Plata online factura Digi (RCS & RDS)

Plata online factura Digi (RCS & RDS) – In acest articol vom detalia modalitatea prin care putem achita online factura Digi, fara sa fie nevoie sa ne deplasam intr-o casierie sau intr-un punct al partenerilor Digi unde se poate plati factura.

Plata online se face rapid si este utila din urmatoarele puncte de vedere:
-economisim timp, fara sa fie nevoie sa ne mai deplasam intr-o casierie Digi sau intr-un punct al partenerilor Digi (Selfpay, Paypoint, Qiwi, Payzone, Un-doi, Westaco);
-ajutam la reducerea consumului de hartie – platind online putem activa trimiterea facturii Digi in format electronic pe e-mail, prin SMS, sau prin WhatsApp;
-evitam deplasarea in locuri aglomerate, fapt recomandat din cauza pandemiei cauzata de virusul COVID-19;

Plata online factura Digi (RCS & RDS)
Asadar, plata online a facturii Digi se poate efectua prin urmatoarele modalitati:

 1. Site-ul DigiRomania.ro (fara cont)

Pe site-ul Digi avem un buton evidentiat in dreapta Plateste factura online, selectam aceasta optiune. Pentru a plati factura avem nevoie urmatoarele informatii:

 • numar de telefon sau codul de client sau serie si numar factura;
 • suma de plata;
 • adresa e-mail;

Tot aici avem optiunea Vreau sa activez factura electronica daca dorim acest lucru. Apasam butonul Plateste factura si suntem redirectionati catre pagina unde introducem datele bancare. Pentru a efectua plata online avem nevoie de un card Visa sau Mastercard.

2. Site-ul DigiRomania.ro (logati in cont)

Pentru a plati factura din contul Digi trebuie sa ne logam in cont in sectiunea Contul Meu. Selectam numele nostru in dreapta – Factura mea – bifati factura dorita si procedati catre pagina de plata.

3. Aplicatie mobil Digi Romania

4. Aplicatie Internet Banking

Putem plati online factura Digi si din aplicatia mobile banking (exemplu: Mobile Banking Unicredit, Homebank ING, BT, Banca Comerciala Carpatica, Credit Coop, etc). Avem nevoie doar de codul de client, numarul facturii si suma de plata.

5. Aplicatie Pago

6. Virament bancar

Putem trimite suma de plata alaturi de cod client, numarul facturii, numele si prenumele titularului in unul din urmatoarele conturi bancare:

 • ING Bank: RO51INGB0001000000018827
 • BRD-Groupe Société Générale: RO64BRDE450SV72419954500
 • UniCredit Tiriac Bank: RO94BACX0000000189518001

Toate modalitatile prezentate mai sus au comision 0%. Este recomandat sa platim online pe site-ul Digi deoarece este cea mai rapida modalitate de plata, prin alte modalitati inregistrarea platii poate dura mai mult.

Cum platim factura Digi online din strainatate?

Daca dorim plata facturii din afara tarii, avand in vedere ca toate modalitatile necesita un card bancar, putem folosi modalitatile descrise mai sus.

Activare factura online Digi

Daca dorim activarea trimiterii facturii online, avem urmatoarele modalitati:

 • pe site-ul Digi Romania selectam Plateste factura online si bifam Vreau sa activez factura electronica;
 • apel la relatii cu clientii Digi la numarul 03xx400414 (unde xx reprezinta prefixul judetului, exemplu pentru Timis: 0356400414) sau 0314004414 pentru Bucuresti/Ilfov;

Daca aveti nelamuriri sau intampinati dificultati cu plata online, lasati un comentariu mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

53 COMENTARII

  • Daca nu ati primit factura prin nicio modalitate (acasa, online sau prin SMS) atunci trebuie sa sunati la relatii cu clientii Digi pentru a primi aceasta informatie. Mai exact, titularul contractului trebuie sa sune.

    • Trebuie sa asteptati la telefon pana va este preluat apelul, in perioada aceasta e un numar mai mare de apeluri. Pana recent era posibil fara serie insa se pare ca nu se mai poate in felul acesta.

  • Buna ziua,
   Daca dorim activarea trimiterii facturii online, avem urmatoarele modalitati:

   -pe site-ul Digi Romania selectam Plateste factura online si bifam Vreau sa activez factura electronica;
   -apel la relatii cu clientii Digi la numarul 03xx400414 (unde xx reprezinta prefixul judetului, exemplu pentru Timis: 0356400414) sau 0314004414 pentru Bucuresti/Ilfov;

  • Buna seara,
   Prin virament bancar puteti utiliza unul din urmatoarele conturi:
   ING Bank: RO51INGB0001000000018827
   BRD-Groupe Société Générale: RO64BRDE450SV72419954500
   UniCredit Tiriac Bank: RO94BACX0000000189518001

     • Unde sa va inregistrati? Va referiti sa sunati? Posibil sa aiba mai multe apeluri si sa fie nevoie sa asteptati mai mult timp la telefon. Daca nu vreti sa asteptati, faceti un cont online.

     • Nu ma pot înregistra pt a îmi face cont online
      Si la tel nu îmi da detalii sau sa pot vb cu un operator
      Va rog ajutați-mă pt azi este ultima zi de plata a facturi si nu doresc sa îmi închidă abonamentul

     • Nu apasati tastele care trebuie sa va faca transfer catre un operator… Sunati, asteptati sa se auda robotul iar ulterior apasati tasta 0 de 3 ori, cu pauza aproximativ o secunda dupa fiecare apasare si o sa va faca transferul catre un operator, este o metoda mai usoara. Insa asteptati la telefon sa va fie preluat apelul. Noi nu avem cu ce altceva sa va ajutam deoarece nu suntem de la Digi, trebuie sa aveti rabdare, cititi cu atentie ce v-am scris si o sa reusiti sa intrati in legatura cu un operator.

 1. Buna ziua,
  Am intampinat probleme la achitarea facturii online. Formularul imi cere ca si camp obligatoriu seria facturii. Eu primesc prin SMS doar numarul facturii si codul de abonat. Am incercat sa-mi fac cont pentru a-mi vizualiza factura online, unde, la final mi s-a scris ca o sa primesc pe email un link. Il tot astept de vreo 4 ore si nu mai vine!!!
  Am fost nevoit sa achit prin alt site.
  Va rog sa ma ajutati!
  Multumesc!

 2. Ati relatat in detaliu, cum se poate plati factura – cand ai un cont in banca, si e super ok – pentru cei ce au cont/card bancar..
  Dar ce facem cu cei care nu au cont in banca, si prin urmare nici card si sunt nevoiti sa plateasca CASH?.. Mai ales ca acum, conform Ordonantei Militare 3 (se precizeaza ca) nu e permisa deplasarea, decat in interes personal/de serviciu numai conform punctelor specificate acolo..
  Cunoasteti asadar vreo solutie de a ne plati facturile, noi cei ce NU avem carduri/conturi bancare – fara sa incalcam Legea? Va multumesc.

   • Buna ziua, nici unul din magazinele sau punctele unde se putea plati prin pay point nu mai accepta facturi. Asa cum nici un membru din familia mea nu detine un card sau cont bancar, nu avem cum sa efectuam plata facturilor. Ce o sa se intample?

    • Buna ziua,
     Asa vi s-a spus ca nu se mai poate plati in aceste puncte sau pur si simplu nu a dorit vanzatorul respectiv? De regula vanzatorii nu se dau in vant sa ajute cu plata facturilor deoarece nu prea au profit aici.

 3. Bună ziua vreau sa plătesc on line factura nr ***** cu cod client ***** și mi cere serie factura. Eu nu dețin factura iar în mesaj nu este comunicată. Cum procedez?

 4. Buna ziua,
  Sunt in situatia in care trebuie sa platesc pentru 3 persoane facturile RCS-RDS si vreau ca informatiile (facturile) sa vina pe adresa mea de mail.
  Am toate datele CNP-uri, numere de contract.
  Cum procedez?
  Actuala aplicatie nu permite
  Sunt necesare pentru a evita deplasarile si preluarile de facturi
  Multumesc anticipat

  • Buna ziua,

   Trebuie sa solicitati la RCS – RDS sa va trimita facturile pe acea adresa e-mail. Ideea e ca acest lucru se poate solicita doar de catre titularul contractului, deci, daca sunt barbati titularii, trebuie sa sunati de 3 ori si sa va dati drept titularul.

   O alta metoda ar fi sa platiti factura online iar la plata facturii pe site-ul Digi aveti o optiune Vreau sa activez factura electronica pe care o bifati.