Ordine programe TV in lista Digi – RCS RDS
Avand in vedere nelamuririle primite de la cativa abonati Digi (RCS – RDS), in acest articol vom explica de ce avem o anumita ordine in lista de programe si cum putem face sa avem ordinea stabilita de Digi.

Daca avem un decodor de la Digi, atunci lista va avea o ordine predefinita de Digi, mai jos mentionam primele 9 programe din lista pentru a ne face o idee despre primele pozitii:

 1. TVR1
 2. TVR2
 3. TVR1 HD
 4. Pro TV
 5. Pro TV HD

Daca avem un TV cu DVB-C inclus (cu sau fara smartcam Digi), ordinea programelor in lista va depinde de operatorul selectat in urma scanarii programelor. Daca la scanare a fost selectat operatorul Digi, atunci ordinea programelor va fi aceeasi de mai sus, la fel ca pe receptor.

Daca avem un TV cu DVB-C inclus si la scanare a fost selectat ca operator Altii, atunci lista de programe va fi intr-o alta ordine, un exemplu fiind:

 1. Pro TV HD
 2. Pro X HD
 3. Pro 2 HD
 4. Nat Geo Wild HD
 5. Nasul TV

In cazul televizoarelor la care nu a fost selectat deloc operatorul la scanare iar la prima setare a fost selectata o optiune gresit (de exemplu, tara), ordinea listei de programe poate fi, de asemenea, total diferita. In acest caz, putem face o revenire la setarile din fabrica selectand corect fiecare optiune, in mod special regiunea (tara) si operatorul. Un astfel de exemplu de ordine este:

 1. Film Now
 2. Fishing & Hunting
 3. HBO
 4. HBO2

Ordine programe TV in lista Digi – RCS RDS

Daca folosim un TV cu DVB-C si dorim sa avem ordinea programelor stabilita de Digi, este necesar sa scanam automat programele selectand Digi ca operator.

Pe langa ordinea stabilita de operator/TV, majoritatea televizoarelor si a decodoarelor au optiunea de a alege o lista favorita unde putem adauga canalele TV in ordinea dorita de noi.

Voi ce programe aveti pe primele 5 pozitii si ce optiune ati selectat la scanare?
Gasiti aici toate programele disponibile atat in grila de cablu digitala cat si in grila satelit Digi.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

51 COMENTARII

 1. Buna seara,
  Am un receiver HUMAX+DIGI cu telcomanda HUMAXRM-G01.
  Am conectat prin cablu euroscart receiverul la TV.
  Am scanat canalele.
  Apoi din lista tv am facut 2 liste favorit1 si favorit2.
  Prima lista de favorit am facut-o selectand programele pe care le-am dorit din lista
  TV in lista de favorite si apoi am dat mutare canale in lista favorit 1
  Apoi am luat programele din lista favorit,le-am selectat si mutat in locul unde am dorit.
  In varianta 2 la lista a doua de favorite am selectat si mutat pe rand in ordinea in care am dorit programele.
  Problema este ca de exemplu TVR1 este pe pozitia 1
  TVR2 este pe pozitia 2 ,problema este de exemplu TVR3 este al 131 sau pe acolo.
  Il mut cu telecomanda si il pozitionez in pozitia 3 din grila.La rulare programe cu plus apare
  TVR1 pe canal1,TVR2 in pozitia 2 calal2,TVR3 apare ca si canal pe 3 dar la scris canalul are numar 131 e deranjant se intampla si la alte canale care le aduci din pozitie superioara la numere mai mici.Se fixeaza in lista dar cu numar canal din locul de unde l-ai mutat.
  Nu se poate schimba numarul.
  Am vazut un tutorial pe youtube foarte bun legat de liste.Dar si realizatorul acelui tutorial se plangea de faptul ca nu poti redenumi numarul canalului din liste favorite.
  Rog ajutor pe aceasta tema.
  Multumesc.
  Cu respect,

  • Apasati butonul Meniu- Lista Canale va duceti cu sageata de sus sau jos de pe telecomanda pe canalul pe care doriti sa il mutati apasati butonul ok si va apare o lista cu mai multe variante Vizualizare, Mutare si altele. Dati cu sageata pe MUTARE si dupa va apare o fereastra numita EDITARE NUMAR si acolo scrieti numarul pe care doriti sa mutati postul. Exemplu TVR 1 scrieti in fereastra Editare Numar nr 1 si apasati ok si tvr 1 se va muta pe pozitia 1.

 2. Salut! Am șters din greșeală pro tv si alte canale de pe lista de canale digitale, iar acum le mai am doar pe lista de analogice. Ce pot face ca sa le repun in lista? Pe un tv teletech.

  • Sunt 2 metode: Ori cu ajutorul unui stick si al unui program pe care il instalezi in calculator . 2 Daca faci cautarea posturilor pe tv cu ALTII la provider si nu Digi.

    • Dupa ce dati cautare totala a grilei introduceti stickul in tv si undeva prin meniul tv-ului este functia transfer lista canale pe sick sau ceva de genu. Dupa aceea pe calculator instalati un soft (chanSort) special ce va ajuta sa va aranjati canalele cum doriti. Dupa ce aranjati canalele cum doriti pe calculator cu acel soft , copiati noua lista pe stick si il introduceti in tv si dati din meniul tv-ului copiere lista canale de pe stick.

 3. Vă rog să aduceţi în grilă canalul Discovery Science.

  În afară de DaVinci, este singurul canal corect de ştiinţă şi educaţie, restul din grupul Discovery au dat-o pe pawn shop-uri, extratereştri antici, fantome, telepatie şi pseudoştiinţă.

  Mulţumesc!

  • Da pentru ca aceste televizoare nu au digi la cautare ci upc si altele. Si daca dati cautare cu altii la cautare veti gasi lista in ordine alfabetica si dupa o puteti ordona cum doriti.

 4. Bună ziua! Mă scuzați ca va deranjez, as dori sa va întreb de ce nu avem toate programele pe care le-am avut la akta. Programele etno tv,favorit și antena stars. Ce trebuie sa facem?

 5. Buna ziua,
  Ma puteti ajuta pentru un Televizor LED Diamant, 80 cm, 32HL4300H/A, HD, Clasa A, cum sa procedez sa setez o lista de 9 programe favorite pe pozitiile 1-9? Pentru mama mea…

 6. Bună ziua ar trebui pus programul Aleph News HD la Digi în zona programelor de știri si TVR 2 HD lângă TVR 1 HD și din Look Plus în Look Sport+ tot la Digi ar trebui să actualizeze numele

 7. 1.protv
  2.antena1
  3.digi24
  4.alephtv
  5.realitateatv
  Le pot aranja doar in favorite,posturile noi apar doar la general automat, fără scanare,pe un Philips tv.La alte tv trebuie scanate mereu pt a găsi posturi noi, nașpa.

  • Din cate stiu tv Philips ar trebui sa aiba o functie de actualizare a grilei, si daca o activezi posturile noi ar trebui sa intre singure. Este pe la cautare aceasta functie de actualizare a grilei.

 8. Salut. Eu, cu smartcam, și ca mulți alții, îmi rearanjez canalele după preferințe, și le schimb poziția, dar, dacă este nevoie de reactualizare lista, totul din listă revine la cum a fost inițial. Și atunci trebuie din nou să le rearanjez cum vreau. Nu exista vreo metodă, vreo variantă cu care să păstrezi ordinea preferata, dar sa faci și update la lista de canale, fără a fi nevoie de a adăuga la favorite?

    • Mersi. Insa eu stiam ca daca alegi digi la cautare nu poti pune posturile in ordinea dorita decat cu ajutorul unui stick, descarci lista pe stick o aranjezi cum vrei cu un program pe calculator si dupa o recopiezi in tv. Daca ai la cautare ALTII da merge sa le pui cum vrei direct cu tv-ul.

     • Ai opțiune la Samsung, pt că nu folosesc decodor digi, am meniul tvului doar, și ai opțiune la meniu, în organizare canale, și le iei de la o poziție și le pui la alta. Da se poate,dsr doar după ce s-a făcut actualizarea de căutare canale. Și pentru că nu își face actualizare automata ca la decodor, de fiecare data trebuie să îi dau eu la câteva luni o reactualizare, și atunci pierd tot ce rearanjasem înainte. Asta încerc să rezolv, să nu mai trebuiască să le refac lista de fiecare data când dau căutare noua de canale. Că durează vreo 2 ore de fiecare data.

 9. Ordinea Digi nu are nici o importanță câtă vreme fiecare dintre noi avem posibilitatea de a stabili o ordine proprie. Așadar, primele 5 programe conform ordinii mele sunt: 1.TVR1-hd, 2.TVR2-hd, 3.TVR3, 4.PROTV-hd, 5.ANTENA1-hd.

  • Asta daca iti da voie tv-ul sa muti posturile cum vrei, si aici nu ma refer la lista de favorite sau cea cu ajutorul unui stick. Unele tv-uri nu iti dau posibilitatea sa muti direct cum vrei posturile in special tv-urile no name.

  • Am vazut dupa, nu stiam sa fiu sincer, ma asteptam sa fie o aplicatie pe care o instalezi pe sistemul de operare insa am vazut ulterior ca poti utiliza si un dispozitiv extern pentru transferul listei editate de programe.

 10. La scanare cu Alti operatori apare si M2 si ATV, unguresti. Ar trebui sa le scoata de tot in zonele fara maghiari si sa le bage in NIT (scanare operator) doar in zonele maghiare. Ocupa doua pozitii degeaba in restul tarii.