVR2-hd, 3.TVR3, 4.PROTV-hd, 5.ANTENA1-hd.

  • Am vazut dupa, nu stiam sa fiu sincer, ma asteptam sa fie o aplicatie pe care o instalezi pe sistemul de operare insa am vazut ulterior ca poti utiliza si un dispozitiv extern pentru transferul listei editate de programe.

 4. La scanare cu Alti operatori apare si M2 si ATV, unguresti. Ar trebui sa le scoata de tot in zonele fara maghiari si sa le bage in NIT (scanare operator) doar in zonele maghiare. Ocupa doua pozitii degeaba in restul tarii.