Parteneriatele AMC – M7 si SPI – Telekom au fost prelungite
Telekom Romania a anuntat extinderea parteneriatului cu SPI International (companie care detine licentele posturilor Filmbox) pe 3 ani, aspect intuit deja in urma introducerii in grila Telekom a posturilor Filmbox Stars si Fast & Fun Box HD, aceste posturi fiind introduse in grila Telekom la inceputul lunii trecute, pe platformele de televiziune digitala prin cablu si IPTV.

In grila Telekom erau deja disponibile posturile Filmbox si Filmbox Premium, pachetul fiind extins cu Filmbox Stars si Fast & Fun Box HD. Acum, la peste o luna si jumatate de la aceasta modificare, Telekom confirma reinnoirea contractului cu SPI International.

Un alt contract reinnoit este intre AMCNI (AMC Networks International) si grupul M7 (care detine mai multi operatori DTH in Romania, printre care si Focus Sat), conform broadbandtvnews.

Parteneriatul AMCNI – M7 presupune operatiunile din mai multe tari, precum Romania, Ungaria, Cehia si Slovacia, pentru redistribuirea posturilor detinute de AMC, posturi precum Sport1, Sport2, AMC, Minimax, JimJam, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, Film Cafe, Extreme Sports Channel sau CBS Reality.

Parteneriatele AMC – M7 si SPI – Telekom au fost prelungite

In grila Focus Sat exista urmatoarele posturi detinute de AMC iar in urma reinnoirii acestui parteneriat putem presupune ca aceste posturi vor ramane in continuare in grila Focus Sat: AMC, Minimax, JimJam, TV Paprika, Extreme Sports Channel, Film Cafe si CBS Reality. Spektrum Home a fost disponibil in grila Focus Sat pana in iunie 2018, in pachetul Panonia.

Un alt parteneriat important extins recent este intre Digi si Viasat World, reprezentantii Viasat mentionand ca acest contract a fost reinnoit atat pentru operatiunile Digi din Romania cat si din Ungaria. In Romania, Viasat detine licente audiovizuale pentru Viasat Nature, Viasat History, Viasat Explore, Epic Drama si TV 1000.

Aceste noutati nu pot decat sa multumeasca abonatii companiilor Telekom, Focus Sat si Digi deoarece posturile detinute de grupurile media mentionate mai sus vor ramane in continuare disponibile in grilele TV.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

18 COMENTARII

 1. Dacă Telekom pleacă , de ce contractul cu SPI a fost negociat pe 3 ani ? Mi se pare ciudat acest lucru ….

  AMC nu deține Film+ . El e deținut de Grupul RTL .

  AMC au la Focus posturile : Minimax , JimJam, CBS Reality , AMC , TV Paprika (după cum scrie în articol) , însă mai au și posturile Extreme Sports Channel și Film Cafe ,

  practic aceștia au toate posturile grupului disponibile în România, exceptând postul Outdoor Channel

  • Am actualizat articolul.
   Daca o companie este vanduta, nu inseamna ca sunt concediati toti angajatii, pleaca toti clientii iar resturile sunt preluate de Orange. In aceste contracte de achizitie sunt stipulate clauze care asigura ca operatiunile sa mearga in continuare, majoritatea angajatilor probabil vor ramane pe aceleasi posturi iar ei trebuie sa incerce sa mentina ofertele avantajoase pentru a nu pierde clienti. Anuntul privind vanzarea pachetului majoritar de actiuni poate face anumiti clienti sa fie nesiguri de ceea ce se va intampla cu serviciile furnizate si sa isi doreasca sa rezilieze contractul.
   Recent, Telekom a adus noi functionalitati platformei MyAccount in repetate randuri (unele fiind chiar interesante), au reinnoit contracte si au lansat oferte, ei trebuie sa-si pastreze clientii pana la finalizarea tranzactiei, altfel e rau pentru ambele companii.

  • Si Digi in Ungaria a prelungit contractul cu Viasat pe 3 ani cu toate ca Digi a vandut totul in Ungaria. Pana pe 23 iulie Telekom poate semna contracte cu furnizori de canale tv. Iar Digi in Ungaria pana in septembrie.

     • Adică, dacă Telekom a făcut contract cu SPI , și ei pleacă , înseamnă că contractul o să fie anulat , sau posturile SPI care lipsesc de la Orange (, Timeless Dizi Channel, FilmBox Premium , FilmBox Stars și Fast&FunBox , cred) și sunt la Telekom vor intra și la Orange?

     • Posturile de la SPI care nu sunt la Orange si sunt la Telekom vor iesi de la Telekom in momentul preluarii de catre Orange. Asa s-a intamplat si la AKTA.